Our social:

Friday, November 26, 2010

melorot...

seperti yang diceritakan kepada aku...


percaya atau tidak...walau seburuk mana pun kereta mekanik... kereta dorang tetap terbaik...so...janganlah kurang pandang rendah pada kereta buruk ni...itu mungkin kereta mekanik... mekanik ni pun macam doktor jugak kan...doktor keta... dulu masa keta aku eksiden...kena masuk bengkel...aku pun pinjam keta mekanik tu... yela...susah jgk kalau takde keta...so...aku cakap kat mekanik tu...kalau bole kasi pinjam keta baru aku repair kat bengkel dia... kenalah dia setuju...dia kasi aku keta buruk je...aku tak kisah sgt...aku pun amik...pinjam seminggu camtu aku tak berani nak bawak jauh2... tapi...
sebab terpaksa...aku bawak family aku pegi jj kat air keroh...

sebab dah biasa parking kat atas...aku pun dgn 'kondifen' naik atas...tak sampai atas... dah tiga suku camtu...keta tu...eh eh eh..melorot beb...melorot kebawah...bukan keatas...wakaka

sib baik aku cepat tekan brake...tarik hand brake...suruh wife aku keluar,,,suruh drebar2 kat belakang untuk reverse sbb keta mekanik nak melorot...tapi wife aku kata...'abang le pegi...ekeke... mmm... hero kena pegi...wakaka aku pun pergi le sambil senyum senyum....suruh dorang reverse...

lepas dah settle seme...sampai bawah...dak2 security jj tolong aku belikan minyak...rupanya minyak abis...padahal dah berbakul aku maki kereta mekanik tu...huhu

=======================================================================

camtulah kita kita ni ek...belum tahu sapa salah...dah maki dulu...

20 comments :

  1. kesian keta tue ko maki bertimba - timba... jagan pandang rendah.. keta tue boleh wat race tau...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. kahkahkah!!camtaek!!!!!!!!!!!!


    so salah saper ni??????!!!!salah kete ker???salah driver ni??!!!!!!!!

    laki pown bwk kete pejam mata!!

    jgn ckp spedometer rosak!!

    owh, ckp pompuan bwk kete mcm2!!! mencik!!! >,<"

    ReplyDelete
  4. Rio, ko memang nak wat freak show kat tgh jalankan...??ekekekek....tumpang gelak..^^'

    ReplyDelete
  5. tak kira... aku suka keta Juara jugakk!!!

    (takde kaitan lgsng dgn entri...)

    ReplyDelete
  6. aah la.. mmg salu camtu.. suka jer andaian sendiri..

    ReplyDelete
  7. malunye.....

    perghhhhh malu ya amat...

    ReplyDelete
  8. mahu seminggu kak ct tak jalan2 kalau kena camtu..malu weiiii

    ReplyDelete
  9. hahahaha..adeeh bro ni pun..agak agak la nak isi minyak..jgn men tibai jek pakai...
    sis penah gak pakai kete mekanik ni masa kete msuk bengkel lu..tak lama pun 2 minggu jugak..mmg sentiasa pastikan minyak ada dalam tank tu..dua hari skali isi 10 heng..malas nak menanggung risiko tolak kete..hehehehehehehe

    ReplyDelete
  10. hahaha..rio..
    lawak2...
    ada plak suh bini..hehehe..
    habis keayuaan..
    seb bek ko macho suruh org ketepi..hahaha

    ReplyDelete
  11. Kalo dh buruk mesti asyik dipersalahkan.. T_T

    ReplyDelete
  12. pergh ada bini kata " abg la pegi :..
    hahahah..best2...

    ReplyDelete
  13. wah.. macam perempuan..
    eh, silap.. perempuan macam mario :P

    ReplyDelete
  14. haha...lau ak ade dlm keta tu...dah cuak gile wei..xtau nak wat ape..huhu...takutt

    ReplyDelete
  15. aku tak tau nak cakap sape salah..kau tau kan salah sape..bijak2!hahaahha

    ReplyDelete
  16. dah maki tu say sori x kt kete mekanik tu?? sian dia ekekeke

    ReplyDelete
  17. kereta wa blum pernah kena lagi cam ko tapi motor pernah ar. mekanik selalu catu minyak sebab dorang tau kalau ada yg antar kat bengkel dorang mesti nk pinjam punya :P

    ReplyDelete
  18. nasib baik.. kalo tak mau melorot bagi bontot kete kat orang len plak.. hahha.. kadang2 orang macam tue la rio.. belom tau punca masalah sume dah maki2.. kan?

    ReplyDelete
  19. buruk pon buruk..sakit ati tentu..hakhakh

    ReplyDelete

komeng