Our social:

Monday, November 1, 2010

cakap memang mudah...

dulu2 kalau orang nasihatkan aku je...mesti aku cakap dalam hati...aaaa...cakap mmg mudah...sapa sapa pun bole cakap...setakat nak cakap je kan...
ada sekali tu...
aku lepak kat kedai member aku...kedai makan... sll dpt makan free...tapi klu roti canai tu...kalau nak free...kena arr buat kije dulu... amik order...hantar order...pastu tebau roti sendiri...makan.,,, masa tu aku form5...hohoho

ntah kenapa kawan aku ni marah adik dia...form 2...adik dia merajuk...menangis pergi belakang kedai...aku malas la nak masuk campur tapi kesian gak dgn adik dia tu...so...aku capai kusi plastik warna merah terus prgi belakang kedai...

sebagai abang form5 yg matang...segak,bergaya dan ensem...aku duk sebelah dia nak slow talk...

mula2 aku diam....aku cuba masuk kedalam diri dia...aku cuba nak faham...aku cari mood...cari point untuk nasihatkan dia...aku cuba jadi mcm pakcik z...

boy...aku mulakan bicara...pastu aku berdehem...cuba betulkan tonasi suara agar tak nmpk mcm nak nasihat...aku nak dia tau...aku kawan dia...bukan abang ensem yg cuba nak berlagak baik...bila aku nak mulakan semula...dia pandang aku...pastu ckp...ko diam!!!ko jgn masuk campur...aku pun... errrr...ok

aku blah...damn...bukan senang woo nak bagi nasihat ni...cakap memang mudah...

48 comments :

  1. haha... bg nasihat memang tak mudah, lg kalo ko handle 200 org pelajar yg baya adik2 ko... mmg pening. tapi seronok.

    ReplyDelete
  2. @Jo Qusary

    tula pasal...tp ko senang jo...ko ugut...sure dorg mendengar kata...hehe

    ReplyDelete
  3. haha..bukan mudah nak memberi nasihat..

    ReplyDelete
  4. @Mario
    adakalanya manusia perlu menggunakan kekerasan utk survival...hmm.

    ReplyDelete
  5. ahahahahah tak sempat bagi nasihat pon dah kena haha

    ReplyDelete
  6. @Jo Qusary

    betul tu...psl tu skrg ni...aku lbh senang bagi pelempang je...haha

    ReplyDelete
  7. @cKyN WaN

    tula...baru amik mood...spoil betul...wakaka

    ReplyDelete
  8. baik xyah....slow talk...wat xpedulik sudah...ki$$...

    ReplyDelete
  9. @omurice

    betul tu...tp ni citer lama sgt dah...saje nak ckp...ckp mmg mudah...

    ReplyDelete
  10. apsal ko tak bagi penampor skali,..kurang hajar...brani die herdik abg handsome macam ko...tercabar sungguh...damn!!

    apekes, aku pulak yg emo...

    thats why la aku tak suke nk bagi nasihat kat org atau nk pujuk2 org yang tengah merajuk...tak kene herdik ataw die senyap...rase cam org bodoh lah pulak...baik buat dun know jerk

    ReplyDelete
  11. hahahha...damn kan...terus kecut perut bile kene jerkah macam tu...huhuhuhu....

    ReplyDelete
  12. @syaf

    tula...skrg aku dah malas nak layan dah...apa2 hal...sukati ko laaa....

    ReplyDelete
  13. @grOundnUt

    tula pasal...org tgh nangis...jgn kacau...wakaka

    ReplyDelete
  14. Haha...
    Belom ape2 lg dh kene marah...
    Sian ko Rio...

    ReplyDelete
  15. mak ai,belom masuk intro dah kena sound.haih..budak2 skang...


    p/s:alololo..nah laa...aku kasi kt ko eh.. :D

    http://anisthebumblebee.blogspot.com/2010/11/award.html

    ReplyDelete
  16. anis...
    tula...tp tu budak2 dulu...dak2 sekarang bg pelempang je...ekeke

    errr...thanks yer...ekeke

    ReplyDelete
  17. hahha. awl2 lagi dah kena sound rio. Tapi kebanyakkan orang memang macam tue. Bila dah tension sangat memang tak mahu didampingi. Kalau tak pun, tunggu la biar dia reda dulu. Baru nak bagi nasihat kan.. hehhe..

    ReplyDelete
  18. Haha, good thing, I'm a good listener. Tak pernah bagi advice. Well, advice secara kecil-kecilan adalah tapi tak pernah pula sampai kena tengking balik.

    Pupuchik

    ReplyDelete
  19. memang harem la...
    baru je kau nak slow talk kan..

    ReplyDelete
  20. @Chaon Cornerz

    tula...patut kena tunggu dia reda dulu...biasal weh...masa budak2 dulu mana tau mende2 ni...

    ReplyDelete
  21. @Khairunnisa'

    ooo...masa tu camtulah...main terjah je...hehe skrg ni baru tau...mendengar lbh baik...

    ReplyDelete
  22. Kalu kena kat wa cam tu wa bagi penampar sedas dulu. Maklumlah wa masa form five panas baran. Lepas tu baru slow talk balik ... keh33

    ReplyDelete
  23. ye ke chak...adik member,,,tak sampai hati pulak...wakaka

    ReplyDelete
  24. adoi, baru mukadimah dah kena sound..
    err..sabar je la.

    ReplyDelete
  25. haha..kesian..x hbs ckp lagi dah kena.. adoiii

    ReplyDelete
  26. gigi rongak...
    camtulah...niat yg baik sll disalah tafsirkan...wakaka

    ReplyDelete
  27. hahha.. takpe rio.. banyak pengalaman tue.. yang penting kacak ensem..

    ReplyDelete
  28. sebagai saudara nasihat tetap diberikan...

    ReplyDelete
  29. aku ingat hamik kerusi plastik merah nak hempuk kepala dia..
    rupanya nak slowtalk..
    waaa! salute...

    ReplyDelete
  30. kenapa macam nie... kenapa semua nie berlaku....???

    ReplyDelete
  31. kalu cari mood pun biar lar lama skit, aku klu mak aku marah adik aku, aku tunggu 2 hari baru tanya hal dia.. huhuhu... dia dah cool bru leh talk..bru cerita lebih ditail dan nasihat boleh di terima... huhuhu... yelah ckp mmg senang nak terima dan buat ssh nya..

    ReplyDelete
  32. ekeke sian ko rio hahaha niat baik kdg2 x dibalas baik gak hehehe

    ReplyDelete
  33. @Chaon Cornerz

    hehe...betul tu...apa2 hal yg penting kacak ensem...wakaka

    ReplyDelete
  34. @BUNGA

    ekeke...tak baik tau gelakkan org...wakaka

    ReplyDelete
  35. @Insan Marhaen

    ye betul tu bro...nasihat tetap akan diberi...tp yg ini citer masa budak2 dulu...

    ReplyDelete
  36. @Bit Zamri

    hehe...adik member tu...takan nak tambah lagi...ekeke

    ReplyDelete
  37. @Lizzie Yasmin

    weeee...jgn mmg mudah...ni coter lama le sis...skrg klu kena sergah camtu...aku bg pelempang je...abih cerita...ekeke

    ReplyDelete
  38. @Miss ...

    betul tu...niat yg baik pasti akan menjadi lbh baik...ekeke

    ReplyDelete

komeng