Our social:

Wednesday, November 10, 2010

bestnya klu ada duit ptptn

Semalam aku pergi survey handphone... banyak le shopping compleks aku rayau kat melaka...semata mata nak cari ganti hp aku yang dah takde bunyi lagi walaupun
aku tak letak mode silent... tiba2 tgk hp ada miss kol... camana pun aku kena cari jgk sbb aku sll misplace hp aku ni...camna nak cari klu takde bunyi...

tapi mahal lg harga hp ...aku ingatkan dah murah...padahal aku mintak yg ada function wifi dgn gps je...yg lain2 tak penting sgt...

aku nak ada wifi...senang ckit aku nak update blog aku ni...haha

nak ada gps sbb senang klu aku sesat2 kat malaysia ni...haha

hp csl aku ni dah tanya kat kedai...nak tukar speaker pun kena antar kl... hotak dia lah...serik aku nak beli hp csl...tgk tv pun dah takde suara...

untungnyelah dak2 yg dpt ptptn ek... hp dorang lg mahal...paling murah hp yg ada function yg aku nak tu...lbh kurang rm600 harga dia...bole bayar 2 bulan keta kancil aku...haha tak jadilah aku nak beli...

nnt dpt gaji aku survey lagi...harap2 harga dia turun sikit...
or sbnrnya aku perlu jadi blogger tegar tuk beli hp? tgklah nnt camana...

47 comments :

  1. hehehehehehe... tahu tak pe.. orang yang dapat ptptn ni nampak lagi mewah pula.. huhuhu...

    ReplyDelete
  2. rio beli nokia 3310 dah ler murah hehe..
    eh ada ke jual lagi heehhehe

    sile jd blogger tegar kembali
    wat cete lawak byk2 hehehe

    ReplyDelete
  3. kalau la ambik ptptn dulu..perghh.. mewah den.. xde la cukup2 hdup je bulan22... hehehe..tapi kena byr htang pulak lpas tu

    ReplyDelete
  4. singgah pagi sini...dapat ptptn memang best tapi nak bayar ...huhu

    ReplyDelete
  5. time dapat syok ler, bleh beli HP mahai tapi time nk bayar balik, baru tau ... hu33

    ~ Kalu emergency, beli ler dulu Nokia yg regernya RM98.00 hinggit tu dulu der ... he33

    ReplyDelete
  6. hahahhaa..
    ape lagi bor..
    mohon lar ptptn..:p

    ReplyDelete
  7. Rio,untung org yang ada PTPTN ni...boleh beli macam² kann...
    tapi sakit bila nak membayar masa dah stat keje nanti...
    Seb bek la aku tak de satu sen pon utang PTPTN...aku ni bukan belajar tinggi pOn...wakakakak...^^'

    ReplyDelete
  8. haha...dpt ptptn xcukup mewah la mario...cube ko tgk bdk yg dpt biasiswa jpa...rm6000 dorg dpt 1sem...lg mewah gile...hehehe..nk belikn ko hp 1 pn duit ptptn dah lame abis...sori....hehe

    p/s:sokong statement ko yg last..sile jd blogger tegar :D

    ReplyDelete
  9. haha untung ke? da bayar yuran, cukup duit mkn. kalau mak bapak support takpe ley la beli hp mahal. tapi kalu mak bapak tak support, bukan hp tak dapat.. mkn pun tak cukup.

    ReplyDelete
  10. haha.serius, aku dulu beli henpon pakai duit ptptn.

    ReplyDelete
  11. nanti dapat belik kan aku satu...ko blanje kan././.



    budak yg pinjam ptptn ni beli hp mahal2, nak bayaw besok kemain liat lagik...gune duit untuk mende2 keperluan bukan kehendak....

    tetibe aku dah bersyarah kat sini

    ReplyDelete
  12. henpon belalang dgn mrs.belalang rosak...so skrg pinjam henpon ayah dulu.nak beli baru tp tgh hitung2 bajet takut byr utang lak x lepas...

    huhuhu sgt sadis hidup ini.

    ReplyDelete
  13. rasanya cheque nuffnang mario dah leh tukar amik hp dah kot... ko kan hebat...

    ReplyDelete
  14. hurm...kwn omu kan...die simpan lu ptptn die masa diploma kat ASB...pahtu time akhir degree ni die wat kuar nak wat payment kete...pergh...hebat tol die...jimat giler...

    ReplyDelete
  15. biase la tue rio.. ada duit banyak bli hp.. susah la nak simpan2 nie.. tambah plak kaki2 shopping kan.. hahha..

    ReplyDelete
  16. tak pe la mario sabar2 la apa yg penting betul kata katak tue tukar la cheque nuffnang tue hehehee

    ReplyDelete
  17. Aku setuju cadangan miss..
    bukan takat gps, wifi, 3g, 3.5g, 4g.. segala bagai fungsi lain pun ade.. lengkap.. hahhahha...

    ReplyDelete
  18. haha....betul :) mewah-mewh pun, nanti sakit juga T_T

    Post-post menarik.
    Allah wujud ke?

    Allah Sangat Baik. Setuju?

    ReplyDelete
  19. tak leh tido...bace blog bro mario sat ...ekekekkeke.....em tang duit nie......ptptn...em...best jugak dapat...tapi.....................

    ReplyDelete
  20. kalau nak murah nk tunggu hp jatuh harge boleh tunggu lagi 2-3 tahun kot mario..hehehe

    ReplyDelete
  21. sila update n3 anda encik mario..huhu

    ReplyDelete
  22. @Ayue Aishah

    tulaa...tp biasanya yg nmpk mewah ni ialah disamping ptptn...dapat lg support dr parents...hehe

    ReplyDelete
  23. @Miss ...

    aku penah pakai tu...mmg rare... susah dah nak dpt...ekeke

    ReplyDelete
  24. @NiNa'

    tp sbb tak ambik...senang hati je srg kan...

    ReplyDelete
  25. @Abu Luqman

    nak bayar...bole bayar sikit2 je kan...bole bincang2 ngan pegawai ptptn kan...klu tak salah le...

    ReplyDelete
  26. @wachak

    tula...aku ada terfikir jgk tu...tp nnt klu nk beli yg lain rasa sayang pulak...ekeke baik aku pakai je dulu yg takde sound ni...hehe

    ReplyDelete
  27. @wadud@duad

    dah tua cm aku ni bole ke apply...ekeke

    ReplyDelete
  28. @grOundnUt

    eh...tp ko nmpk mcm terpelajar ke nut...hehe
    samalah kita...tp aku lg teruk kot...wakaka

    ReplyDelete
  29. @BezBuddy

    uik...biasiswa lg kaya eh...dah la tak pyh hutang ek...lps tu ntah2 lari tak kije ngan kerajaan...yg kije tu ok la kan...kena balas blk...huh...tiba2 rasa nak marah ngan tak kije ngan gomen tu...huhu

    ReplyDelete
  30. @MsFazlillah

    uik uik...tak cukup eh...hehe tula...yg dpt sapot dr parents yg nmpk mewah tu kan...

    ReplyDelete
  31. @syaf

    kalau dorang bayar...takpela...ini ada yg liat...cam sesetengah artis tu kan...haha

    ReplyDelete
  32. @belalang hijau

    mmg sadis le klu camtu...sian ko...ok lagi aku punya...atleast bole buat kol ngan vibrate...ekeke

    ReplyDelete
  33. @mahira oya

    hohoho...mmg tgh krisis ni...hehe tp takpe...selagi bole guna...kita guna...

    ReplyDelete
  34. @Lizzie Yasmin

    hehe...mana le hebat aku ni...ciput je weh...ekeke

    ReplyDelete
  35. @omurice

    mmg hebat dia...camtu la anak melayu yg disayangi...hehe

    ReplyDelete
  36. @Chaon Cornerz

    tulaa...ada tu yg kaki tukar2 hp...lagi hebat...
    errr...klu ko nak jual hp ko tu...sound2 le kat aku...hehe

    ReplyDelete
  37. @AngahSayang2314

    camana nak tukar...tak cukup lagi le...ekeke

    ReplyDelete
  38. @YuSeNzE - KniGhT

    ko tu sll nak setuju ngan miss tau...ekeke

    ReplyDelete
  39. @iqbalsyarie

    klu yg jenis tak beringat tu...mmg sakit le ...hehe

    ReplyDelete
  40. @Pencacai Alim

    hehe...tula pasal...tp dah nama hutang...kenalah hadap...ekeke

    ReplyDelete

komeng