Our social:

Sunday, October 31, 2010

ko dah matang?

matang biasanya dikaitkan dgn umur...betul ke... ada jugak yg dah berumur tapi tak matang...contohnya...
aku...agaknyalah...

sebab aku sll pakai selekeh...pakai baju senget sebelah...terus aku dicop tak matang... pakaian ke ukuran matang?

sebab aku jarang nak marah2...kena marah pun aku sengeh2...kena sound pun aku gelak2...kene kutuk pun aku senyum... itu tak matang ke?

sebab aku malas nak keje...eh...ok...itu takde kena mengena dgn matang...itu pemalas namanya...haha

ke sebab belajar tak tinggi?tapi ramai jgk yg tak belajar tinggi yang org tak kata pun dia tak matang...

ke sebab penulisan....menunjukkn tak matang?

ke sebab tak pandai kelentong bila berbual dikatakan tak matang?

sebenarnya matang ni bole ukur ke? kalau boleh... di ukur dgn apa? best ke jadi matang?

apa yang aku tengok...pergaulan...cara percakapan...apa yang ditutrkan...tindakan bila bermasalah...cara berdiri...cara duduk....cara senyum...ketawa...berjalan...berpakaian... arghhh...byk sgt nak listkan sifat org2 yg matang ni...mcm2 protokol orang2 yg matang ni ada...mcm tak best je...haha

baiklah sampai tua aku tak matang2...baiklah aku buang yg keruh ambil yg jernih...haha

eh lupa nak cakap...aku diatas bukan aku...

korang dah matang ?

29 comments :

  1. Tahukah anda bahawa manusia yang ada sindrom Asperger tak pernah matang selama-lamanya? :)

    ReplyDelete
  2. Saya anak manja so saya lmbt matang..
    Bkn salah saya..lalala :S

    ReplyDelete
  3. ngeeeee...half matang la...certain time tuh nmpak la cam matang,bile dh join ngan budak2,akan nmpklah kenakalan....kwang2....naomei kata,kalau matang ,tak boleh gelak kuat2...hahahahha((nak gelak jugak!)

    ReplyDelete
  4. errrr..entahlah.dah matang belom erk ira nie?

    dalam proses kot.hahahaa.

    penting ker matang?

    ReplyDelete
  5. @Jo Qusary

    haha~ jo, bertuah!
    saya xnak jadi matang..
    tp skrg xtau la diri matang or x..
    matang = subjektif kot?

    ReplyDelete
  6. Pandangan orang lain. Kita rasa kita matang, tapi orang kata tak matang.

    Kesimpulannya, sukatilah matang ke x. Bukan masalah besar pun boleh mati kalau tak matang kan3?!!

    ReplyDelete
  7. Bab matang ni terlalu subjektif. Bagi
    wa, nak matang kena bertempat.
    contohnya kalau dengan kanak2, masa
    bergurau, bermain dengan dorang kena
    ar kita ni cam sebaya dengan dorang
    tapi bila part menasihat, mendidik
    barulah part 'matang' tu digunakan.

    ReplyDelete
  8. saya malas nk matang..eh tu pemalas bkn tak matang ye dak?? ekekeke

    ReplyDelete
  9. matang mengikut situasi.. terlalu subjektif utk di nilai..





    tp selalu kena kata macam budak2. itu tandanye tak matang ke? keh3..

    pedulik!~ ngeeee

    ReplyDelete
  10. best ke jadi matang. Macam susah nak handle je bila jadi matang nie. Aku budak2 lagi rio. Kene ajar aku jadi matang. hahha.. tingkah laku, cara percakapan selalu dikaitan dengan ciri-ciri matang.

    idea nak komen melayang-layang plak dah.. caiss.. hahha..

    ReplyDelete
  11. mario.. saya matang !!!!!!
    jadilah matang.. orang respek kita owh ! hakhak

    ReplyDelete
  12. x mau jd matang... mcm org tua je

    ReplyDelete
  13. pemikiran yang matang ke?
    entahlah...depends pada seseorang kot...
    :)

    ReplyDelete
  14. salam bosssssssssssssssss...
    lama mimi myepi.....maaf....lama tak singgah...nice post...makin bertambah tenaga la blog nie,,opsssssssssssssssssssssssss lupe lak...jentikkan 1x kat sini...

    ReplyDelete
  15. Mario, ko ni dah macam aku laa..pakai selekeh..kengkawan aku pon chop aku ni tak matang...tak trendy la...then dorang macam best bile expose ngan baju ala² kadar dorang tu...
    Aku ni suke melawak..kengkawan ejek pon aku leh sengih² lagih...dah terasa macam tak matang la jugak...tambah² aku ni gile beli baju bundle..semua ckp..aku ni tak de kedai lain ke nak beli??
    SO aku ni kategori tak matang lah yer??
    hampeh...=(

    ReplyDelete
  16. @Jo Qusary

    wow...best jgk klu camtu ek...masing2 ada kelebihannyala kan jo kan...

    ReplyDelete
  17. @Cik Jari


    haha...camtu pulak...rugile kalau tak bole kuat2 kan,,,ekeke

    ReplyDelete
  18. @irahehe

    proses matang sentiasa berjalan dr masa kesemasa...ekeke

    ReplyDelete
  19. @Bit Zamri

    tula...terlalu subjektif...agaknya la...haha

    ReplyDelete
  20. @dya adriza

    tula...yg penting diri kita tu kan...ekeke

    ReplyDelete
  21. @wachak

    ye betul tu...matang bertempat tp kadang2 susah jugak nak belkun jd matang klu kita takde ciri2 tu...ekeke

    ReplyDelete
  22. @Miss ...

    haha...ko mmg pemlas la miss...ekeke

    ReplyDelete
  23. @cik @!en

    ekeke...jwpn atas mcm matang...kat bawah dah mcm tak matang pulak...ekeke mmg betul2 ikut situasi,,,wakaka

    ReplyDelete
  24. @Chaon Cornerz

    tgk mcm tak best je...ekeke aku tak bole ajar ko...ni mesti dtg dr dalam...wakaka

    ReplyDelete
  25. @NichKhun

    errrr...mcm tak matang je jawapan ko ni...wakaka

    ReplyDelete
  26. @NiNa'

    mana bole tak mau...dia dtg sendiri...tak bole tolak...ekeke

    ReplyDelete
  27. @mimi

    wasalam...
    uik mimi...harap2 semenya ok yer...

    ReplyDelete
  28. @grOundnUt

    sama la weh...kita ni sll dianak tirikan...wakaka

    ReplyDelete

komeng