Our social:

Sunday, October 17, 2010

facebook dan jodoh

Nenek 13 cucu nikah pemuda dikenali melalui facebook

KODIANG: Perkenalan selama enam bulan melalui laman sosial Facebook membawa ke jenjang pelamin seorang nenek yang mempunyai 13 cucu dengan pasangannya yang 34 tahun lebih muda.
Munah Ishak, 68, berkata, dia dan suami, Mohd Reduan Mohd Noor, 34, berpendapat perbezaan usia bukan penghalang menyatukan mereka malah, menganggapnya sebagai takdir apabila bertemu jodoh dengan lelaki lebih muda.

nak baca lagi

lepas ni...makin ramai le nenek2 tunggal yg nak bukak akaun facebook ek....ekeke tapi tula kan...jodoh tak mengenal usia...kalau laki tua kawin muda org ckp...laki tu gatal...miang...kalau kes camni?adakah

kita nak label camni jgk?hohoho... tak bole la kan...tapi camtulah...lelaki selalu disalah anggap...kebaikan yang diberi...akan disalah ertikan...lelaki selalu menjadi mangsa...sian kan...

40 comments :

  1. konpom bukan macam kes nenek Wok ke ni?? anyway, gambar xde ke rio? ada gambar best sket..hehe

    ReplyDelete
  2. heeeeeeeeeeeeee....teringat kisah Wook tuh...rupe2nye laki dia penagih dadah..sian Wook,berkali2 kena bayar duit ikan jamin laki dia....

    kesimpulan: laki mmg pandai amek kesempatan....

    ReplyDelete
  3. Keikhlasan kebiasaannya seringkali disalahertikan. kn Rio kn?? Soal jodoh mmg tidak boleh disangkal, ditambah pula dengan kemajuan dalam sistem teknologi jaringan perhubungan sosial yang tidak terbatas dan tertumpu pada faktor usia tertentu sahaja.

    p/s: Meh fesbuk ko weh.. ekekeke..

    ReplyDelete
  4. fuhhh

    nasib baik nenek gua takde fb

    ReplyDelete
  5. nasib baek nenek ak xd facebook...haha...leh x nak ckp lau nk kes cmni ni laki tetap gatal?hahaha

    ReplyDelete
  6. hebat la nenek ni
    hehehe
    btw,
    gmbr xd?
    =)

    ReplyDelete
  7. haha..ak ada baca kt paper...
    dah josoh..ngeh3

    ReplyDelete
  8. “Saya terima dia seadanya... bukan kerana harta, sebaliknya keikhlasannya dan kesediaan menerima saya sebagai suami dan bapa kepada enam anak dan cucu-cucunya,” katanya.

    pat nie aku mcm rasa lain arrr..apsal dia nk mention mcm nie..mcm terasa org kutuk dia ke? atau mmg niat dia mcm tu lalala wakaka

    ReplyDelete
  9. yess!! bagus sungguh.. hehehehe.. wadud suka..
    macam dah xderk pompuan muda..:p

    ReplyDelete
  10. jodoh tu mmg xleh duga..moge diaorang bahagia smpai ke anak cucu...:)

    ReplyDelete
  11. cinta tak keal usia.. moga bahagialah!

    ReplyDelete
  12. jangan jadi macam wook sudahlah.... semoga bahagia lah kat uwan tu..

    ReplyDelete
  13. antara realiti dan fantasi...macam tu la dengan facebook dan jodoh...^^'

    ReplyDelete
  14. nak cari jodoh kat facebook jugaklah.. kih3x..

    ReplyDelete
  15. tahniah pada nenek tu.
    dah jodoh kan.
    =)

    ReplyDelete
  16. shoutMix tu tgh jem.. saya ziarah kat sini je la.. dah singgah terus follow.. kalau sudi moh ke blog saya..jemput jadi follower ke http://samadjfr.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Nenek moden. Dah ada facebook. segan
    weii, wa xder facebook ... kui33

    ReplyDelete
  18. Eeeeiiiii..... geli geli geli geli geli.....

    ReplyDelete
  19. @DaHLia


    harap2 nya tak le...gambar kena cari facebook nenek munah le...ekeke

    ReplyDelete
  20. @Cik Jari

    aikkk...lelaki jugak yg kena...adoiii

    ReplyDelete
  21. @YuSeNzE - KniGhT

    sedih...aku ketinggalan...takde fesbuk le sayang...ekeke

    ReplyDelete
  22. @MOFASAD

    apa salahnya dia ada pun...bole gak tengok2kan ko parid...ekeke

    ReplyDelete
  23. @BezBuddy

    dia jujur le...sanggup kawin org tua tau...ekeke

    ReplyDelete
  24. @farysa

    bukan lelaki tu ke yg hebat...sanggup kawin nenek tau...
    gmbr kena cari fesbook nenek tu...haha

    ReplyDelete
  25. @Azmi

    yelaaa...jodoh dorang kuat kan...hehe

    ReplyDelete
  26. @Miss ...

    ala...artis kan sll ckp camtu...ok je... bila dia.. kenapa ragu? hehe

    ReplyDelete
  27. @wadud@duad

    nenek pun perlu perlindungan... yg muda...tak matang kot...ekeke

    ReplyDelete
  28. @LadyBird

    jgn tersalah pilih sudahlah...ekeke

    ReplyDelete
  29. @wachak

    sama lah dgn wa...segan weh...ekeke

    ReplyDelete
  30. @Jo Qusary

    apa yg ko geli jo... ko belum kawin...ko tak tau...ekeke kalau kawin baru tau...hhahaha

    ReplyDelete

komeng