Our social:

Saturday, October 16, 2010

Cuti bersalin untuk lelaki...

Cuti bersalin 90 hari bergaji penuh....

aku rasa ni paling best kot...ntahlaa...yg lain2 tu...kurang pasti pulak...sebenarnya tak faham sgt...baget2 ni bukannya aku faham sgt...klu dulu2 tgk harga rokok naik ke tak...pastu tgk cukai...tu jela yg aku faham...haha

errr...tp kenapa ada limit tak bole lebih 300 hari pulak eh....90hari x 3 = 270 hari...
lagi 30 hari tu bila nak klem? maknanya untuk 3 kelahiran je kot...or kelahiran ke4 tu bole cuti sebulan je...or sbnrnya bole simpan2 utk 5 kelahiran... klu org dah bagi cuti...ada ke weh yg nak simpan2...huhu

btw...mende ni bagus la kan...nanti dia keluar la tu guideline dia ek...kita tunggu je...

untungnyela pompuan ni ek...seme sayang...huhu..

untuk laki yg nak jaga isteri lepas bersalin...taknak bagi cuti ke?

41 comments :

  1. hehe..rio..ko pura2 sakit la...
    hehe...t leh jaga is3...hehe

    -nekmo-

    ReplyDelete
  2. nekmo...
    ekeke...terpaksa le buat camtu...wakaka

    ReplyDelete
  3. mslhnyer klo laki stok jga xper..ni t kg dia jerk yg mmbuta la...bla..bla..bla..

    ReplyDelete
  4. eiffel...

    lelaki sll disalah anggap..mmmm... ekeke

    ReplyDelete
  5. hahaha... siot je tajuk.. laki bersalin kulit ade la..

    ReplyDelete
  6. gayah,,,
    ekeke...eh bukan otai2 ajar suruh buat tajuk gempak2 ke...ekeke

    tapi betul le kan...

    ReplyDelete
  7. lelaki bkn nak jage pun...xyah bg dorg cuti...suh dorg g keje kuat...g cri duit lebih...nt nk beli susu xde duit plak...haha

    ReplyDelete
  8. bezbuddy...
    ceh...korang sll anggap ngan lelaki tau...kitaorg nak cuti jgk le...ekeke

    ReplyDelete
  9. uikkk...byk sgt tuuu...tp klu dapat...best tuuu...ekeke

    ReplyDelete
  10. lama sgt cuti 90 hari tu.....sian arr majikan hehe......haihh

    ReplyDelete
  11. mario.. awak bila nak cuti bersalin? tak sabar2 nak dapat anak sedara.. hahahahahaahhahahaha

    ReplyDelete
  12. a'ah laki pun patut bagi cuti nak jaga bini

    cian kat bini,

    ReplyDelete
  13. kui3...kalau laki pon cuti sama orang bersalain alamatnye family holiday laa...hahaha...
    Meriahnye beranak wehh!!^^'

    ReplyDelete
  14. 90 hari kalau nak.. kalau xnak 60 hari pun cukup.. janji.. kalau lebih 300 hari ambik cutitanpa gaji jawabnyer..

    akak nak cuti.. oyeh..oyehhh...
    :D

    ReplyDelete
  15. lelaki bukan boleh cuti banyak-banyak. nanti depa buatpart time lover pulak...

    ReplyDelete
  16. nk bgi pompuan b'salin tu sihat spnhnye kot.

    Laki xpyah...nnt membuta je kjenye...haha. Klu tlg jge ank xpe jgk

    ReplyDelete
  17. betol bro.. :p
    ko try la demon ker kat depan kerajaan, kompom masok lokap.. hehehe..
    aku gurau jer..:D

    ReplyDelete
  18. Tue la rio.. laki pun nak jaga bini jugak bila bersalin. mesti la nak cuti jugak.. kalau ada cuti jugak kan best.. =)

    ReplyDelete
  19. mestila bagi cuti...senang malam2 suh laki kite je bangun bncuh susu!!!:P

    ReplyDelete
  20. kebetulan bro tahun dpan org rumah akan bersalin, Alhamdullilah dapat dia berehat lama..:)

    ReplyDelete
  21. Student boleh dapat cuti tak? hehe

    ReplyDelete
  22. Fuh.. Kalo lama sikit kan best.. ni 7 hari jak.. adeh.. bisa2.. haha..

    ReplyDelete
  23. @Miss ...

    tu untuk yg keje gomen je... swasta msh 60 hari...org dah bagi... amik je...ekeke
    btw...klu boleh klu laki dpt separuh dari tu pun ok jgk...heeee

    ReplyDelete
  24. @Yuni Aisyah

    mmg best....bergaji pulak tuuu...weeeeee

    ReplyDelete
  25. @MOFASAD

    bukan ko tgh mengandung ke parid...ekeke berd ckp...wakaka

    ReplyDelete
  26. @ambooyats

    tulaaa...ko nmpk kan...tp dorang ni tak nampak...

    ReplyDelete
  27. @grOundnUt

    tulaaa tujuannya...memeriahkan lagi...ekeke

    ReplyDelete
  28. @cikgu isza

    tulaaa...rasanya baik amik cuti jer...oooo yeayyyy klu cuti tu bole transfer ke laki lagi bagus...weeee

    ReplyDelete
  29. @Insan Marhaen

    ishhh bro ni...mane de camtu... susah nak cari laki camtu...ekeke

    ReplyDelete
  30. @iera


    sian lelaki...selalu disalahertikan...ekeke

    ReplyDelete
  31. @wadud@duad

    mende camni tak payah demo.... cukup dgn perbincangan...kitakan lelaki yg pro...ekeke

    ReplyDelete
  32. @Chaon Cornerz

    sepatutnya camtu la...tapi laki ni sll disalah ertikan...tujuan yg baik...mende baik...kan chaon kan...ekeke

    ReplyDelete
  33. @echah mashuri

    yeay...ada jgk yg faham... ni baru pemikiran yang pro...

    ReplyDelete
  34. @LiFe KaMi

    wah...Alhamdulillah.... klu ko dpt cuti sama bole gak tolong2 ek... weeee

    ReplyDelete
  35. @Khidhir

    student lg le bole...mintak je cuti 6 bulan terus...ekeke ni untuk gomen je weh...

    ReplyDelete
  36. @Aretikz

    uikkkk...7 hari tu kira bole tahan le...kat tmpt aku...2 hari je...ekeke

    ReplyDelete

komeng