Our social:

Wednesday, October 20, 2010

cerita insaf

Saje nak kongsi email yg aku dapat...tak taulah akan kebenaran cerita ni tapi kalau tak betul pun...aku kongsi gambar2 kat mekah...mana tau bila tengok gambar dengan baca cerita ni...terbukak hati kita nak kesana



In the program called (ONE FAMILY) on MAJD channel

The speaker was Dr.Yahya Alyahya (head of the CALL to Islam Committee)

He said that Muslims are never disorganized; they just need to be CONVINCED
THEN HE TOLD A STORY OF AN AMERICAN NON MUSLIM MAN WHO WAS DISCUSSING ABOUT ISLAM WITH HIM WHILE HE WAS WATCHING LIVE .ON BROADCAST OF SALAT ISHA FROM KAABAH, ON TV


The American man was so amazed of how crowded is the masjid, more than 3 million Muslims were there at the last nights of the holy month of Ramadan, so crowded, so disorganized.




The sheikh asked the Non-Muslim man: How long do you think they'll take to organize themselves in rows and start the Salaat?

He answered: at least 2-3 hours

The sheikh said: but the masjid (HARAM) of Kaaba is 4 floors

The man said: OH, this's will make it about 12 hours then


The sheikh said: put in your mind that they are from countries all over the world with different languages.

The American man said: THEN IT's IMPOSSIBLE TO ORGANIZE THEM BY ANY MEANS!!


Then the Salaat time came, and sheikh Sudais of Makkah stood up and said (ESTAWOO)=Arrange yourselves

And within seconds, the whole scene changed and the crowd of 3 million Muslims arranged themselves in well-organized rows in NO TIME !!





The American man stared at the TV screen for a moment, and then said:


ASH-ASH-HADU ALLAH ILAHA ILLA ALLAH WA ASH-HADU ANNA MOHAMMADAN RASOOLOLLAH.

(I bear witness that there is none worthy of worship but ALLAH, and I bear witness that Mohammad is His Servant and Messenger)

klik gambar untuk besarkan...

14 comments :

  1. betapa cntik kalau kita tgk bila msuk azan
    semua umat islam seluruh dunia berdiri,besedia ntk solat

    pic last tu cntik sgt
    =)

    ReplyDelete
  2. em...semoga hasrat farysa akan terlaksana di suatu masa kelak....baguskan cadangan darinya bro Mario....

    ReplyDelete
  3. kumpul duit bro.. :-)
    hehehee..
    weh lama aku tunggu shoutbox ko lar..:D

    ReplyDelete
  4. cantik! InsyaAllah, satu hari nanti akan sampai ke sana :)

    Mari menjadi manusia

    ReplyDelete
  5. Suatu hari nanti insyaAllah akan ke sana.. Jika diizinkan Allah dan diberi kesihatan yang memampukan diri ini tuk mengunjungi rumah Allah..

    ReplyDelete
  6. itulah....kebesaran Allah...

    ReplyDelete
  7. nak pergi tak cukup duit lagi....tunggu dah keje sedap, baru ada duit lebih, simpan tabung haji !!

    ReplyDelete
  8. masyaAllah..betapa hebatnya kuasa tuhan.kita dikumpulkan hanya berpandukan satu kiblat sahaja iaitu kaabah..subhanallah

    ReplyDelete
  9. alangkah indahnye kalau di lahirkan di tanah suci Mekah...subhanallah...

    ReplyDelete
  10. mario, tak baca pun entri ni tapi tgok gmbar je ekekeke
    sbb kte ni slow skit bi nnti mula la rase mata brpinar2 baca bahasa inggeris ye la bhasa pnejajah kan ekekeke byak songeh pulak :P

    tapi usna suka semuaaaaa gmbar tu :)
    lgi2 yg last ^^ & brdasarkan komen rakyat trdahulu...........(komen trgndala sbb usna smpat bace entri haha)

    ok siryes bila smpai prkaatn ASH-HADU....(syahadah) mata dah trbeliak pstu mulut trnganga sikit. hehehe mmg btul2 best la citer ni , mario :) thanks sgt sharing

    ummi & baba brangkat sbtu ni insyaAllah.^^ mario, doakan! hehehe usna copy eh citer ni tnjuk kat ummi baba ^^ thanks....

    ReplyDelete
  11. tuhan tahu mengatur makhluknya bagaimana. dengan satu suara, jutaan manusia tertib menyusun safnya..

    ReplyDelete
  12. Salam Mario..

    Indahnya ISlam bagi sesiapa yg dapat melihat dan tidak dibutakan dengan mata hati

    ReplyDelete

komeng