Our social:

Monday, October 18, 2010

Cerekarama : Berdosakah aku?

Sedih cerita ni...memang bole menginsafkan tapi terganggu pulak nak tengok sbb kejap2nak tengok bola...nanti kalau ada link donwload..aku akan bagi yer...nak tengok online pun sekarang dah payah sebab kena sign up ngan Tonton.takpelah...sementara aku cari tu...ni sinopsis dan

barisan pelakun cerekarama yang menginsafkan ni...huhu

PRODUKSI: JS Pictures Sdn Bhd
IDEA ASAL: Mar Jlo
SKRIP: Rozie Rashid
PENERBIT: Sheila Rusly
PENERBIT EKSEKUTIF: Azman Yahya (Jinggo)
PENGARAH: Jinggo
PENOLONG PENGARAH : Hamdan Yassin (Den Danaden)
PELAKON UTAMA: Sheila Rusly (Nuriah), Noorkhiriah (Haryani), Qazem Nor (Zahid), Amanda Misbun (Nurhidayah), Khairil Anwar (Zakaria) dan Normah Damanhuri (Nek Tijah)
PELAKON PEMBANTU: Anie Jaafar (Kak Milah), Azam Mohamed (Harun)

Berlatarkan keadaan rumah kampung, Berdosakah Aku membawa kisah Haryani lakonan Noorkhiriah Ahmad Shapie yang dibesarkan neneknya sejak kecil hingga dewasa.

Tidak terlalu menghiraukan kenapa dia dibesarkan nenek, Haryani akhirnya terpaksa menerima hakikat keluarganya masih ada. Semuanya berlaku selepas nenek yang dianggapnya seperti ibu sendiri menyahut panggilan Ilahi.

Kematian nenek begitu meninggalkan kesan mendalam kepada Haryani. Biarpun berat untuknya menerima realiti, namun apakan daya, dia sudah hilang tempat bergantung. Mahu atau tidak, Haryani harus kembali ke pangkuan keluarga kandungnya.

Tanpa sekelumit kasih sayang dirasakan daripada ibunya, Haryani harus akur. Bagaimanakah dia berhadapan dengan keadaan hidup keluarga kandungnya? Apakah wujud perasaan kasih di hati Haryani terhadap ibu serta dua saudara kandung, Zahid dan Nurhidayah?

Bagaimana pula penerimaan abang dan adiknya terhadap Haryani di rumah mereka? Sampai bilakah Haryani harus berasa terasing dengan darah daging sendiri?

camtulah lbh kurang sinopsis cerita ni...sapa yang dah tengok tu...ingatlah eh...kasih sayang ibu tu tak pernah lupus sbnrnya...macam hairani...walaupun ditengking herdik...tetap nak bantu ibu dia...

kalau korang nak tau...mcm nilah cerita kerana pelukan aku....cuma tak habis nak tulis sebab takdpt sambutan...wakaka

20 comments :

  1. ingatkan review blog aku tadi.. hahhahha..

    ReplyDelete
  2. kurang tahu sebab kurang minat drama melayu...

    ReplyDelete
  3. nurhidayah tue kech ke? hahha.. layan gak cita melayu rupanya.. =)

    ReplyDelete
  4. paling sedih part nak mandikan mayat mak dia tu laa...
    'Berdosakah aku' berperanan pada semua org...berdosakah semua orang yang melakonkan watak dalam drama tu??(means dari mak, ayah, abg, kakak dan adik)
    So renung² kan lah...kita ni bukan perfect sangat pon nak nilai orang lain...cermin² ler diri sendiri dulu kan...^^'

    ReplyDelete
  5. xde keluarga memang suatu bebanan pikiran..
    kesian.. lor, sambung jela, yang penting ko tulis gak bro.. hehehe

    ReplyDelete
  6. berdosa!!! hahaha
    aku da lame x tgk tb pas keja part time nih.. mmg xde mase kot :(

    ReplyDelete
  7. huhuhuhu...em.......
    susah gak nk komen kt blog otai nie..

    ReplyDelete
  8. aku pun tak tengok sebab skrg ni selkom bagi call free. aku asek bercakap kat tepon je.

    keh3x

    ReplyDelete
  9. ade tgk iklan ni tp x dan tgk laaaa ehehe

    ReplyDelete
  10. @Insan Marhaen

    kdg2 best gak citer melayu...tapi bukan yg stok citer2 cinta anak2 org kaya yg ntah hape2 tu...hehe

    ReplyDelete
  11. @Chaon Cornerz

    kena tanya dia le on...ekeke terlayan...terpaksa...ekeke

    ReplyDelete
  12. @grOundnUt

    betul tu ground...kita bukan prefect...eh perfect...

    ReplyDelete
  13. @wadud@duad

    hehe...kalau rajin...aku smbgla wadud...ekeke

    ReplyDelete
  14. @intanurulfateha

    student mmg tak leh tgk tv...study dulu...haha

    ReplyDelete
  15. @Gayahspears


    alaaa...aku pun jarang gak tgk tv...

    ReplyDelete
  16. @GaDis CoMeL

    time2 camni mmg org2 cam ko mmg suka cakap2...ekeke

    ReplyDelete
  17. @MissXYZ a.k.a Abaikan

    bole tahan gak citer dia ... aku pun sbnrnya tgk2 camtu je...haha

    ReplyDelete

komeng