Our social:

Monday, September 6, 2010

subliminal messages

Ini adalah salah satu sebab kenapa tv3 tarik balik iklan raya di tv dan juga di youtube.... aikkk...kat youtube pun dah kena delete...masih ramai yang tak sempat nak tgk kan...
aku dah tgk so aku malas le nak cari...tapi yang aku tau...sebab2 subliminal msg nilah yg buat org marah...mungkin ada yang tau...dan ada ramai jgk tak tau apa bende ni kan...korang tgk youtube ni aku rasa korang akan faham apa yang aku maksudkan...

mcm2 cara2 dorang akan cuba...kita2 semua mestilah bersatu dan saling ingat mengingati yer...

16 comments :

  1. benda-benda tersirat mcm ni yang racun fikiran masyarakat kita dari kecik smpai besar.

    ReplyDelete
  2. kenapa lah diorang tak nampak bnda ni masa advertising company buat proposal awal2 dlu

    ReplyDelete
  3. bnde2 iluminiti mcm ni seram
    sbb slagi xdbgitau , org tk perasan punye

    yg psl iklan raya tv3 tu ,
    pun baru tau. tu pun dri blog
    sbb tak tgok tivi pon ekekek ;P

    sini ^^
    http://ilahshukevanillah.blogspot.com/2010/09/iklan-raya-tv3-macam-nak-jatuhkan-umat.html

    dah bace ?

    apepun lagi suke iklan raya petronas masa zaman arwah yasmin ahmad ada lagi :)

    ReplyDelete
  4. uhuuu..
    mmg sedih bila kita dijajah begini..
    we are not really independent!

    ReplyDelete
  5. hurm..betul tu bro..kita dirosakkan dalam keadaan tidak sedar...

    ReplyDelete
  6. @Faizal

    tula...kena beringat selalu akan agenda dorang...

    ReplyDelete
  7. @GaDis CoMeL

    tu yg seme pelik tu...dia ingat kita nak bangga kot...

    ReplyDelete
  8. @ツhʋƨиα ツ

    wah bagus betul husna ni...mmg iklan dari arwah yasmin terbaik...

    ReplyDelete
  9. @noor afzan

    tulaa...kita dijajah tanpa disedari...kena beringat selalu...

    ReplyDelete
  10. @black_mel

    tula bro...kena sll ingat mengingati..

    ReplyDelete
  11. bnyk lg bnda mcm ni pacik.
    dorg tak datang serang kita. tak bom kia apa suma.
    tp dorg guna mind control.
    dalam dunia ni, kbenaran 2 mmg susah nk dapat.
    media bukan betul sgt pun.
    pcik dah tngok dokumentari the arrivals ?

    ReplyDelete
  12. puh!! kena berhati2 nk bg anak tgk tv/movie skang ni.mcm2 benda dorang buat utk resapkan kt kepala generasi kita.kdg2 tu kita tgk anak2 kita leka tgk tv.ingatkan best la cita tu,entah2 dorang dpt nampak apa yg tersembunyi di sebalik tu.nauzubillah!

    ReplyDelete
  13. aah kan cam ntah ape-ape je..
    eh neyh iklan yg ala2 krismas tu kan?
    yg kena tarik tu kan?
    kan?

    ReplyDelete
  14. @cik elina

    ye...doraNG target bdk2 remaja...kena hati2 sll...

    ReplyDelete
  15. @aNiS tHe BumbleBee

    kena tgk sekali le...tak pun jgn kasi tgk langsung...atleast masa kecik bole le kita control....harap2 dah besau nanti...berterusan la ek...

    ReplyDelete
  16. @NichKhun

    bukan setakat krismas je...dah mcm2 aku tgk ada...1malaysia kot...haha

    ReplyDelete

komeng