Our social:

Monday, August 30, 2010

Tema hari kemerdekaan 2010 1Malaysia Menjana Tranformasi




1Malaysia Menjana Tranformasi
selamat hari kemerdekaan kepada semua...

dulu2 masuk perbarisan sebab nak dapat baju free...kasut free...cap dan macam2 lagi ... sekarang ni tak taulah...

jgn tanya aku apa2 pasal kemerdekaan ni sebab nanti mestilah aku tulis yang baik2 je... lepas tu ulas macam2 pasal generasi sekarang...yang macam tak tau apa2 pasal merdeka... so...tak payah cakaplah eh...

aku nak tanya satu je kat korang...dah daftar mengundi ke belum... jgn tanya aku, sebab aku dah 2 kali dah mengundi...

apsal aku tanya pasal mengundi pulak...korang fikirlah sendiri yer...jangan nak cakap merdeka merdeka...dan cakap macam2 lagi ayat molek2......tapi diri sendiri...daftar mengundi pun tak lagi...merdeka amendenye weh...

=====================================================================
ini adalah pendapat aku...pendapat korang mestilah yg molek2 je kan...haha

iklan merdeka yg ni jgk best kot...thn 2007 punya

12 comments :

  1. salam ziarah mario
    setiap manusia dilahirkan merdeka sejak fitrah kejadian,ttp bukan bebas sebebasnya,ttp bebas yg mempunyai batas/hak.datangnya islam membebaskan manusia drp penghambaan sesama manusia.dgn pelbagai ideologi dicipta utk menyesat dan mengikat manusia.manusia itu bebas bila mereka menjadi 'hamba' Allah.bknkah kita sering berdoa agar 'title' 'hamba' diterima oleh ALLAH.ttp jika sesama manusia,kita cuba membebaskan dr penghambaan.ttp jiwa hamba sesama manusia masih wujud hingga kini,masakan negara yg merdeka masih terikat dgn isme2(fahaman) tinggalan penjajah dan merasakan tinggalan penjajah itu masih terbaik utk negara.sifat inferior complex masih menebal walaupun penjajah telah pergi.ini yg disukai penjajah,meneruskan legasi peninggalan penjajah @ gelaran yg diberi kpd mereka ini adalah "budak-budak british/inggeris/barat"
    -salam kemerdekaan yg hakiki
    -kita masih dlm proses memerdekakan minda
    -keluar dr penghambaan sesama manusia kpd penghambaan kpd Al-Khaliq

    ReplyDelete
  2. Huhu..
    Sama la ngn aku part nk ckp yg molek2 je pasal merdeka pastu ulas sl bdk2 zaman skrg...

    Aku baru je daftar ngundi bln lepas. Tp ayah ckp maybe belum dpt mngundi lg sbb dh lewat dh...

    Rugi tul...

    ReplyDelete
  3. iklan nie mmg best!adee x siar lagi skrg?lame xtgk tv..:(

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. merdeka ??
    kene tau makna dulu bru smbut merdeka
    hehehe..

    hah iklan tu best ! meaningful mssage psl kawan pun ade.

    sedutan dialog

    nak tengok boleh ?
    tak boleh.
    aku sepak karang....... !
    * gelak2 kecik


    siyes tak lupa. sweet je bdak2 nih
    suka tgok

    ReplyDelete
  6. hiks aku baru sekali ngundi sekali yg jaga time tu cekgu sejarah dedolu sengeh2 je aku ingat dia kenal aku lagi arr haha

    ReplyDelete
  7. 2 kli mengundi..mesti ko nak bg ko muda lg kan?haha..aku da taw tujuan entri ni..sambut merdeka ke rio?

    ReplyDelete
  8. Salam Merdeka abang angkat!! hahha..

    ReplyDelete
  9. Salam merdeka

    yer,,
    kita masih lagi dijajah..

    ReplyDelete
  10. Selamat menyambut Hari kemerdekaan yang ke -53 bro...Proud to be Malaysian!^^v

    ReplyDelete

komeng