Our social:

Saturday, August 14, 2010

Citer kat pangkin: sambung balik ...




masa tu belum nak masuk Ramadhan lagi tapi dah dekat jgk laa... budak2 ni kan...masa tu kecik lagi tapi yang si abang tu darjah 2...datang lepak2 ngan gua...nak manja2 la tu...gua terdiam sekejap bila tiba-tiba...
kawan dia edy tanya gua... bang...kalau dah sunat kena puasa penuh kan?... sapa yang dah sunat? gua tanya tanpa gua jawab soalan edy..nihaa...laju dia tunjuk kat rasid...errrr....budak tu nama rasid...yg nangis tu...gua bubuh jela nama dia ek...senang sikit nak citer..

ooo...rasid dah sunat? dah...cuti aritu... ooo... bak sini nak tengok...betul ke dah sunat... gua acah dia... dia jawab... mana bole...malu laa...haha gua gelak jela...pastu gua cakap... aa aa.. kalau dah sunat...kena puasa penuh... kalau tak ... dosa... tak bole raya...hahaha dia gelak...kawan dia.. edy pun gelak...pastu tanya lagi... abih...kalau raya jgk...sapa nak marah? errr... tuhan marah...lagipun...errr...apa la budak ni...banyak jawab pulak... gua kata dalam hati jela...

tapi dengan budak2 poyo ni bukan bole kasi chance... gua cakap...kalau raya jgk nnt ehem ehem jadi bengkak... tapi bende ni bole settle kalau... errr... kalau apa..? edy ngan rasid tanya serentak..gua cakap... kalau sambung balik... sementara dia kecik ni bole sambung lagi...nanti dah besau...tak bole... errr.. skrg g balik rumah... cakap kat ayah nak sambung balik... darjah 4 nanti baru sunat betul2...

peristiwa lepas tu takyah citer la ek...bulan pose kita citer pendek2 cukup...haha

------------------------------
errr...dak2 kecik walaupun dah sunat belum wajib puasa... jgnlah takutkan dorang pulak eh...
byk citer kat pangkin terbiar je kat draft...takut publish nnt ada yg salah anggap.. yg ni pun gua simpan dan takut2 nak publish...adoi...ni pun silap2 kene delete.. layan jela eh smntr bole layan...haha

22 comments :

  1. bahahaha!camne laa bapak die nak sambung balik??poning kepala pakcik tu karang..kekekekeh!

    ReplyDelete
  2. suruh jela dorang puasa..ckp nt dpt pahala :D

    ReplyDelete
  3. lorh salah anggap apsal lak? x phm beta..ok je entry2 mcm ni best pe haishh..

    ReplyDelete
  4. hahahahhahahahahhaa.....^__^

    ReplyDelete
  5. gelak sorang2 mlm2 hari ni..adoiii...hik9

    ReplyDelete
  6. aku lagi bagus dari kau. sebab aku melucah pun bukan dengan kanak-kanak. tak macam kau. keh keh keh

    ReplyDelete
  7. Huhu.. Kreatifnya Rio..
    Ada plk leh smbg blk...

    ReplyDelete
  8. hehe bdak2 kena tipu..pandai ko buat lawak..

    ReplyDelete
  9. kalo bapak budak yg dah sunat camne lak.. haha..

    ReplyDelete
  10. anis...
    haha...aku yg kena marah ngan bapak dia loo...hehe

    ReplyDelete
  11. bezbuddy..
    haha...benda dah lama la...aku suka buli budak2 tu...hehe

    ReplyDelete
  12. amira...
    haha...budak2 mana tau...kalau bole taknak puasa...hehe

    ReplyDelete
  13. gajah kurus...
    huhu...suka je ko ek...haha

    ReplyDelete
  14. echah...
    haha...gelak kan bagus tuk kesihatan tapi kalau sorang2 jgn kuat2 ...nnt org ingat lain...hehe

    ReplyDelete
  15. berd...
    keh3... itu namanya berguraula berd...lagipun masa tu aku budak lagi... kalau ko kenal aku dulu sure ko pun kena buli dgn aku nii...hehe

    ReplyDelete
  16. langit...
    hehe...nak buli budak2 mesti kreatif klu tak dorang bole jawab balik...hehe

    ReplyDelete
  17. life kami...
    hehe...ko sorang tau...ekeke

    ReplyDelete
  18. ezany...
    kan dah cakap...semntara kecik je bole...dah besau nnt tak bole...hehe tak baca abis ko ni...camana nak jadi juri ni...hohoho

    ReplyDelete

komeng