Our social:

Thursday, August 19, 2010

citer kat pangkin : pakcik z ajak buka waktu asar?

Masa tu aku tengah gila gila nak belajar main gitar... masa tu internet untuk orang2 kaya je so aku kena cari semua kod kod lagu secara sendiri dan manual... pakai pulak kaset...tekan play...dengar...stop...tulis kat kertas...buat la sampai habis...memang tekun...kalau lagu inggeris...asal ada bunyi dianggap betul... ejaan tak penting...tu baru nak cari lirik lagu,,,belum cari kod lagu lagi...punyalah susah...punyalah tekun...tak pandang kiri kanan belakang depan bila tiba-tiba...
pakcik z datang sergah aku...

Hoi!! tepanjat aku...sib baik aku tak terajang... apa pakcik ni...kang kalau saya terterajang kang...sapa susah??? aku cakap sambil urut dada ...hehe pakcik z sengeh2 je... ko buat pe...bukan main tekun lagi...ni haa saya tengah tulis lirik lagu...kang nak cari kod...pakcik nyanyi ok...ok ok aku nyanyi...pakcik z dengan confiden jawab...

aaa...tapi sebelum tu...boleh tak ko carikan kod lagu ni...?lagu apa pakcik...ini adik Kid search la cik...cakap je lagu apa...saya bole cari...confiden je aku jawab... cepatlah cik...saya dah ready dah ni...aku dengan tak sabar tanya...

ok...ko dah ready...marobbuka...err...apa pakcik ni...ajak saya bukak puasa ke apa ni... baru waktu asar la cik....
tula kau!!belum dalam kubur lagi dah tak bole jawab!! errr...saya tau la cik...saya saje nak main2 jee....hehe...
tula kau!!suka main main...benda benda cenggini pun nak main main..!! err...dah pakcik selalu nak takut takutkan saya...
tula kau!!dah...kau macam tak takut jer...ko dah sembahyang asar??? errr... belum... lembut je aku jawab...

tunggu apa lagi...jum...apa lagi yang ko nak menung2 ni...pakcik z masih lagi bercakap... errr...saya dah lupa kat mana letak baju saya tadi... hoii!!kat bawah ni haa bukan baju ko??? err...aa aa eh... baju saya... betul2 jadi bengong sekejap aku bila pakcik terus terusan pressure aku camtu...hoh!!!

===================================================================
camtulah kan...hari ni kita buli budak... esok lusa kita pulak kena buli... errr hidup tu kan mmg cenggitu... kita bukannya hebat sangat pun...

cerita ni akhir dia lain...tak abis lagi...nanti aku sambung lagi bila rajin..haha

20 comments :

  1. sambung la cepat sikit~~ngah bosan ni x de bahan bacaan~~heheh

    ReplyDelete
  2. nnti arr... esok lusa baru sambung...ekeke

    ReplyDelete
  3. pakcik!!!next....hehehe..
    ko blajar sendiri main gitar mcm tu ek?xde belajar dekat mbe lain?

    ReplyDelete
  4. rio kim salam abg ekk..kid kan? wakaka :p

    ReplyDelete
  5. haa kan dh siap kena marobbuka~ hahahah

    ReplyDelete
  6. boleh tahan rock juga kau ni mario. apa-apa hal kirim salam kat abang kau si kid tu. cakap adik karl cromok yang kirim.

    ReplyDelete
  7. hehe...
    rock giler pakcik kau...
    rock beriman..
    hehe...

    ReplyDelete
  8. ko salah masuk kod la tu..hehe.. ade sambungan yer mcm drama nurkasih plak..

    ReplyDelete
  9. adik kid rupe nye..
    kuikuikui..

    ReplyDelete
  10. btol2 konvensional men gitar... hahaha aku dlu mula2 gitu gak carenye ho3 tp sat je

    ReplyDelete
  11. Tajuk entri keliru.Sekrg apa dah jadi tgh kareer gitar kau..blaja pakai software gitar pro dak?

    ReplyDelete
  12. nak sergah sini.. hoii.. hahha.. tekejot tak rio..? dulu aku slalu buli2 orang nie rio tapi kan nanti dorang akan buli aku balik ke..?hahha..

    ReplyDelete
  13. patut kau main sedas lagu kalau hidup seribu tahun tapi x semayang apa gunanya pakai gitar kau tu

    ReplyDelete
  14. hahahha...jeng2...jeng!cpt2 la abiskan...

    ReplyDelete
  15. mau putus tali kaset tu asik pause,play,pause play je.kekekeke!

    ReplyDelete
  16. nekmo...
    belajar ngan kawan tapi bljr tak abis...setakat main dlm b ilik sorang2 bole la...wakaka

    miss...
    ok...no prob...wakaka

    cik bucken
    tula pasal...ekeke

    arieza...
    tula...pakcik z sll takut takutkan aku....errr... masa tuu..

    berd...
    ok bro...errr...pergghhh ...kim salam kat abang ko weh...

    khairul...
    ekeke...mmg beriman pakcik z tu...hehe

    life kami,...
    smbgn kalau aku rajin le...ekeke

    diana...
    ekeke...kui kui kui

    missxyz...
    ekeke...dah tu je cara yg mampu...wakaka.. uikkk...sama ke weh...haha

    fnd...
    aku dah bersara dah...hehe

    chaon...
    bukan dorang...errr tapi org lain... ko tunggu je pembalasan ...ekeke

    hentakbelipat...
    selalu aku main lagu tu... errr tapi tak berkesan gak...wakaka

    kech....
    haha... gelak je keje ko...tutup hidung tu...ekeke

    echah...
    rasa macam dah malas nak abiskan...ekeke

    anis...
    tapi tape dulu2...tahan...player je sll sangkut2...ekeke

    ReplyDelete
  17. hahahah...pakai tape memang menjadi tradisi untuk orang² yang macam kita ni nak main gitar...ehehhe...
    Mario, your name same as me...Hi Mario..

    Dari Mario

    ReplyDelete
  18. lil vamp...
    tula...ekeke

    errr...hi mario...ekeke

    ReplyDelete

komeng