Our social:

Thursday, August 5, 2010

blogger hebat hampir buat aku delete blog



kenapa aku rasa takde mood nak blogging lagi...

Seminggu lepas aku betul-betul rasa macam nak delete blog...ntah berapa blog aku pergi...blog bloggers hebat la tu...yang macam nak perlekehkan blog2 newbie cam aku ni...sebelum ni aku tak ambik peduli sangat pun apa kata2 dorang tapi...
bila bloggers hebat yang aku rasa kawan aku... pun bole cakap mcm perlekehkan blog2 cam aku ni...aku rasa...aduhhh,,,,rasa frust sgt...1st time aku rasa camtu...mmg sial betul...berjaya dorang buat aku rasa bersalah yg amat....

Aku bila rasa nak delete blog...aku akan type pangkin4rest kat google dan jelajah sampailah habis ... ada lbh kurang 56 page je....tak banyak...tak kisahlah tu tapi yang buat aku rasa...mcm semangat balik ialah bila aku pergi ke blog2 yang aku tak pernah pergi...dan aku tengok ada blog aku dalam senarai bloglist dorang... apakah maksudnya itu??itu maksudnya...bagi aku lah eh... blog aku ada readers....mungkin dorang suka cara aku menulis... mungkin?... i hope...

and then aku pun pergi la ke blog2 lain...baca-baca...dan terfikir...kenapa pulak aku nak delete blog...? domain aku dah disponsor selama setahun...tak semua orang ada peluang tu...innity yang susah nak dapat pun...aku dapat...walaupun innity tak bayar lagi...haha but when somebody can trust u...why let other people dismotivate u?huh!! bukan dorang pun yang sponsor aku...

Bloggers hebat boleh tegur orang tapi bila aku jawab balik...terus je merajuk... tak datang lagi blog aku...tak datang aku tak kisah tapi tak payahlah buat entry macam nak bunuh semangat kami derr...sebenarnya ada beberapa bloggers hebat yang perasan hebat... yang konon2 aku heran sangat nak baca blog dorang...aku tak suka baca blog ko derrr... dah merajuk ngan kata2 aku...padahal aku bukan maki2 pun...aku tak pernah maki orang...aku biasa ckp baik2 je....takpelah kalau dorang taknak datang...takan nak paksa pulak...it's ok bro and sis bloggers hebat...aku tetap anggap korang hebat sebab entry2 korang memang bermutu...tak macam entry2 aku,,,,yo la tuu...hebat sangat ke ?macam taik je aku baca...

tapi sebenarnya silap aku jugak...ramai blogger2 kawan 2 dulu yang dah slow...dan paling sedih ada yang delete blog...adoi...i'm still waiting for u to open back...aku je konon2 nak aktif...mmg aku insaf betul...taknak dah aktif sgt...aku rasa skrg pun dah byk jgk aku kurangkan masa aku dgn blog...makin lama makin bosan aku tgk blogger hebat,...aku rasa blog mat saleh yang pure otai dan hebat...tip totu bagai2 dorg bagi pun tak macam blogger hebat semalaya ni...lain mcm belagak dorang ni...

last but not least...aku nak tulis byk...tapi takpelah...

dunia blog kat malasia tak rosak sbb kami blogger newbie tapi rosak sebab blogger yg perasan hebat nak perlekehkan kami walaupun sebenarnya kami nilah yang upkan trffc dorang...huh!!!

=======================================================================

yg buat aku semangat tu ialah bila aku g blog budak2 yg letak link aku...budak2 tak pandai bohong...kalau best baru dorng letak...hehe and yg best tu...link bloggers hebat tu takde...ngeeeee...siyes...aku terharu...

aku still lagi cuba ....give me one more week to settle all my problem...insyaAllah

79 comments :

  1. kenapa nk majuk2 nie.. wat bodo jer ape dorang ckp.. yes ur blog also on my blog list... hehehe

    ReplyDelete
  2. bukan majuk...ekeke thanks ye lizzie..sib baik tak lazy to come to my blog...ekeke

    ReplyDelete
  3. but when somebody can trust u...why let other people dismotivate u?

    ops..rio dh ter-speaking london..maknanya RIO sedang MARAH....

    jgn la delete bro..pelizzz....jgn jenguk dah blog dorang2 tuh....jadilah insan yg tak heran dengan pujian & tak pengsan dengan kutukan...:)))

    welkem back mr.shoutmix

    ReplyDelete
  4. cik jari...
    ekeke...tak pegi dah...thanks sis...but mggu depan kot baru smbg blk betul2...errr kalau ada mood la...huhu

    ReplyDelete
  5. alor..kita berblog je ikut cara kita..anggap diari kita hari2..
    jangan layan mana2 org yg kutuk ke apa.be ur self..

    ReplyDelete
  6. bbrapa hari ni aku dgr citer yg sama .. blog mana yg hebat sgt tu?

    dunia blog tak kecil mana...
    knapa mesti angkuh n rs diri hebat..

    serius. lapangkan dada. yg pntg kita berblog utk kepuasan diri
    abaikan org

    take care bro..kim slm kakak
    n slmt brpuasa=)

    ReplyDelete
  7. ad pulak ea nk lekeh2 ni..ceh xbrader2 la camni

    ReplyDelete
  8. ceh...kata hebat! kena tegur terus majuk?wakaka..;p

    ReplyDelete
  9. atty's
    ye ye...be urself...hehe betul tu

    ReplyDelete
  10. jane...
    betul tu...abaikan dorang...hehe

    ReplyDelete
  11. hentakbelipat...
    mmg cam bagus2 je dorang tu...hehe

    ReplyDelete
  12. red...
    ekeke...bukan merajuk tp when ur friend pun lekeh2kan kita...hurt makan dalam sis...ekeke but its ok now...huhu

    ReplyDelete
  13. serius bro blog kau aku layan dari awal sampai habis. yang ada dekat bloglist blog aku tu, aku akan bukak hari2 walaupun tak update.

    kalau boleh janganlah nak delete. tapi kalau kau nak jugak aku tak boleh buat apa. aku hormat kau.

    ((ramai yang story pasal ni. bagitahu je lah sapa blgger tu. ekeke))

    ReplyDelete
  14. @Berd

    thanks berd...
    aku tak delete...tu yang pasti cuma nak berblogging tu yg aku jadi lemah sikit tapi bila baca komen ko ni rasa bernafsu balik aku nak menulis...

    ReplyDelete
  15. Rio, sis mintak maaf laa dengan kata-kata sis yg perasan hebat tu....aaagaga leh gitu? sis tau sis bukan blogger hebat, so sis xterasa, tapi sis ni mcm dpt agak...tapi tatau betul ke agakan sis tu..hehehe... rasa mcm nak tau je..leh ke?? YM?

    sis pun dah lama je perasan pasal ni, bila ada satu puak tu asyik melebihkan diri sendiir dan memandang rendah pada blogger yang jauh lebih hebat macam kita ni cuma malas nak ngaku jer..disebabkan mereka lah pelaburan tak berguna telah kubuat, tapi salah sendiri jugak sbb terpengaruh..miaahha...heheh..

    tapi disebabkan pengunjung tak kunjung tiba dan sentiasa ambil berat macam kamu, otomen, mieran, matdin, dll, sis cuba bangkit balik.. ni tgh try nk buat post berkualiti laa pulak kononnya.. malas dah nak dengar kata2 mereka...

    ReplyDelete
  16. @DaHLia

    haha sis..
    tak arr...biar jela dorang tu...malas nak citer la...ekeke errr... tapi sis mmg hebat pun...

    errr...pelaburan apa la tu ek...ekeke
    pelaburan mcm amy search tu ke...huhu

    ReplyDelete
  17. lorh, ada ke blogger otai buat camtu?
    uhuhu..
    ape daa..
    tak de semangat blogger ke dorang tu?

    ReplyDelete
  18. adoi mario sensetipnye ko... hik3 =)

    terus senyum ok

    ReplyDelete
  19. Kalau betul lu hebat toksah lah delete blog.blog yg tggi trffik skrg ni memg besar kepla..jgn ikut sgt kepala depa.

    ReplyDelete
  20. @noor afzan
    macam2 kan pangai dorang ni...ntahlah... dorang nak kita je baca blog dorang kot...

    ReplyDelete
  21. @MissXYZ a.k.a Abaikan
    sis...aku tak kisah sbnrnya tapi kan aku cakap...bila orang yg aku anggap kawan ckp camtu...makan dalam sikit...but now i know la...hehe

    ReplyDelete
  22. @fnd
    hah bro...taklah hebat sgt gua ni...ekeke dan dorang pun bukan hebat pun...publisiti je lbh... mmg tak bole ikut pun kepala dorang tu..

    ReplyDelete
  23. rilex bro, ak penah jd cam ko ni dlu.. bukan rasa nk delete.. da delete pon huhu.. pastu bila da bosan tgk org lain duk sbuk update
    then ak pn just updte slow2..

    jgn pduli sgt kt org, klau dia wt bnda tk elok kt kita dia tk kemana punya.

    mkin rmai reader yg baca snyap2 kat blog ni, sma cam ak.. kdang2 pn cmtu gak..

    cool ye

    ReplyDelete
  24. watpe nak delete... biarkan je orang2 yg 'hebat' tu.. hehehe.

    ReplyDelete
  25. mmg ade blogger hebat yg perasan bagus tu. dulu pon penah down sbb dorg..

    ReplyDelete
  26. lu pun dah cukup hebat... kalau lu berblog untuk keseronokan demi mencari kawan maya... jom join puak gua. hahahaha

    ReplyDelete
  27. dah tua pun nk majuk3
    pang kang!

    blogging kan leh have fun! ;)

    ReplyDelete
  28. sy sgt stuju ngan ko bro...sape sokong mario cpt komen lg...

    ReplyDelete
  29. Tetapkan keyakinan.. jangan biarkan orang lain mempengaruhi hidup kita..

    Ayah rhea selalu berpesan.. "ketika kita sedang berpaut pada tali untuk naik ke atas, orang di bawah ramai yang cuba menarik tali tu jatuh ke bawah..orang yang di atas ramai yang cuba menjatuhkan tali dari atas.. jadi, tetapkan keyakinan bahawa kamu tidak gentar dengan semua cabaran tersebut."

    OK? go on.... :)

    ReplyDelete
  30. Kita b'blogging nie bkn krn mrk yg kononnye hebat tu.... Tp, krn dri kte sndri. Xp'lu lah nak amek kisah sgt pe yg diaorg ckp tu... Lgipon...rio hebat pe.

    ReplyDelete
  31. relax la mario...xmacho la cmni...sukatila nk tulis ape pn kt blog...dah name pn blog kite kan...sukati kie laa...ak tetap akan sokong ko...dorg tu perasan je hebat...lau hebat btol2 xpela gak...i know some bloggers yg asyik nak down kn bloggers lain...rase cam annoying gler..sbr jela wei...cheer up baby!

    ReplyDelete
  32. eh, jap jap. saper blogger hebat tuh? skati je kondem kondem lak ea? dah tu nak emo emo pulak ea? takpe, sabar je, relex sudah. kita hupdate ape yang termampu, tulis je. hidup blogger! ehehe

    ReplyDelete
  33. alaa pacik,
    jgn delete blog. tak boleh tak boleh.
    saya dah addict dengan blog pacik rio.
    hehek.
    jgn sebab sorg dua 2, pacik down.
    ni ramai lg yg suka baca blog pacik.
    takkan pacik snggup let we down ?
    :(
    teruskan berblogging.
    not for others but for yourself.

    *dulu penah jugak rasa mcm 2. sllu pikir, 'blog budak sekolah bukan ada pa sgt'.mst tak ramai yg suka.tp tetap gagahkan diri untuk berblogging. :)

    ReplyDelete
  34. aku tak pernah tepikir pun nak delete blog.. lantak ler ape deme nak kate..

    ReplyDelete
  35. hehe mcm ni la kwn aku semangat sikit jgn nyanyi lagu xpdc "semangat yg hilang" tu byk sgt ekk ekeke..

    weh aku x phm lgsg la blogger otai la newbie la..pada aku sama je..kalo best aku baca..tp kalau setakat copy paste mcm ayat buku x payahlah baik aku beli buku baca..yg bestnya blog ni bile baca tentang pengalaman org je..pengalaman tu ilmu palingg berharga hehe..pada aku la..lg satu blog2 santai mcm blog ko best pe..boleh gelak2 je..tak tensen pun..hah kan dah terbebel aku..blah dulu wehhh :)

    ReplyDelete
  36. @Munix™
    betul tu bro...rasa geram jgk tgk org update2...hehe sbnrnya aku nak tulis lain tapi aku publish jgklah n3 yg sbnrnya mggu lps aku tulis...edit ckit2 terus publish...padahal tak emo pun...ekeke

    ReplyDelete
  37. @Nur Erma Suzieaty
    tak delete...mana bole delete...ada sponsor...nnt dia taknak sponsor...susah wooo...hehe but thanks sis...rasa semangat sikit tgk komen2 kat sini..

    ReplyDelete
  38. @LuVidA^^
    tula...dorang tak penah serik nak downkan kita...lawan tetap lawan...haha

    ReplyDelete
  39. @MOFASAD
    aku segan dow dgn join klik korang...aku kenal berd je sorang...cuma kadang2 aku ada gak arr g blog frodo ... aku kawan kat tepi2 je la...ekeke

    ReplyDelete
  40. @intanurulfateha
    ko sll nak pang aku...ekeke

    mana de majuk2 la sis...ekeke mmg blog to have fun je ni...tapi dorang ni sbb ada buat totu tips bagai dah rasa diri hebat...sis pun byk jgk buat tapi cool je ...tu yg suspek tu...hehe

    ReplyDelete
  41. @Razis
    thanks la bro setuju ngan aku...adoi...segan aku weh...ekeke

    ReplyDelete
  42. @RHEA

    thanks sis...penah dengar ni...tapi yela...bila org yg kita anggap kawan pun sama.... terasa jgk but now ok dah...hehe

    ReplyDelete
  43. @iera

    ye betul tu...setuju sgt2...thanks sis...errr...mana de hebatlah sis...adoiii

    ReplyDelete
  44. @BezBuddy

    ye ye...mmg chill je ni...thanks sapot aku...appreciate that

    ReplyDelete
  45. @ketingting

    yeay...hidup blogger...ekeke betul tu sis...

    ReplyDelete
  46. @cik elina

    errr...blog dak sekolah lagi jujur... tu yg suspek tu...huhu

    thanks ...study study...takan delete...dont worry...mggu depan start blk...

    ReplyDelete
  47. @ezany
    bro....ko hebat bro,,,tak mcm aku tapi skrg aku pun tak terfikir lg nak delete...masih sayang...penat weh buat blog aku ni...byk cabaran dan dugaan...selagi dpt keizinan...aku on je...ekeke

    ReplyDelete
  48. @Miss ...

    thanks sis...ko mmg hebat dan aku harap ko pun sama...jgn tggalkan blog lama2...hehe

    errr...semangat belum hilang...terhakis sikit je ari tu...huhu

    ReplyDelete
  49. wpun jrg tngglkn jejak..tp blog ni ade dlm my bloglist tau..jgn delete hooo.. :)

    ReplyDelete
  50. Ko patut bersyukur bro...at least blog ko ada lebih ramai readers drpd aku...huhu...tapi jgn give up menulis,sbb aku suka baca apa yg ko tulis...surely~
    Latest post:trip Pulau Pangkor,bahagian 3 dah!!

    ReplyDelete
  51. sape kutuk ko bro..?

    ckp kt aku, biar aku campak depa sume ke laut..

    ReplyDelete
  52. Rio, please jgn la delete blog..
    biasalah rio, diorg dah ingat diorg BEST, Otai..
    abaikan je, buat tak tau..
    Blog Rio mmg my VVIB tau..
    Jgn sedih2 k.. :)

    ReplyDelete
  53. sabaq bro..ade masa nnt pangkin4rest ni lak yg hebat..ngeeeeeeee :D

    ReplyDelete
  54. kalau nak jadi hebat kena kutuk orang ke?
    eh, soalan ni sesuai ke tidak ni...

    ReplyDelete
  55. ilek la beb..tu semua saingan je tu...just improve aje your blog...I'm a newest jugak..tak ramai follower pon..huuhuh...=(

    ReplyDelete
  56. bagi saye blog ni lagi bagus
    daripada blog sorang otai tu..
    walaupun dia update 1 jam 2,3 entry tapi saye malas dah nak
    singgah blog dia..
    tak menarik langsung sebenar nye..

    ReplyDelete
  57. mario perhal??
    asal wa x tau apa2 ni?

    berhenti sbb org tu,
    x berbaloi2 ... lain ler
    kalau maria ozawa suh bhenti
    sbb dia sanggup "berhenti".
    tu wa x kesah. ehkekkekeke ..

    blogger otai itu, abaikan saja
    lu ada kitaorg. yg picisan. keh3x


    up up up up.

    ReplyDelete
  58. cikmin rasa takde pulak buat entri perli2 ko ni...tapi apsal ko tak datang blog cikmin? :P

    ReplyDelete
  59. mario, jangan la stop sebab mereka..biarkan je mereka yang hebat..hebat mereka sementara saja..kehebatan sebenar milik ALLAH..biarkan mereka dengan kebanggaan mereka.. kita teruskan sajork berbelog dengan suka ati :)

    ReplyDelete
  60. ala diaorg hebat kat blog jer macam reality hidup diaorg sehebat blog diaorg.. bia kita jd sempoi dan tak bongkak..

    ReplyDelete
  61. aku ke blogger hebat yg kau maksudkan tuh???hahahahaha..
    rio..jgn delete..aku suka blog kau..

    ReplyDelete
  62. jgn delete la..kalo mario newbie...apekah echah ni newbie kuasa 100?

    ReplyDelete
  63. thanks tuk semua...sorry aku tak dpt nak balas2 ...

    ReplyDelete
  64. bro,
    blo lu antara yg memberi smgt utk belalang buat blog mula2 dulu.teruskan berblog...belalang support pangkin4rest...

    ReplyDelete
  65. oit.. apsal ne weh?
    ko sensitif ngn sape?
    waa.. ak lambat tau.hehe..
    sory bro. 2 bulan ne ak agak slow sbb bz.. blog pun agak terabai..posting pun dh xcam dlu.. jgn sedih2 rio.. kwn dtg n pergi.. ko jgn pening2 kepala ngn blogger hebat..
    yg penting niat kita ikhlas..

    ReplyDelete
  66. kenapa nk putus asa hanya kerna mereka perlekehkan awak?pedulikan semua tu..tu hanya kata2 untuk jatuhkan smngt awak..

    teruskan berblogging..ramai kawan2 blogger yg sokong awak..buktinya tengok je post dah 66 comment:)

    ReplyDelete
  67. never give up..sy dak bru gk..hehe

    ReplyDelete
  68. jangan delete..!!sy mengemari blog mario..hikhik..

    ReplyDelete
  69. jgn la delete..klu mls nk update biar jer.. nnt ade jugak tmpat eqa nak rest..hehehhe... nama pun pangkin for rest..

    ReplyDelete
  70. jangan la ngada weh...ramai lagi kot yang support ko dari depan belakang pakcik oittt...takkan sebab bulu idung selai tu ko nak berenti..habaq mai kat aku sapa dia tu..mai aku nak bagi penaboh kat belakang dia..

    ReplyDelete
  71. motivasi aku nk berblog pun dh kurg la rio..tlg weh..aku cpt terasa..akukn wanita sjati...guana nk buat niiii..huhuhuh

    ReplyDelete
  72. woo aku pun pernh rasa down akibat salah sorng blogger otai ni....diaorng perasan bgus jer...x per nanti aku jadi blogger otai aku nak pangkah balik blogger otaoi tu..heheh..(besar cita2 aku nih)

    ReplyDelete
  73. hehe!en.mario kecik ati ke?jangan mcm tu,yang cakap cam bagus tu ada 1 je,yang support en.mario 100.Never give up.

    ReplyDelete
  74. takde la sampai delete!! hahaha sygnye!! just private je.. ak pn private.. sbb dah taknak kongsi mcm2 sgt da :P tp fb delete! btl2 tmpt sarang stalker bahahahahaya! :P

    ReplyDelete
  75. dalam byk2 ayat ni ayat last aku plg suke dowh. hahaha

    ReplyDelete
  76. wah..cik su suka entry nie tau..memng pure dari hati..cik su pun tak suka tengok blog yang perasan hebat...nseb bek kebanyakan kawan2 cik su semuanya tak la menunjuk2..hehe..tapi cik su tengok alexa rank kamu hebat gak..tahniah taw

    ReplyDelete
  77. Aperlah ko ni, merajuk smpai nak delete. Pedulik ajer ngan semua org. And I am proud of you for being able to be at you are right now since blogspot.

    Cayokkkkk beb!!!

    ReplyDelete

komeng