Our social:

Tuesday, August 31, 2010

ayat ayat untuk ibu mengandung




Hari tu aku ada terbaca kat blog mana dah lupa...tapi dia berkenaan orang yahudi yg buat macam2 program sebaik tau isteri dorang pregnant... so ni aku nak bagi le ayat2 untuk ibu mengandung baca dan perdengarkan kat baby dalam kandungan..orang kata baby dalam perut bole dengar...antara ayat ayat yang aku tau adalah...


009- Surah At Taubah.mp3 download mediafire
012- Surah Yusuf.mp3 download mediafire
019- Surah Mariyam.mp3 download mediafire
031- Surah Luqman.mp3 download mediafire
055- Surah ar-Rahman by Syeikh Murtada Bakour .mp3 download mediafire
056- Surah Al Waaqiah.mp3 download mediafire
067- Surah Al Mulk.mp3 download mediafire
080- Surah Abasa.mp3 download mediafire
Yaseen.mp3 download mediafire

kalau ada ayat ayat lain yang korang tau...mehlah kongsi2...
lbh baik kalau baca sendiri...kalau tak...husband le baca...kalau tak jugak..download , burn dan dengar jela kat cd...

14 comments :

  1. moga2 dirahmati rio.. semoga jadi ayah yang baik untuk anak2.. hehhe..

    ReplyDelete
  2. ni la kelebihan klu bapak2 men blog..banyak benda yg mereka tahu untuk d kngsi bersama..termasuklah petua2..orang lama katakan..

    ReplyDelete
  3. bace sendiri dan burn dalam cd bagi anak dengar....heheh...best nye kan..bagi anak2 dengar bacaan ayt suci Al Quran, dah lahir dodoi dengan zkr dan selawat..

    ReplyDelete
  4. aku ada jugak baca.macam2 org yahudi buat.jawab soklan latihan math la.pemakanan diorang jaga nak suh anak jadi bijak.berlawanana pulak dgn org kita yg tak langsung jaga tingkah laku dan pemakanan bila pregnant.

    ReplyDelete
  5. prnh dgr ustaz kata nk dpt anak yg elok perancangannye sebelum kawen lg...
    >cari pasangan yg baik
    >perbetulkan diri kite dulu

    ReplyDelete
  6. Hihihi..best!terima kasih berkongsi..pasal kahwin tu,aku da tulis kat sini..

    Cerita pasal kawin.Apa lelaki harus bersedia?



    baca la..moga ada kebaikan ye bro~

    TERBARU: Kasih kerana Tuhan

    ReplyDelete
  7. lagi best kalau bapa sendiri yg baca secara live kt perut mak kan.. :D

    ReplyDelete
  8. wah,
    satu perkongsian yg menarik...

    ReplyDelete
  9. pernsh juga dengar,
    kalau nak dapat anak yang baik, kita kena didik 20 tahun sebelum dia dilahirkan.

    maknanya, 20 thn sebelum planning nak kawen dah kena ready =)

    ReplyDelete
  10. bcaan ayat suci sungguh boleh mengalahkan kaum2 yahudi yg buat math tu kalau btul2 amalkan..

    ReplyDelete
  11. syukur alhamdulillah...

    terima kasih banyak-banyak :)

    ReplyDelete
  12. Amalan yang d ajarkan oleh salafu sholeh

    ReplyDelete

komeng