Our social:

Wednesday, July 28, 2010

tips bila marah



Semua orang pernah marah...masa baby pun kita dah start marah2...lambat dapat susu...mengamuk...tapi baby...senanglah kan...sumbat susu...senyap...kalau dah dewasa ni kalau marah camana?nak sumbat apa?tak boleh la kan...biasa..bila kita marah...
kita akan mengadu ngan kawan kita...kalau takde kawan... mungkin kita bole hempas2 pintu bilik sendiri atau mungkin kita boleh baling barang2 sekeliling kita...
tapikan...ada orang cakap...kalau marah..luahkan je kat selembar kertas...chewah...
tulislah...apa2 yang terlintas dalam hati kita...nak tulis anggota badan sendiri pun bole...cth: kaki,tangan ,kepala...kemudian kita baca balik apa yang kita tulis...sebab masa kita tulis..biasa kita akan tulis tanpa berfikir...tapi masa kita baca...memang akan terserlah kebodohan kita masa kita marah...pasal tu bila marah...lebih baik kita diam...

===============================================
aku sebenarnya nak tulis lain tapi macam takde mood pulak...

36 comments :

  1. bole tido ke weh masa tgh marah...ntahla...tgk tv lagi ok kot...hehe

    ReplyDelete
  2. dulu2..lau marah n takde tmpt nak ngadu, deco suke tulis atas kertas...luah semua2..then bakar kertas tuh....ni cara psikologi..

    ReplyDelete
  3. sijari...
    ye arr...betul la tu...hehe
    ada lgi cara yg best...kalau marah...makan banyak2...

    ReplyDelete
  4. makan....
    xpon menangis, sbb xtahan marah!! uhuhu~~

    ReplyDelete
  5. nanajoe...
    adoi...marah sampai nangis?makan tu bole setuju....haha

    ReplyDelete
  6. shiyda klu marah , baling2 sume bnda dlm bilik . pastu kna marah balik . ahaha

    ReplyDelete
  7. syida...
    haha...dah hagak dah...errr...tapi kenapa klu marah kene baling2 ek...

    ReplyDelete
  8. satu lagi amek wudhuk hehe x caya tanya berd dia yg gtau masa dia jd ustaz dulu hehehe

    ReplyDelete
  9. mende yg sy akn buat..

    1. taip lelaju..kre meluahkan pasaan guna pc atau tulis la klo xderk pc

    2. kerahkan tenaga..cth g berlari ker..

    t kter wt tajok ne lam entry kter


    my blog

    ReplyDelete
  10. rio klu mrh leh x hantar kumen byk2 kt sini? hahaha =)

    ReplyDelete
  11. miss...
    lepas amik wuduk...buat pe weh...tido?hehe

    ReplyDelete
  12. eiffel...
    ok ok...aku tunggu...

    ReplyDelete
  13. miss xyz...
    ok aku tunggu komen manyak2...haha bole je...

    ReplyDelete
  14. klu eqa ngah marah..diam n nagis..hehehe...

    ReplyDelete
  15. aku kalau panas bantai lagu keras2 sikit baru ilang panas tuh

    ReplyDelete
  16. equrls...
    apsal lak bila marah nak nangis...adoi...baik baling2 barang...hehe

    ReplyDelete
  17. hentakbelipat..
    tul tu...kalau time mara...dengar lagu rock pastu bawak keta...mmg terbaik...hehe

    ReplyDelete
  18. tido jugak lagi baik...tak pun main game.tp takut lingkup pulak lappy sbb main game tgh marah2.huekekeke!

    ReplyDelete
  19. anis...
    yela...mmg jahanam lappy kalau main game masa tgh marah...yg pasti mouse akan jadi mangsa...haha kalau bole rasa mcm nak gigit2 mouse...haha

    ReplyDelete
  20. hahaha. bro, terima kasih sebab dulu selalu teman aku marah2. really appreciated it!

    ReplyDelete
  21. gua suka layan game bila marah..ehee

    ReplyDelete
  22. hehe lepas amek wudhuk patutnya solat..tp klu nak tido pun boleh wakaka..jgn ikut aku hehe sesat nanti kui3

    ReplyDelete
  23. baik...i've 2 agree





    kertas??? ape itu? adekah ia sejinis gule2

    ReplyDelete
  24. dah penah try ke macam nie..? hahha.. bagus tips nie.. boleh cuba nanti bila marah..

    ReplyDelete
  25. kalu berdiri tgh marah, kena duduk, kalu dudk marah jugak, baring kalu marah jugak..amik wudu' kalu marah lagi g solat kalu marah lagi wallahua;alam

    ReplyDelete
  26. aku nak melalak puas2..hehe....
    tapi an..ak pernah terdengar la satu tip ni..kalau kita marah kan someone ni kan..cuba kita pk lucah2 skit...eh tak..lucu2..hehe..mcm kita byngkan idung dia tetiba besar..mcm tu la..kita akan rasa lawak..then tak jadi marah...


    cis!aku pun tak praktik ni..hahahaha

    ReplyDelete
  27. miss..
    hehe...tido pun ok what...huhu

    ReplyDelete
  28. syaf...
    adoi...kertas tu tempat nak lepaskan geram...mcm punching bag jgk...haha

    ReplyDelete
  29. chaon...
    tak penah try pun...kui kui kui
    aku jarang nak marah2 ni...ekeke

    ReplyDelete
  30. hawa...
    tul tu...aku penah bljr camtu...yang ni selain dari tu...hehe

    ReplyDelete
  31. nenek...
    yela...ko mmg kuat melalak...haha
    cara ko tu cam susah nak berkesan...sbb bila marah susah nak cari part2 yg lucu tentang org tu...part2 yang nak maki2 mmg banyak kot...ekeke

    ReplyDelete
  32. tiap kali marah kalo hempas2 barang..
    lepas tu rasa nak pitam...hohohoh~

    kalo marah better jerit!! hahaha

    ReplyDelete
  33. huhu...mana2 pun blh...asalkan tenang sudah

    ReplyDelete

komeng