Our social:

Tuesday, July 13, 2010

tahan lama dgn kawalan minda

n3 tuk org dewasa yer...budak2 please please please jangan baca...

..aku nak citer satu kejadian yang berlaku masa aku sekolah rendah dulu....masa tu aku dlm darjah 4 ke lima ntah...sekolah aku ada game bola...so aku ngan kawan aku dak ayoi pun bercadang nak pegi tengok...nak pergi sekolah tu kene naik bas srijaya ...dari rumah aku tu .. kene jalan kaki lbh kurang 15 mnt sampai lah kat federal house depan dayabumi tu...masa tunggu bas tu....perut aku punyalah sakit...kejap2 kentut...tu jela yg aku mampu buat...nak berak tak tau kat mana...ayoi kejap2 gelakkan aku bila aku kentut...pastu dia tanya aku...ko dah tak tahan ke...? yelah ngok...aku berak kat muka ko nanti kalau ko asik tanya...bhahaha kitaorg gelak...

pastu dia cakap...abang aku dulu penah cakap...kalau ko nak sakit perut ko tu hilang...ko cakap kepala buntat kepala buntat banyak2 kali...oleh sebab bas nak sampai...tak sempat nak tanya apa2...aku pun cakap...kepala buntat kepala buntat banyak kali...makin sakit...makin laju aku cakap...bila dah naik bas tu...dapat tempat duduk...aku terus cakap...kepala buntat kepala buntat...tak henti2...

bila konduktor bas tanya aku...nak pergi mana dik? aku cakap...kepala buntat...kepala buntat...Hah!!! nasib baik ayoi menyampuk... pertama bang...
oooo....aku dah tak pedulik dah...aku pandang kat luar bas je sambil sebut kepala buntat tu...mmg lama2 sakit perut tu hilang...berhenti kat pertama kompleks...aku turun pastu jln kaki pergi sekolah aku...BRS(2)...klu2 korang tau lah sekolah kat ctu...

dan aku dapat tahan lebih lama...sampai 1st half baru g toilet....

************************************************************************

ada org cakap.... kalau nak lupakan masalah kita...fikirkan bende lain...jgn fikirkan sgt masalah....

ada lagi yg cakap...utk lupakan masalah sll2 lah berzikir.....

13 comments :

  1. huhu...lucu la..tapi..aku gelak ni pun..errr...aku bukan tau maksud benda ko sebut tu rio..adeh..

    ReplyDelete
  2. wahaha..ade maksud disebalik citer ni tapi kepala buntat tu ape ye..?

    ReplyDelete
  3. Owh.......bagus betul petua kepala buntat tu... kalo nak kaco kucing berak lak... gi dok depan kucing tu pastu silang jari... gerenti kucing tu tak berak...kekekekeke

    ReplyDelete
  4. Ape bende la kepala buntat tu... Tp kalo sebut kepala lutut pn jadi jgk kot....

    ReplyDelete
  5. hahaha...lawak okeh kepala buntat...xde kepala lain ker? kepala paip ke.. kepala lutut ke..hahaha


    Latest Entry : Pernahkah dan Tahukah Anda?

    ReplyDelete
  6. hahahaha... klakarnye kepala buntat... huhuhu...

    ReplyDelete
  7. kalau nak lupakan masalah kita...fikirkan bende lain...jgn fikirkan sgt masalah....

    ayat kat atas nih mmg dipersetujui tp apekah maksud 'kepala buntat'???

    erk..

    ReplyDelete
  8. hahaha..mcm2 je ek..

    btol la tu..kdg2 mslh jgn difikr sngt..carik diversion =..hehehe

    ReplyDelete
  9. ekeke kelako..tp btol la tu klu ada masalah jgn pk sgt nanti lagi byk yg tak elok dtg ehe

    ReplyDelete
  10. hahahaha.......kelaka giler, baca entri ni ingat satu kes..pernah naik bas yg berbau dr depan sampai belakang, rasa nak muntah, sampai bus-stand sorang mamat jalan terkengkang2 turun dari bas, buat muka bodoh saja..dalam seluar dah meleleh keluar...uwekkk
    pemandu dan kontraktor bas menyumpah seranah

    ReplyDelete
  11. kecik2 dok KL ke?

    sekolah batu road ek?

    kan3?

    ReplyDelete

komeng