Our social:

Thursday, July 29, 2010

Pendiri...




kadang-kadang kita...orang2 yang baik ni selalu merasa amat takut kalau kita pendiri...walaupun sebenarnya pendiri ni perlu...kita still rasa macam bersalah...yela...kita takut kalau..
orang salah anggap dengan kita kalau kita pendiri...memanglah pendiri ni tak baik...tapi kadang2 ia perlu...terutama kalau kita terlampau baik...terlampau takut dengan kata2 orang...

kalau nak maju...memang kita kene pendiri la ye...asalkan kita tak kacau orang...tak kacau periuk nasi orang...pendiri adalah perlu untuk kita terus maju kedepan...jangan biarkan kata2 orang..melemahkan semangat kita...membantutkan perancangan demi masa depan kita...keluarga kita...

masalah orang2 kita adalah...takut untuk kedepan sebab kata2 kawan2 kita...kadang2 kita sanggup tengok kawan2 kita kedepan...bukan kita tak berani...tapi sebab kita takut kalau2 kawan2 kita mengata2 kita...padahal kawan kita pun pendiri jugak...tapi sebab kita ni jenis budak baik...budak yang tak suka nak...kononnya menunjuk2...kita diam...kita takut kalau orang kata kita nak menunjuk2...

================================================================
ok...kesimpulannya...pentingkan diri sendiri pun penting...depends ok...

37 comments :

  1. betul.jangan asyik pikir apa orang nak kata.lantak la diorang.bila kita susah ada diorang nak tolong?
    baik kita push diri sendiri.

    ReplyDelete
  2. dan sekali lagika ku sgt2 setuju dengan ape kaw cakap

    ReplyDelete
  3. pendiri itu perlu berdiri tegak sambil mempunyai kendiri yang lurus kan?pengaruh sekeliling pn buat pendiri jadi x lurus

    ReplyDelete
  4. syaf...
    ko kenelah setuju weh...haha kalau tidak mmg tak dapat la aku nak banje ko...

    ReplyDelete
  5. hentakpelipat...
    haha...bole jgk arr camtu...ekeke

    ReplyDelete
  6. salam bro.

    hmm..kadang2 kita perlu abaikan kata2 orang..kita lagi tau dan kenal siapa kita. so stick to what u have.

    tak suma kata2 org tu untk kebaikan kita dan bgitu la sebaliknya..

    lagi pulak dalam dunia zmn skarang ni kt perlu tegas dan yakin dgn pendapat kita...kalo tak nnt kene buli dan sebagainya la..
    kalau rs diri btul, go ahead je la kan..knen outstand skit...hehehe

    ReplyDelete
  7. rerama...
    betul...elakkan dari rasa rendah diri yang amat sgt...tak baik..demi masa depan....hehe

    ReplyDelete
  8. emmm kite x boleh ade penduduk dlm diri kite.kengkadang tu bolehla, pendiri ni pon penting..(aku sndiri pening ape aku tulis)

    ReplyDelete
  9. rilex2 sudah...ikutilah cara Rasulullah..bersederhana dalam segala hal.rendah diri bagus sbb nnti kalo terlebih jadi over konfiden+perasan bagus.Tp kalo terlampau rendah diri sgt,dah mcm xde pride kt dlm diri tu pulak.

    ReplyDelete
  10. cik bucken...
    penting jgk...depends la weh...haha
    aku pun pening...wakaka

    ReplyDelete
  11. anis...
    tu lah maksud aku...jgn lbh2 sampai kacau orang dan jgn terlampau rendah diri sgt...

    ReplyDelete
  12. aku ingatkn ape la pendiri tu ekeke

    ReplyDelete
  13. waalaikummussalam...

    sihat ke? dok fikir td pe makna pendiri..nasib baik baca..

    btl la sumtime kene jadi selfish..hehe

    ReplyDelete
  14. solehah...
    uik...pengantin...hehe sihat je..
    tula...kadang2 je....jgn selalu...ekeke

    ReplyDelete
  15. uik... berani utk mengata2 mario... keh3

    p/s: kena jd berani utk buat sesuatu yg baik bleh kn?

    ReplyDelete
  16. mengata2 aku?haha berani ke?

    p/s... mestilah...tula tujuannya... berubah agar hari ini lbh baik dari semalam...

    ReplyDelete
  17. rio...pendiri tu apa?
    pentingkan diri ke?
    hmm..aku tak pernah dengar la pendiri...kendiri aku pernah dgr la..

    ReplyDelete
  18. 0o0o.. nak penting diri boleh kan rio.. asalkan tak makan diri sendiri..

    ReplyDelete
  19. pikir apa yang terbaik untuk diri sendiri. jangan takot apa yang orang nak kata, yang penting yakin.
    tapi untuk benda yang baik2 je la. hihi.

    ReplyDelete
  20. ceh. dari atas aku tak tahu apa jadah pendiri tu.

    pentingkan diri sendiri.

    ReplyDelete
  21. pendiri tu apa??

    istilah bru ke??

    ReplyDelete
  22. yep...pendiri pon penting...! tapi kat certain part jer la kot...

    ReplyDelete
  23. sejari...
    apsal jual ikan weh...

    yesss...

    ReplyDelete
  24. cik elina...
    yeay...ada org sokong...hehe

    yakin pada diri ok...u can do it..

    ReplyDelete
  25. nenek...
    kendiri tu hapa?mcm kenduri ke?




    pentingkan diri sendiri...haha

    ReplyDelete
  26. chaon...
    yep...asalkan tak makan diri...tul tu...

    ReplyDelete
  27. ketingting...
    yela...untuk mende2 yg baik2 je...yg jahat2 jgn sekali tau...hehe

    ReplyDelete
  28. berd...
    klu tak buat camtu takde sapa nak baca blog aku...sian arr kat aku weh... hehe

    ReplyDelete
  29. jane...
    kan berd dah bagi jawapan tu...ekeke

    ReplyDelete
  30. de'din...
    kat komen berd ada jwpn dia...hehe bukan istilah baru tapi istilah sekejap je tu...haha

    ReplyDelete
  31. iznie...
    ye betul...depend laa...

    ReplyDelete
  32. pendiri tu pentingkan diri sendiri ke? ape la pelik sangat. haha..

    tapi memang perlu pentingkan diri sendiri kadang2, cume jangan sampai sakiti orang lain dah la.

    ReplyDelete

komeng