Our social:

Sunday, July 25, 2010

merendah diri konon...

korang biasa dengar tak ayat camni..." ala...apasal lak tak cantik pulak...ala... i pun bukan hensem sangat pun..."mesti pernah kan...yang pasti...
yang tak hensem tu bukan aku...hak hak...

lepas ni entry serius...

================================================================
camana nak tau sama ada orang tu betul2 serius merendah diri...adakah sekadar dia nak tunjuk dia baik? atau itu sekadar ayat pemanis nak memujuk?

so...berhati-hati ye...dengan ayat2 merendah diri ni...tak semua ikhlas...

errr...tapi kadang2 ayat menunjuk2 memang menyakitkan hati jugak kan... contoh asik nak kata dia hensem je...tak pernah nak merendah diri... sesekali kene jugak merendah diri... sesekali kena jugak memujuk ...sesekali kene jugak memuji...kenalah pandai...

errr...stop...ni dah macam tips mengurat je ni...wakaka

43 comments :

  1. nanti biol ingat kau sound aku.

    ReplyDelete
  2. bengong berd.perasan.haha

    tapi kan rio, aku lagi tak suka kalau orang cakap;

    "tu lah. i pun tak tau kenapa dia suka sangat call i, ajak i keluar, belanja i makan, belikan i hadiah."

    memang mintak lutut.

    ReplyDelete
  3. yeah saya macho<-------pasan tull...mmg menyakitkan ati ek...hehehe

    ReplyDelete
  4. chaon nie bukan hensome pun.. hahha.. tips mengorat dari mario.. cayala..

    ReplyDelete
  5. huhu..ala awe pun bukan cantik mana..cun je..wakakakka...blh tak ayat camni...

    ReplyDelete
  6. "ala..u ni bukan cantik pun..." kalau ni ayat merendah kan diri jugak kn

    ReplyDelete
  7. ala....dah merendah diri tahap cecah lantai ni...sikit lagi nak masuk kategori mengutuk diri

    ReplyDelete
  8. i suka mkn kat gerai2 jer.. merendah diri ker mmg takde duit? ekeke..

    ReplyDelete
  9. Nesa rase klu ayat "... i pun bukan hensem sangat pun.." lebih kpd ayat x yakin pd diri sendiri kot..heheh..

    ReplyDelete
  10. gua tau gua cantik..tak payah la lu buat ayat berlapik..hohoho....

    ReplyDelete
  11. berd ehem entry ni mmg khas tu ko arr ekeke :D

    ehem rio kalo aku jwb mcm ni kire rendah diri ke?

    situasi

    kwn keje aku laki la : hehe XXX(nama aku) hari ni ko cute arrr..~sambil kaber2 macho muka tuh~

    aku: ~sambil usha muka mamat tu dgn muka bengis~ ko nak kena belasah?? wakaka..

    hiksss

    giler rendah diri aku kan ekeke ;)

    ReplyDelete
  12. aku tau la aku comel kannn takyah la kecoh2..

    ehek2=P

    ReplyDelete
  13. ak sedar ak x ensem.. merendah diri x rio?hehe

    ReplyDelete
  14. berd...
    haha...miss tau ko ensem ke tak...tgk belakang pun dah tau...dia kata...wakaka

    amal
    haha...berpengalaman nampak...ekeke
    yela...tu mmg ayat nak dapat lutut tu...wakaka

    ReplyDelete
  15. miss xyz...
    wakaka...

    cik jari...
    ada yg tak menyakitkan hati...depends la...kadang2 kita tau dia bergurau...ekeke atau kdg2 tu ayat nak meningkatkan keyakinan diri...huhu

    ReplyDelete
  16. chaon..
    sedar diri takpe...wakaka

    hawa...
    bole klu nak buat diri lbh konfiden...ekeke

    ReplyDelete
  17. hentakpelipat...
    itu ayat bila org tak layan tu weh...wakaka

    fndrocka
    haha...jgn sampai cenggitu weh... nnt nmpk tak ikhlas...wakaka

    ReplyDelete
  18. azany...
    gerai pun skrg dah mahal woo...ekeke

    nesa...
    kalau tak yakin dia tak ckp dgn org cenggitu...dia tunduk je...haha

    ReplyDelete
  19. nenek...
    haha...lu mmg skema...wakaka

    nina...
    haha...seme orang tau weh...ngeee

    ReplyDelete
  20. miss...
    tu bukan merendah diri...tu namanya pemalu...haha

    tiha...
    haha...yela tuu...

    ReplyDelete
  21. cik bucken...
    haha...ni lagi sorang pasan...ekeke

    aie...
    tu...namanya sedar diri...wakaka

    ReplyDelete
  22. ni ayat nak mengorat namanya..

    ada masa dtg sini baca entri http://myvitrd.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. haha...mmg mcm tips mengorat jer ni

    ReplyDelete
  24. tn punya...
    tula pasal...ayat nak mengurat tu yg bahye tu...wakaka

    yott...
    mane dee...ekeke

    ReplyDelete
  25. setuju mario..tak salah puji diri kalu utk menyakinkan diri...huhu

    ReplyDelete
  26. hawa...
    yee...mmg itu sepatutnya...hehe

    ReplyDelete
  27. pacik,
    gua tau motif entry ni.
    haha.
    motif dia nak gitau yang pacik hensem kan.
    haha

    ReplyDelete
  28. sebenanyekan ta kesah kot die na menunjuk die ensem ke na merendah diri ke.. tapi kite sendiri perlu tau yang semua tu Allah yang bagi. Hari ni ensem, esok esok kene simbah asid, da tade muke org da.. Mia pun suke ckp Mia cantik, dan mama Mia ade letak cermin kat depan bilik Mia yang ade tulis ayat "Allahumma Kama Hassanta Khalqi, Fahassin Khuluqi"... Semoga kecantikan kite tak terbatas secara fizikal sahaja ya~ Semoga akhlak kita pun bagus juga~ ngeeeeee

    ReplyDelete
  29. x pnh rendah dri...itu gua...hahaha

    ReplyDelete
  30. hahha.. aku simpan tips ni sebagai renungan mencari seorang teman... ekekke...

    ReplyDelete
  31. tk best langsung kalu org ckp mcm dialog diatas..

    saje la tu nk suh org puji dia.. pang kang baru tau

    ReplyDelete
  32. cik elina...
    haha...tau takpe...wakaka

    mia...
    ye betul tu...akhlak yg baik tu lbh penting...

    arifadela...
    bagus2...sama cam aku...hak hak

    ReplyDelete
  33. yus...
    wakaka...

    white bird...
    bukan aku arr...ekeke

    ReplyDelete
  34. yanazul...
    tula...dorang ni suka salah anggap...haha

    ReplyDelete
  35. damn...hate that...
    ramai member2 cam tuh

    ReplyDelete
  36. syaf...
    sdamn...ama arr...member aku pun...ekeke

    ReplyDelete
  37. mario kawan saya kata saya tak comel.. tapi saya nak ngaku saya comel SANGAT.. kahkahkah

    neyh kategori ape kes camneyh mario??

    ReplyDelete
  38. nikon...
    ni kategori pasan tak hingat...haha

    ReplyDelete

komeng