Our social:

Thursday, July 22, 2010

Kisah Baby

Semua orang pernah jadi baby... takde orang yang lahir-lahir je terus besar...takde yang lahir je ada misai...memang peliklah kan kalau lahir2 je ada misai.....haha ni aku nak kongsi2 ngan korang kisah baby yang pernah kawan aku ceramah kat aku zaman2 aku lepas sekolah dulu...
kawan aku ni aku panggil dia abang Pezal...masa tu aku baru lepas SPM...result SPM aku taklah baik sangat tapi lepas jugaklah dapat tawaran ITM...masa tu belum U lagi...dia ceramah kat aku sebab tolak semua tawaran2 yang aku dapat sebab aku malas...aku nak keje...sebab nak kahwin...haha taklah...aku tipu ...aku memang malas nak belajar,,,,

dia cakap...rio...aku peliklah dengan ko ni...? apasal pulak bang...saya ok pe...saya ensem pe...haha aku gelak... nilah ko...sikit2 nak gelak...sikit2 nak gelak...bole serius tak? ok saya mood serius ni..haha...apsal pelik?

adoi...tiba2 rasa malas nak citer panjang2...dahlah weh...nanti aku sambung lagi kalau rajin...kan aku dah kata...aku malas...haha

===================================================================
smbg ckit

masa baby dulu kita betul2 kuatkan kelebihan...tingkatkan kelemahan...

tu je lah aku nak citer...aku harap korang dapat tangkap apa aku nak cerita... tak yah tulis pjg2...terus straight to the point...haha

23 comments :

  1. rio>>kuatkan kelebihan...tingkatkan kelemahan...

    x fhm arr ko kena terangkan gak arr

    ReplyDelete
  2. biol la. maksud dia kita dari kecik lagi kena tanamkan sikap jangan mudah putus asa.

    konfiden.

    ReplyDelete
  3. aku pelik... nanti aku tanye cikgu kimia aku ape maksud kaw nih

    ReplyDelete
  4. gua tak faham ni rio. xkn mudah sgt mksudnya. gua rasa da maksud sulit ni

    ReplyDelete
  5. aisey! tak bape dapat tangkap lagi la. haha.. nak tangkap pakai pe ni?

    mase mude remaje zaman kanak2 memang rajin semangat je dalam semue hal tapi makin umur meningkat, kite pun jadi makin malas, mate pun makin layu, langkah makin longlai dll lagi. hehe..

    ReplyDelete
  6. straight to the point mende.. ramai yg tak paham ni.. haha..

    ReplyDelete
  7. hoit hoit apa maksudnya?? tak faham langsung !

    ReplyDelete
  8. buat2 paham jugak....

    upgrade diri ke?mana yg tak okay,di okay kan...mane yg dh okay,di super duper kan....

    ReplyDelete
  9. weh..aku xfhm..ko smbg citer ks pnjg sikit..kekekkeke

    ReplyDelete
  10. cisdel punya Mario..aku dh bajet story mori punya panjang. sekali....?;p


    Latest Entry : Review Filem Street Dance

    ReplyDelete
  11. Ntah la Rio...
    Tak paham ape kaitan Abg Pesal ko dgn kisah baby dan malas...

    ReplyDelete
  12. pacik rio,
    saya tak paham.
    explain boleh ?
    huhu

    ReplyDelete
  13. berd kuatkan kelebihan yelah aku fhm tp kenapa kena tingkatkn kelemahan lak??

    ReplyDelete
  14. ni kata-kata mereka dah berkahwin biol. kau kena paham. kau belom masok lagi bab-bab macam ni.

    aku bagi hint la. tingkatkan kelemahan sekiranya terlalu kuat. baru saling bahagia.

    ReplyDelete
  15. tak pahamlah, maksudnya ada orang kecik2 jadi baby, ada yg jadi babi..macam berd. gitu?

    ReplyDelete

komeng