Our social:

Monday, July 12, 2010

keputusan Nederland vs Spain... spain juara!!!



iniesta selepas menjaringkan golllll


Spain World Cup champions



Keputusan belanda vs sepanyol dan spain menjadi juara ini sememangnya telah dijangka oleh aku sebelum world cup lagi...kemenangan 1-0 ini sudah cukup untuk menobatkan mereka menjadi juara dunia buat kali pertama...

walaubagaimanapun...dengan beberapa kad kuning yang dilayangkan pada awal2 separuh masa pertama ...memang perlawanan akhir ini agak tegang tapi still menghiburkan...bagi aku lah...
macam perlawanan2 yang lepas, spain menguasai perlawanan namun gagal mencari gol yang diperlukan sehinggalah minit yang ke-116 dalam separuh masa kedua masa tambahan..

kemasukan Ferbnando torres yang ditunggu tunggu tak kunjung tiba sehinggalah perlawanan masa sebenar tamat.Sepatutnta david villa telah menjadi wira namun gagal... begitu juga dengan Robben...adoiii...puyol slow betul lari...

kemasukan torres separuh masa kedua masa tambahan ternyata membawa tuah kepada pasukan Spain...jaringan oleh iniesta hasil dari gerakan torres dan fabregas... memang cantik...

ok cukuplah tu...janji aku pes buat n3 ni...wakaka

16 comments :

  1. yeahh..!! Spain terbaikk la..

    ReplyDelete
  2. tahniah rio ekeke dr awal sampai akhir ko sokong pastu menang hehe..agak klu kalah ko tuko sokong pasukan lain x ekeke

    ReplyDelete
  3. smalam permainan ganas gile..
    asyik kua kad je...

    ade pemain tu terkeluar pdg kan...

    tp x ingat..sbb sparuh tido.. pejam celik pejam celik..

    pe22 pun congratz spain~

    ReplyDelete
  4. sebab i sokong n tengok la spain le menang. haha..

    pape pun, memang sangat puas hati tengok match semalam sebab memang betul2 fight, baru la rase memang tengah tengok final.

    spain sangat terbaik!

    ReplyDelete
  5. chaon...
    yeay!!!de best...haha

    ReplyDelete
  6. miss...
    spain kg aku...mana le tuko...haha

    ReplyDelete
  7. yus...
    mmg terbaik la weh...haha

    ReplyDelete
  8. yua...
    yesss...awesome...huhu

    ReplyDelete
  9. nina...
    yesss...mmg ganas belanda pastu byk berlakun...haha

    thanks...ekeke

    ReplyDelete
  10. pink...
    huhu...pasan la pulak...yelaa...final terbaik...
    tahniah tuk kita jgk...haha

    ReplyDelete
  11. noorafzan...
    yeay!!!suka jgk...haha

    ReplyDelete

komeng