Our social:

Friday, July 30, 2010

Kenapa tertipu?



Saban hari kalau kita baca suratkhabar..chewah...saban tuuu...haha macam siot pembuka kata...kalau baca paper...ada je yang kita baca tentang orang yang kene tipu...tak kira sapa...semua golongan...kadang2 yang pelik tu...doktor...pegawai bank...semua kene tipu...dan yang lebih pelik tu...yang menipu tu...kadang2 bukannya pandai sangat pun...maksud aku...
bukanlah kelulusan universiti...ekeke so yang belajar tak tinggi boleh menipu yang belajar tinggi...biasa sebab duit lah kan...

selain dari itu...kita juga kadang2 kene gak kelentong ngan kawan2 kita kan...biasa yang kene kelentong ni...budak2 skema or nerd or lurus bendul...tapi kadang2 kita yang macam pandai pun kena jugak...haha

ada orang cakap...yang biasa kena tipu adalah orang2 yang rasa dia takan kena tipu... pasal tulah dorang kene tipu...so...sentiasa rasa diri akan kena tipu adalah cara waspada yang terbaik... betul ke?

==============================================================================
siakap sinohong...gelama ikan duri...bercakap bohong...lama2 mencuri...ekeke

37 comments :

  1. siakap senohong,gelama ikan masin,
    jangan suke membohong,kelak dapat bny 'sin'.....



    ~penah kene tipu ngan awek afrika tak???

    ReplyDelete
  2. haha..kena tipu,biasa la dunia...sifat dunia ni sendiri menipu kan~apapun,aku suka gambar tu!!nampak cm comel lakk..hehehehe
    Latest post:Inikah pujian?

    ReplyDelete
  3. nak cept kaya...usaha xnak...senangla nk kene tipu

    ReplyDelete
  4. betul...pelik gak dokter, org koperat pon ley kene tipu....lebih2 lagik sklim cepat kaye...budus

    ReplyDelete
  5. eleh.. kata dulang paku serpih.. ko pun dulu pnah kena tipu ngan aku gak.. ko percaya jer bila aku kata yg aku ni tak hensem.. haha..

    ReplyDelete
  6. tipah tertipu....hehe..

    a'ah..aku tertpu..bukan sebab duit..tp.....

    ReplyDelete
  7. penipu ni mesti dia juga pernah kena tipu.ahaha..ayat aku dah macam padayappa

    ReplyDelete
  8. maknenye kite kene saling menipu supaye kite kerap yidak kene tipu?hehe

    ReplyDelete
  9. cik jari
    ewah...sin tu mmg arrr...bagus betul pepatah dia...

    ReplyDelete
  10. deco...
    tak peah kenal...deco peanah ke?

    cik bucken..
    mmg vouge weh...sheshekali...ekeke

    ReplyDelete
  11. iqbal...
    yela...dunia kan...
    gambar tu mmg comel pasal tu aku letak...hehe

    ReplyDelete
  12. diea...
    betul tu..nak sgt kaya cepat...ekeke
    kadang2 dah kaya pun nak kaya lagi...pelik...tak penah cukup..

    ReplyDelete
  13. syaf...
    tul tu...last2 ngadu kat paper...pastu isi minyak basikal ... sian...

    ReplyDelete
  14. kun...
    tul kan...ko tak ensem...adoi...aku masih lagi percaya ko tak ensem weh...ekeke

    ReplyDelete
  15. nenek...
    tula ko...pecaya sgt...dgn diri ko takan kene tipu...ekeke kene waspada selalu...

    ReplyDelete
  16. daisy..
    ye kot...mcm budak2 kene buli jgk...masa kecik kena buli...dah besar jadi samseng...hehe

    ReplyDelete
  17. hentakbelipat...
    haha...bole juga...tapi kalau sll tipu2 mesti satu hari dia kena jgk... what u give...u get back...ekeke

    ReplyDelete
  18. sbb pnh menipu kot sbb tu tertipu... hehehe... cbe semak balik.

    lg satu nk sgt kayo dgn cara menipu. pon tak tau. yg tertipu plak cerdik orgnya... lg la ponen den haishhhh

    ReplyDelete
  19. tips penutup bleh pakai ke? hehehehe
    kekadang dek sbb cautious sngt tu yg bleh kene gak...

    ReplyDelete
  20. sekali sekala kena tipu best juga..
    hehe

    ReplyDelete
  21. haha. aku takut nak menipu. dari dulu lagi. tu yang bagusnya aku

    ReplyDelete
  22. kih kih kih..tulaa...kalo kita konpiden tak kena tipu,dan2 tu laaa kena tipu hidup2.yg org menipu tu,mmg terel laa kan..muka rilexxxx je menipu..cis sungguh!

    ReplyDelete
  23. aku senang nak percaya kat orang tapi kalau dapat tau orang tu menipu susah gle nak lupakan.maafkan tu boleh tapi mesti selalu teringat2..otak aku suka mengungkit..hahaha..

    ReplyDelete
  24. eleh berd poyo ye ye je tu lalala

    eh rio org kena tipu dgn org lain perkara bese..tp kalau kena tipu dgn diri sendiri pulak agak2 ade ke hehe

    ReplyDelete
  25. maCy agk lurus orgnye.. jgn la dtpu..

    ReplyDelete
  26. hmmm..kadang2 apabila kita terlalu jujur...kejujuran tu memakan diri...aku pernah rasa sebab terlalu jujur..hmm...

    ReplyDelete
  27. miss..
    tula...mmg kalau cenggitu akan senang kene tipu...bak kata dlm citer P.ramlee...peipu menipu si penyangak...hehe

    ReplyDelete
  28. ramrama...
    betul jugak...klu terlampau cautious pun bole gak kena tipu...sian...ekeke

    ReplyDelete
  29. de'din...
    klu kene tipu pasal duit mana best weh...ekeke

    ReplyDelete
  30. berd...
    aku caya ko...samalah kita...takut nak menipu...rasa bersalah sgt kalau menipu...hehe

    ReplyDelete
  31. anis...
    muka penipu memang terbaik...inesen dan cakap mmg lembut...betul2 mcm orang2 yang beriman...hehe

    ReplyDelete
  32. kech...
    orang pompuan memang suka mengungkit...ekeke

    ReplyDelete
  33. miss...
    berd kan ustak...pecaya jela weh...ekeke

    bukan kita biasa kena tipu ngan diri sendiri ke...contoh...diri kata kita jahat tapi sebenarnya baik...<==sekadar contoh... atau sebaliknya

    ReplyDelete
  34. macy...
    jgn takut.. aku baik...takut nak menipu...ekeke

    ReplyDelete
  35. nenek...
    jujur tu baik tapi kalau jumpa ngan org yg suka amik kesempatan...mmglah ko kene tipu... hati2 ok...huhu

    ReplyDelete
  36. haha.. kalau la le rase memang akan selalu dtipu takpe la gak.

    moralnye senang, jangan percaye langsung kat sape2 pun, not even ur loved ones (to a certain extent).

    ReplyDelete

komeng