Our social:

Saturday, July 24, 2010

HP buatan malaysia : ok ke?





aku sebenarnya sebab nak support barangan buatan malaysia tanpa segan silu telah membeli hp buatan malaysia.model CSL blackberry eh blueberry... dapat je duit adik biru terus g kedai malam tu...bulan 3 hari tu...beli hp ni tapi bulan lepas...
screen depan...eh bukan screen ...housing dia punya screen dah retak atas sebab2 tertentu...tak kisahlah tu...biasa la kan...tapi yang jadi masalahnya adalah bila aku nak beli housing baru...cina kedai tu cakap...ooo...bang...yang ni kene order... haiyo...ini housing pun kene order ka? aku tanya... yelah bang... pastu cakap hari isnin baru dia bagi tahu keputusan sama ada barang tu ada ke tak...aku pun tinggalkan no hp aku...dan skrg sampai dah isnin keberapa dah ...dia tak kol2... bangang...

so...lepas ni aku rasa kalau korang nak beli...beli jela hp yang senang nak cari spare part ni...murah pun takpe...janji tak sakit kepala...pelik betul aku...housing camtu pun kene order ...pastu kan...bila aku tanya anggaran harga housing tu kan...dia kata...dalam rm70... lagi sekali bangang... aku tambah rm20 dah bole dpt hp baru...aku pun bukannya minat pun nak pakai hp canggih manggih ni...yela...klu setakat nak calling2...sms sesekali...tak payahlah nak beli mahal2...lainlah kalau nak on9 ngan hp...gps pun tak payah sebab bukan ada jalan kemana2 pun...haha kalau ada jln2 selalu pun...malaysia beb...bukan nya spain...hehe bagi aku lah...haha

so...lepas ni terpaksa lah beli hp lain...sakit pulak mata aku bila tengok screen pecah ni...adoiii...dah lah skrg adik biru nye earning ciput...terpaksa la beli pakai duit gaji...mmg lambat lagi laa...haha

===========================================================================
otai cakap kalau nak tulis blog...kene tulis ikut bahasa macam dalam buku...tu pun kalau korang nak serius2 la,,,,aku suka camni je...suka cerita macam korang ada kat sebelah aku...

44 comments :

  1. rio..malas nak komen bab henpon..

    cikmin lagi suka baca bahasa camni..senang nak paham..ada otai tu..entri dia dari mula sampai akhir banyak bahasa kiasan..adehhh..lagi la payah nak paham.. :P

    p/s otai tu sesapa je la.. :P

    ReplyDelete
  2. awe pakai hp china N77...huhuhu...kalu osak nak g kedai nokia betul mmg mereka tak amik..tapi kalu kedai biasa blh...huhuh....tapi kene jaga baik2..

    ~ tak sabar nak beli hp baru (2 3 4 thn pagi )~

    ReplyDelete
  3. aku ingat salah masuk blog td.. hahaha..

    jgn ler beli henpon jenama pelik2 camtu.. nokia pun seratus lbh dah boleh dpt skang ni.. tp kan.. blue ngan retak tu mcm ade kena mengena jer.. ekeke..

    ReplyDelete
  4. Aku pakai nokia n86 8mp.Kira canggih la tu kan.tp byk masaah jugak.selalu hang.pastu bateri slalu kong.pegi nokia care dia kate bateri rosak.walaupun dia replace free pasal ada waranti, tp dah 2 kali aku kene.buang masa nk pegi tuka

    ReplyDelete
  5. bila diingatkan... hp punya la canggih... mcm2 ader... tp yang selalu guna cuma sms n call ajer.... heheehehehe....

    ReplyDelete
  6. hahhaha kirenye ko suke cerite bile tgh duduk2 kat pangkin time petang2 la..bagos2 :D

    ReplyDelete
  7. akak dlu pn klu pkai hp nk yg cnggih2 aje tp gne utk call n sms jer..skrg ni dh insaf ckit akak bli ikut keperluan akak jer..bab bahasa belog tu ikut mane yg mario rasa selesa jer..klu akak lagi suke bca gni..=)

    ReplyDelete
  8. camne otai tuh taw yg die otai??sbb dah lama blogging ek??rase2nye,gaya penulisan tuh harus ikut keselesaan si penulis:)

    erm....salu berangan nk hp yg canggih2...tapi,mak salu pesan...sabar...sabar...sabar....nanti dh keje,ade duit sendiri,bleh la beli.....


    yea....masih bersabar....

    ReplyDelete
  9. yeay2! nak beli hp baru ..:D

    ReplyDelete
  10. x yah tuko cara tulis senang mcm ni je..lebih santai ehe

    ReplyDelete
  11. cik min...
    tula...lbh selesa tulis camni je...blog pun byk n3 main2 je...haha

    ReplyDelete
  12. hawa..
    hp cino mmg jenis pakai buang je weh...aku penah pakai tapi dah buang...ekeke

    ReplyDelete
  13. ezany,,,
    tula pasal...aku ingat nak beli nokia je lps ni...

    ReplyDelete
  14. zon panas...
    canggih tu...haha mmg kdg2 mahal pun sakit hati bila asik hang...ekeke tu yg kene pakai yg murah2 punya je...

    ReplyDelete
  15. aisya...
    tula...baik beli yg murah ...masalahnya...bila nak kuarkn hp kat public...rasa mcm segan ek...wakaka

    ReplyDelete
  16. cik bucken...
    time bujang2 dulu lah weh...wakaka

    ReplyDelete
  17. delour...
    yes sis...beli ikut keperluan je...and betul lah...bahasa camni lebih santai...hehe

    ReplyDelete
  18. sijari
    dia rasa otai bila byk bg tips totu kat blog dia kot...hahaha

    yela...betul kata mak tu...nak beli mahal2 sila pakai duit sendiri..hehe

    ReplyDelete
  19. red...
    yeay...tapi kene tunggu cek dulu...hehe

    ReplyDelete
  20. miss...
    memang tak bole tukau dah...mmg stended camni je gaya tulisan aku...haha

    ReplyDelete
  21. ok aku lambat. cis

    kau kaya pergi beli iphone la. skrin clear. kalau simpan movie tak bagos pon senang nak kantoi.

    aku lagi suka santai macam ni.

    ReplyDelete
  22. berd...
    aku tak mampulah weh nak pakai hp camtu...haha errr...muvie gapo lak tu...wakaka

    tula...aku pun suka camni je...tak sakit kepala nak fikir ayat2 buku ni,,,haha

    ReplyDelete
  23. selagi blh pakai...huhuh..hope dapat tahan sementara beli baru..huhuhuh

    ReplyDelete
  24. budak kecik patut pakai henfon mahal ke murah ?
    LALALA~

    kalau mahal ayah mak blanje pe..
    ha , JAWAB JAWAB

    tak tau ape kaitan.

    kejap , ada eh malaysia buat henfon? blckberry tu ke?
    taktauuuu~

    ReplyDelete
  25. rio..3310 je lah k..kau bedal kepala anjing an..aku rasa anjing tu koma untuk 2 mgu..haha..hp canggih2 payah ahh..huhu

    ReplyDelete
  26. nurha..
    betul tu...selagi bole pakai...prinsip yg sgt baik...hehe

    ReplyDelete
  27. husna...
    dak kecik tak patut pakai hp...masuk u nanti baru bole...haha

    malaysia...blueberry je...

    ReplyDelete
  28. nenek...
    dulu aku pakai...tapi sekarang dah buat jam loceng je...mmg tahan lama wooo...

    ReplyDelete
  29. aku tak de tipon da 3 bln ok je bahagia hahaha..... best pulak rasenye =)

    ReplyDelete
  30. beli je hp yg majoriti pkai..
    sng ape

    ReplyDelete
  31. huhuh.... jual je henset tuh. :P

    ReplyDelete
  32. baru cadang nak tukar hp csl... murah dan banyak function...

    ReplyDelete
  33. miss xyz...
    mmg pun..kdg2 fikir mmg tak penting tp kdg2 penting gak...haha

    ReplyDelete
  34. arif...
    apa hp yg maj pakai weh...aku ingat nak pakai nokia je lepas ni...hehe

    ReplyDelete
  35. aidi...
    jual pun tak bape nak lakula weh...buat sakit hati je...

    ReplyDelete
  36. munirah...
    hp dia ok tapi masalahnya spare part dia mahal...fikir2 dulu sebelum beli ...

    ReplyDelete
  37. yatre...
    keh3...manade jual lg weh hp tu...haha

    ReplyDelete
  38. hoho....penah gak dulu nk bli hp CSL ni..sbb konon nk sokong brg mesia kan..tapi bila pk2 blik, bik beli jnama yg mmg dh tau kualitinya kan..heeee

    bhs penulisan tu ikut la cara yg selesa..kang kot nak tulis mcm penulisan buku org tak bc kn..heeee

    ReplyDelete
  39. rama2...
    yela...csl tu ok sebnrnya ...tapi spare part dia je agak susah walaupun msia made...tu yg pelik...

    yela...nak tulis cam dlm buku pun bukan aku tau pun...haha

    ReplyDelete
  40. csl tu china punye sbnrnye..pasang je kt msia.tu pasal spare part payah dapat.aku pon pakai hp cap bravo (china punye gak) haha!senang sbb ade 2 simcard.boley letak simcard malaysia,simcard sri lanka skaligus.sonang skit.tihi!

    ReplyDelete
  41. anis
    betul tu anis...mmg china product dan memang bagus sbb bole letak 2 sim card tapi pelik spare susah nak dapat...mahal pulak tu...hehe

    ReplyDelete
  42. I PAKAI CSL OK JER.. PANDAI JAGA LA KALO NK IDUP BANG....
    APER POWN TAK BOOOOOLEY

    ReplyDelete
  43. @Anonymous

    mmg ok....bule tgk tv seme bagai...cumanya masa aku pakai tu...spare part susah nak dpt...bukan nak tukar apa pun...speaker phone je... skrg tak tau la aku...mungkin dah ada...

    ReplyDelete

komeng