Our social:

Wednesday, July 14, 2010

entry bermutu? 1




serius...ini entry serius...kalau ada yang terasa...mohon maaf... aku just tulis ikut pendapat aku...kalau rasa tak tahan gurau...janganlah baca...kalau dah baca tu... bole gurau balik ngan aku...aku terima...


kenapa 1?sebab ada beberapa siri...macam biasa ...kalau rajin le.... untuk yang pertama ni aku nak cerita pasal follower...sebab semalam aku ada baca satu blog yang tanya...penting ke follower?jawapan aku...penting dan tak penting....

penting kalau masa mula2 buat blog...yang ramai follower tu janganlah cakap tak penting... masa mula2 kita berblog pun...kita pun suka gak kalau tengok hari2 ada peningkatan follower kat blog kita...follower adalah semangat untuk kita terus menulis blog....itu harus kita akui...

tak penting bila follower kita dah ramai....sebab? sebab masa tu baru kita tau...follower tak buat2 apa2 kat kita...masa tu kita lebih pentingkan uv...kalau follower ramai tapi tak datang blog kita...buat ape kan...haha...

errr...tapi sebenarnya kita tak tau...bila ramai follower...kita akan dapat lagi ramai sebab ramai yang akan ikut jadi follower...mungkin sebab dia nak kita follow dia balik atau dia rasa tak segan nak follow blog yang dah ramai follower...

bak kata sorang blogger ni...ramai follower menandakan status blogger tersebut...walaupun sebenarnya tak...tapi itu pendapat dia...dan kita harus hormat dengan pendapat dia...sebab pendapat dia adalah mewakili pendapat kita jugak dulu2 masa follower kita cuma ada seorang...tu pun diri sendiri atau kita paksa2 adik beradik kita follow kita...haha btw...adik beradik aku takde yang jadi blogger...ekeke

you follow i...i follow u back... ramai tak suka ngan kata2 yang macam ni...ye...aku pun tak suka tapi sebenarnya aku terima...walau aku tak pernah suruh orang follow aku...tapi aku tau...tak salah dia cakap camtu...walau ada yang cakap...statement tu mcm paksa kita...bagi aku tak...walau dia cakap camtu kalau kita tak folo...dia pun tak bole buat apa-apa kan...so kat mana yang kita nak kata dia paksa... tepuk dada sendiri ok...

berapa ramai follower yang dikatakan ramai?itu disetkan oleh diri sendiri...bagi aku...sekarang follower aku adalah ramai sebab aku rasa dulu dapat seratus follower pun dah ramai dah...al-maklumlah...blog tak best cam aku ni pun bole ada 700 lebih follower...memang pelik tapi itu adalah hakikat...haha...

errr...kalau blog femes tu...ada ribu riban...sebab apa?sebab entry dorang bermutu?haha aku gelak jelah kalau nak kata entry dorang bermutu...

ok...stop kat cni...nanti aku tulis lagi entry bermutu 2...nak cerita pasal apa?tunggu...yang pasti...memang aku tulis just nak bagi pendapat aku...walau pun mesti ada yang akan cakap...sudahla weh...ko tu tak layak nak tulis camni...abis...ko ingat ko layak ke...booooo...wakaka

17 comments :

  1. pes!!! penanda je nih... komen dulu baru baca... hahha..

    ReplyDelete
  2. ces! tak berjaye jadi yang first, pe la yus komen dulu bace nanti. =p

    bagus la entry, i like!! =)

    frankly, kebanyakan blogs yg ramai followers, entries diorang sangat la tah pape, tak masuk ngan jiwa langsung. haha..

    point u betul, followers penting bile kite baru mule berblog utk kenalkan blog kite kat umum, tu pun kalau nak dikenali la.

    i tak pernah pasang follower widget dulu, i pasang pun bile dah join nuff, tu pun dah lebih setahun ngan blogger. niat di hati kalau ramai tau esp. nuffnangers, lagi banyak la income. hehe..

    ReplyDelete
  3. Isu pengikut

    Sewajarnya jika kita sebagai pengikut, mengikuti setiap penulisan atau bahan yang diterbitkan oleh penulis blog yang diikuti itu. Jika tidak begitu maka sia-sia sahaja status dalam dunia blog ini...

    ini pendapat aku...

    I folo U, x folo I pon xpe... ekekek..

    ReplyDelete
  4. yus,.,,...
    ko memang hebat...wakaka

    ReplyDelete
  5. pink...
    i tau...ekeke memang bila ramai folower...ramai dok belonggok kat blog tu...seme heran agaknya apsal dia ni ramai follower padahal n3 cam bese2 je...wakaka
    yess...income nuff mmg terbaik...target 2 tahun nak dapat 1k...mcm nak sampai dah ni...huhu
    pasni dah bole bersara sbb target dh nak sampai...haha

    ReplyDelete
  6. yus...
    yela...kalau ikut konsep camtu lah...tapi tak pun...wakaka

    errr...tapi mgkin kat blog2 femes camtulah...haha kat cni je tak camtu...

    ReplyDelete
  7. mase mule2 dlu aku pn main hentam je pasal followers nih..ngikut je orang buat ape..skarng da boleh maintain dah ape nk kene buat kn

    ReplyDelete
  8. betul kata yusenze tu..cikmin setuju sangat2.. :)

    p/s kalau ada 1000 follower..setiap hari 1000 follower ni masuk blog kita..kan best..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  9. hehehh..followers eh? malas mahu komen (tapi dh komen). yg penting, kemeriahan berblog dikongsi bersama..yihaa!!


    Latest Entry : Miliki Kereta Mengikut Umur Anda. Tengok Mana Yang Sempat Laaa...

    ReplyDelete
  10. Aku dah kata...aku mmg suka blog ko bro!banyak benda yg baik..sama-sama la kite kongsikan.kan?

    Aku punya follower?entah la....aku dah cukup syukur dah sbb still ada org nak baca blog aku,nak ambil manfaat..erm...dan ko salah sorang~tQ bro!

    salam ziarah.cerita artis dan malu mereka di blog saya.jemputlah~
    Latest post:Aku malu!!

    ReplyDelete
  11. tulih jer ikut suke rase..
    blog sendiri kan..

    ReplyDelete
  12. Tak tau plk byk fungsi follower...
    Yg pasti aku follow sbb nk ikuti setiap entry blog yg ku rasa best...

    ReplyDelete
  13. best en3 nie...hebat.

    Erm...dlu iera x ramai follower. Stakat 20lbh je kot. Tp....skrg pon xrmai gak. Hehe. Tp...kre ok la dr dlu. Nie pon mgkn disebabkan lps joint nuff n start buat blogwalk...
    Ble dh start buat bw tu...bru org sedar kewujudan blog kita tu. tp...xsure lah plk follow utk ape. Mgkn sbb nuff. Klu nsk kte blog iera best... xsgt pon rsenye...

    ReplyDelete
  14. aku akan follow bile org follow aku sbb ntah mcm x besh org follow aku x follow blk wakaka..tp selalunya aku follow blog sure sbb aku suka bc blog dia tu je arr :)

    ReplyDelete
  15. aku baru je dgn blog2 ni.x tau ape2 lagi.pengikut pun x de.lagipun blog aku x best.citer pasal diri senirik je.tapi aku suke follow blog orang..boleh belajar banyak benda..suke hati la kome nak follow ke x nak blog aku..tapi kalu blog kome best aku tetap akn follow..walaupun kome x ajak..haha

    ReplyDelete
  16. betul pacik.
    kadang2 ramai follower.
    tp dorg bukan selalu singgah.
    komen pun jarang-jarang.
    sobs sobs.

    ReplyDelete
  17. salam..
    hehe isu pengikut nih.. err
    bagi aku pengikut ni bole di bagi 2 kategori..

    pengikut untuk statistik, dan pengikut sebenar2 pengikut..

    bagi aku, lebih penting utk ada pengikut yg kategori 2.

    kalau 2-2 bagus, itu satu bonus, hehe..

    ReplyDelete

komeng