Our social:

Saturday, July 3, 2010

blogger uda vs blogger dara:bertemu disatu titik






gmbr amik kat saifulislam.com...harap2 ustaz tak marah


kebanyakan blogger2 ni terdiri dari dak2 student arr...ada gak yg dah keje tapi tetap ada satu titik persamaan dorang ni...kalau rajin baca2 n3 dorang mesti akan jumpa n3 yang...
berjiwa kacau...haiyooo...adik adik seme..jangan lah camtu...tapikan...takpe je kalau nak tulis2 camtu... sebab ada je kawan2 yang akan bg kata2 semangat...

kalau dah tulis tu means anda2 semua adalah org2 yg berani...bukan nya lemah dan lembik... tak semua orang yang berani nak tulis dia sedang keciwa...menangis...jiwa kacau...banyak yg suka pendam dan simpan...tak baik kan kalau camtu...

keberanian adik2 semua mmg mengagumkan abang mario...hehe takpe je keciwa dlm bercinta...itukan pengalaman...itukan pengajaran...untuk kita lbh berhati2...bukan semua org dpt rasa tu semua kan...hehe walaupun mmg lah takde org yg nak rasa keciwa...tapi kita dah rasa...itu kan bole mnjadikan kita lbh kuat...menagis bukan bermakna lemah ... menangis tu kan satu bentuk untuk melepaskan tensen... stresss...kadang2 itu adalah kelebihan...errrr tapi jgn arr ckit2 nak nangis...wakaka

blogger uda tak ckp pulak dorg nangis2...yela laki ni kan kuat...mana bole nangis2...ada cara lain...biasa uda-uda bole selamba je hagol2 kepala kat dinding...bole sepak2 beam2 kat parking keta kat soping2 tu...itupun abang mario rasa sgt kagum... mmg korang berjaya mengekalkan kekuatan...

macamana pun...memang blogger uda dan dara ...kebanyakannya kuat... bersemangat... berani untuk berkata gagal...walaupun ada yg cakap...aku lemah...aku tak bole cenggini...aku menangis lagi....aku terkapai2 sorang...takde sapa nak kat aku...ekeke

tapi percayalah...itulah sebenarnya kekuatan korang...so...jgn risau k...setiap yg berlaku tu mesti ada hikmah...mestilah untuk korang jumpa yg lbh baik...itu contoh...klu tak pun...mesti ada perancangan yg lbh baik tuk korang...klu tak didunia pun...mestilah kat alam kekal...itu kan lbh utama...yela...cakap mmg mudah...tapi klu tak ckp...jd salah pulak kan...so...ingatlah eh...kecewa tu satu bentuk pengajaran...satu proses untuk mendewasakan kita...

kadangkadang ada yang rasa dia lah yg paling malang sekali dlm dunia ni...perghhh... jgnlah cakap camtu...selagi kita bole berdoa... bersolat... berpuasa... ada keluarga...ada org yg sayang...apa yg kita nak merungut cenggitu kan...dahla tu...ada blog pulak tu...hehe

okla...dah terpanjang pulak...kang ada yg cakap aku nak bg motivasi pulak...ekeke padahal aku nak kutuk2 je ni...haha
tulah...jgn komplen aku tulis pendek2...kan aku dah tulis pjg2 ni...byk lg nk tulis tapi takpe arr...kang aku pulak yg meluatngan blog aku ni...wakaka

btw...untuk yg nak lanjutkan study tu...slmt menempuh alam baru...
gud luck jugak yg baru abis study dan mula dah nak keje...

hilang lagi lah silent readers aku...ptt arr makin lama makin kurang trffc kat blog aku...wakaka

32 comments :

  1. a'ah..ramai blogger terdiri drpd student kan.termasuklah ira.

    ira pon penah tulis pasal cintan2 nie.hahaha..tapi 1 2 jer lah..

    ReplyDelete
  2. yee...aku pun suka menangis utk release tension. itu lebih baik dari bunuh diri..wahahah

    Latest entry Memang tak boleh blah lah makanan macam ini!

    ReplyDelete
  3. muda remaja lagi kan.. banyak dugaan dan cabaran untuk student2 nie.. sebab tue banyak yang emosi.. hahha.. takpe.. sekurang2 nye belajar dari kesilapan kan..

    ReplyDelete
  4. hahaha..
    kenape22
    macam terkena je.. ki222~
    da cover22 da ayat... tp prasan erk~

    ReplyDelete
  5. silent readers ape bro??
    aku nak jugak weh..
    bro ko biler nak wat intense debate? best sikit..
    nanti aku nak wat tutorial pada intense debate..:p besok kort..:D

    ReplyDelete
  6. entri yang bermakna
    uhuk..uhuk..

    :)

    ReplyDelete
  7. ye ke byk student weh? aku x pasan lak ehehe

    ReplyDelete
  8. Wah, pjgnyer entry kali ni...
    I like...

    Besenyer blogger2 ni jenis x reti nk luah perasaan secara lisan, tu psl jerit dlm blog..

    Cam aku jgk la...
    Huhu...

    ReplyDelete
  9. btol tu langit..aku pun mmg tak reti la nk meluah perasaan by perataan ni..menulis aku rs lebih baik la..hehehehehe

    tapi mmg betul, kekecewaan boleh mendewasakan dan mematangkan..nheheheee

    ReplyDelete
  10. dh memg mcm pakar motivasi dh ni...ko ptut tlis fikir2 kan dan slmt beramal...hehe...nice entry...gud job

    ReplyDelete
  11. owh abg mario..
    urghhh hakhakhak..
    lawak2

    ReplyDelete
  12. ngeheh..sory plak x tggu entri ni kuar. ohohoho.. blog dara byk ckp psl pesyen la, loveydovey la, study ni susah itu senang.. puitis2 gitu..blog uda plk byk ckp psl gadjet, psl politik, current issue,ohohoho..

    ReplyDelete
  13. toink!
    sebijik kena kt muka
    dush!dush! sekali kat mario

    ReplyDelete
  14. ye..saya kuat..saya macho..hahaha...

    entry pnjang yang penuh dengan sindiran,teguran n memotivasikan....Mekasih uncle Rio...((haha,tetibe terasa Rio dah tua cam pakcik-pakcik))...ngeee

    ReplyDelete
  15. ira...mmg weh....ramai dak2 student...hehe aa aa ko pun ada...huhu

    ReplyDelete
  16. red,,,
    aa aa,,,ko mmg kuat nangis...anak manjelah katakan...huhu

    ReplyDelete
  17. romz...
    aa aa...harap2 dorg belajar dr kesilapan...huhu

    ReplyDelete
  18. nina...
    bende2 camtu susah ooo nak cover2...ekeke

    ReplyDelete
  19. wadud...
    aku mmg rasa nak buat...nnt arr...belum rajin lagi...haha

    ReplyDelete
  20. cik zatil
    ekeke...ko dah kawin weh...so ko dah berjaya...

    ReplyDelete
  21. miss...
    terasa tua ke weh...hehe

    ReplyDelete
  22. langit...
    aa aa...blog pun satu medium jgk tuk kita lpskan apa2...huhu

    ReplyDelete
  23. ramarama
    harap2 camtu lah...jgn makin parah sudahlah...huhu

    ReplyDelete
  24. bez buddy...
    sebelum tulis n3 tu mmg aku nak tulis macam2 tapi bila dah tulis seme hilang...haha
    kadang2 spontan je aku tulis tu...huhu

    ReplyDelete
  25. aku yang nakal...
    ko mmg nakal la weh...haha

    ReplyDelete
  26. cik bucken...
    mmg arr weh...klu nak tulis satu2 topik tu mmg byklah weh...ekeke


    aku amik yg panas2 je...huhu

    ReplyDelete
  27. farysa,,,
    aku elak weh...ekeke

    ReplyDelete
  28. violetless...
    sorry sis...ekeke

    ReplyDelete

komeng