Our social:

Friday, July 2, 2010

blogger mak-mak vs blogger bapak-bapak






klik gambar utk tau kat mana aku cilok gmbr ni...hehe


Apa la nak jadi dgn dunia blog sekarang ni...dulu2 otai vs newbie...sekarang?adoiiii... semalam aku...
mcm bese blogwalk,,,maklong la blog tak pemes kenalah bw selalu...terserempak ngan blog mak-mak sedang bersembang...perghhh...seme citer pasal masak-masak...ekeke blog masing2 semua citer pasal resepi2...gambar2...perghhh...sedap-=sedap...tgk gambar pun bole kenyang weh...ekeke teringat aku masa budak2 dulu...bila dak2 pompuan ni suka sgt klu aku nak join main masak2... semua suruh aku jadi husband dorng...haha klu tak dapat...suruh aku jd anak dorang...klu tak dpt jugak...dorang pulak nak jadi anak...ekeke janji dapat jadi ahli keluargaku...haha... aku tipu je ni weh...gua mana main mak-mak...main teng-teng bole la layan sesekali...haha

anyway...yg aku nak cerita...blog mak-mak mmg nampak kemas...tak macam blog bapak2...keh3...citer pun byk yg nampak cam educated...yelaa... byk bg resepi2...ada gmbr cantik2... blog bapak?
kebykn n3 bapak2...citer pasal keta...bola...tapi selalunya yg nmpk macam mengarut dan kelakar2...haha tapi klu kaji betul2...blog bapak2 byk citer2 kelakar yg ada pengajaran...camtulah...lelaki mmg suka cerita yg ada pengajaran...dalam bergurau...ada terselit pengajaran...dlm bergelak ketawa ada je nasihat2 berguna...
aku kagum ngan blog bapak2 dan mak mak...

mmg mantapla kata orang tu...dan kerana kemantapan tu...mmg patut arr dapat upah...

cth upah:klik kan iklan2 ...ekeke

malam nnt aku publish pulak pasal blog uda dan dara...mesti ada perbezaan nye kan...jaga korang...haha...

24 comments :

  1. aku tunggu malam ni nk bace blog uda dan dare..wahhhh! =P

    ReplyDelete
  2. puput...
    yehaaa....mmg mantop weh...ekeke

    ReplyDelete
  3. cik bucken...
    tunggu weh...kul 12 nnt...hehe

    ReplyDelete
  4. mesti ko dah pergi blog masak kawan2 lama cikmin tu.. :P sejak self hosted ni derang dah tak mahu geng cikmin wohhh..tapi kalau cikmin dok dalam kelompok yg sama je..mana la boleh jumpa ko kan kan kan.. :P

    ReplyDelete
  5. cikmin...
    ekeke...kawan2 cikmin le tu semalam tu...ekeke
    uikkk...dorg ngan kelompok dorang je ke...adoi...hehe...

    ReplyDelete
  6. klu bapak2 plk dorang cter psl pe weh?msti mntp tu..kekeke

    ReplyDelete
  7. nnt blog uda dara tu selitkn blog farysa yer
    pemes skit
    hahaha

    ReplyDelete
  8. huhu..rio..aku baca tajuk entri tu blog mak-mak...aku ingat ko nak cite sal mak nyah..hahaha...^__^..
    aku lak..blog kanak-kanak..haha..
    blog uda dan dara mesti ko kata sal cinta ouh..

    ReplyDelete
  9. haha...ok tu kalo cter mak-mak mmg cter psl msk x pon cter psl keluarga..but if blog bapak2 lak cter ape.??cam tergantung je..

    ReplyDelete
  10. ngahahaahha! dahtu cerita ank2??

    ReplyDelete
  11. azizan...
    kan bapak2 aku dah tulis tu...citer psl ngarut2...tu...ekeke

    ReplyDelete
  12. farysa...
    nak masukkan nnt semua nak masuk weh...ekeke ni kira belasah seme sekali...huhu

    ReplyDelete
  13. nenek...
    hehe...aku tak penah jumpa weh blog maknyah...wakaka
    errr...tunggu arr mlm ni...hehe

    ReplyDelete
  14. yuni...
    kan dah ckp tu...ekeke tak bole citer seme2...haha

    ReplyDelete
  15. nur suaidah...
    ye arr...mak2 ada gak citer psl anak2...hehe aku nak ckp tu jgk sbnrnya...tp nak cpt, rasa cam malas pulak...haha

    ReplyDelete
  16. egtkn blog apa la..ehheh..letk blog ila gk..uda n dara..hahah

    ReplyDelete
  17. honeybunny...
    hehe...seme2 sekali la weh...

    ReplyDelete
  18. mcm mane la agaknye bile generasi kite take over jadi mak-mak bapak-bapak blogger nati yer... cam havoc jer hahaha

    ReplyDelete
  19. enchaoz...
    bese klu masa bujang ada blog...tp bila dah kawin...seme tgglkn blog...yela...baru kawin...mesti arr nak tumpukan pada umahtangga dulu...nnt bila dah ada anak...baru muncul kembali...hehe

    ReplyDelete
  20. hahahaha..
    kira aku nieh bapak2 la cam ngko mario??ekekekeke...
    yo lah dunia It sekarang macam2 buleh buat bro.. :)

    ReplyDelete
  21. wadud...
    ko punya mlm ni weh...hehe

    ReplyDelete
  22. wah!! lama xsinggah kt pangkin ko...sampai xda dah pangkinnya..dah roboh ke??? kikikih...

    ReplyDelete
  23. fmina..
    ye arrr...dah roboh dah pangkin tu...tgh cari yg baru ni...hehe

    ReplyDelete

komeng