Our social:

Sunday, July 4, 2010

Bila risau...







Ni satu lagi masalah...tapi ni bukan masalah remaja...ni masalah semua... semua penah rasa camni...so...
kepada yg rasa camni...jgnlah risau sgt... tapi...yela...bila rasa camni...sapa yg bole nak elak kan...

bese aku klu rasa camni...mmg tak bole tdo....kadang2 bila jadi camtu...cuba gak arr buat2 tak tau...cuba jugk ignore je apa yg aku rasa...dan kadang2 cuba fikir2kan benda lain... mmg susah...tapi ... ntahlah...

kalau masa bujang2 dulu...bole gak nak hilangkan perasaan tu...pergi buli dak2 kecik sampai nangis... tapi kan......bila agaknya kita akan jadi camni...yg aku dapat kesan ialah bila kita rasa bersalah...tp tak tau kat sapa....kadang2 sebab...
kita terlampau fikir sesuatu benda...cth masa depan kita......keluarga kita...

kadang2 sebab kita rasa bosan yg teramat...rutin hidup kita asik camtu je...bangun tdo... bukak lappy...tgk blog...tgk fb...kutuk2...usik org ni...usik org tu...sama je hari2... lama2 kita jadi tak tau nak buat apa...so...perasaan risau tu akan dtg...

biasanya mmg feel mcm tu akan hilang dan tiba2 akan dtg semula tanpa kita tau sebab musabab...klu tanya ustaz/ustazah...apa agaknye jwpn dorg yer...

sebenarnya aku ada baca beberapa blog yg ckp bende ni tapi aku tak tau nak cakap ape...tak tau nak komen apa...sbb bende ni aku tau ...seme org rasa...cuma cara masing2 je berbeza...tapi cara paling berkesan...mmg arr ignore je kan...ntahla...

24 comments :

  1. mainan jiwa risau ni.... serius kdg2 separa nak mati pun ade....

    tp ade cra atasinya =))

    ReplyDelete
  2. apa caranya miss...kongsi2 le nanti yer...

    ReplyDelete
  3. hehe..biasa la..sumtimes ada rasa bosan ni.

    ReplyDelete
  4. wt dunno je kt prasaan tuh ;)

    ReplyDelete
  5. risau? hehehe..try carik jodoh ke..jgn carik pasal plak.. =P

    ReplyDelete
  6. Biasenyer org yg takde tanggungjawab je rasa camni. Cam org yg blum keje tetap, atau org yg blom kawen, atau blom ade anak...

    Caranya maybe tetapkan matlamat idop. Cam target nk naik pangkat ke, atau target nk kmpul 50K utk buka bisnes kecik sndri ke.

    Atau cari hobi yg menjana mcm memasak resepi Italy ke, berkebun ke, ape2 la yg nmpak hasil...

    Bersukan pn maybe bleh ilangkan perasaan yg tak betol ni...

    ReplyDelete
  7. aku kalau risau, aku gi enjoy..hahaha ;p

    ReplyDelete
  8. heeee....
    tu lah pasal...
    ko banyak sangat pikir bro... bagi aku, mende2 camni x leh nak elak dah, nama je manusia.. cenggitu la..heee... cuma yang leh rubahkan kita tu, kita la sendirik.. :p
    relax2 dan rehat2 la bro.. :D

    ReplyDelete
  9. bila risau nana akn jd berpeluh2!!!
    hahaha~~
    sume wat xmenentu~ :)

    ReplyDelete
  10. sokong langit pertama punya komen hehe
    wat camtu la kot ehehe

    ReplyDelete
  11. sokong langit pertama
    :) yeah memasak ye MEMASAK
    walaupun hancur

    act , tak dapat sangat apa yg mario try nak bgtau
    antara risau dan bosan

    cakap pasal bosan. usna penah dengar
    life mnusia yg berguna tak pernah rasa bosan.
    untuk hilang rasa bosan. mybe boleh cari keje yg brfaredah
    ataupun read loveletters instead of Quran Kareem :)
    solat sunat..
    mmg normal mnusia ada perasaan mcmni

    err harap tk trsinggung pape
    sharing is caring

    ReplyDelete
  12. Wahhh...itu tandanya rohani kita lapar...perlukan sedikit pengisian...hehe..lgpun bro,aku tgok ko mcm dah lama sgt tak ziarah blog aku...sedih aku..hehe

    Latest post:Masalah wanita dan Facebook

    ReplyDelete
  13. solehah...
    selamat pengantin baru weh...hehe

    ReplyDelete
  14. nAXYRA...
    YE ...BETUL TU...HUHU

    ReplyDelete
  15. cik bucken...
    haha kalau aku cari jodoh sekarang...mmg cari pasal le...wakaka

    ReplyDelete
  16. langit....
    betul tu tapi kadang2 bende ni seme org alami..tak kira sapa...terutama kalau dok sorg2...tetapkan bla2... mmg la weh tapi bila dia dtg...seme ilang...mmm bukan bosan weh tapi risau tanpa sebab...ntahlah..

    ReplyDelete
  17. red...
    yeay...enjoy...ekeke

    ReplyDelete
  18. wadud...
    bukan aku arrr....ekeke

    ReplyDelete
  19. nanajoe...
    tula...bila risau tanpa sebab ni mmg akan buat kita gelisah...huhu

    ReplyDelete
  20. miss...
    ye arrr...tu kalau bosan bole la weh...ni dia dtg 10 mnt je...risau tanpa sebab...hehe

    ReplyDelete
  21. husna...
    wah...budak2 pun ada rasa risau ke...jgn arr...

    bukan bosan... risau yang dtg secara tiba2 dan tanpa sebab...camana nak explain ek...mmmm... just ignore jela n3 ni ye...hehe

    ReplyDelete
  22. iqbal...
    ekeke...aku ada dtg weh tapi kdg2 aku senyap je sbb kalau dr opis mmg aku malas ckit nak tgglkn jejak...hehe aku baca2 je...huhu

    ReplyDelete
  23. hmm tol3x..pain pOn penah ade prasaan camtu.hati mmg xtenteram..act der bende yg lum setle withOut our realized..just pikir betol2 ape yg xkene, then bile da setlekan bende tu mst rase risau akn hilang

    ReplyDelete
  24. pain...
    tul tu..tapi kadang2 tak bole fikirkan sgt sbb lagi sakit kepala...kdg2 kene ignore je,,,buat2 sibuk,,,agaknye lah...hehe

    ReplyDelete

komeng