Wednesday, June 23, 2010

ucapan sayang paling susah nak sebut...betul ke?





sayang tak? ntah le...tak kot...hehe...ok ok... sayang... sayang bangat...hehe...

selalu kita baca kat majalah ke...suratkhabar ke...perkataan ni plg susah nak sebut... kadang2 rasa malu nak sebut...mostly...
lelaki le...sebab ape agaknya ek...

perlu ke nak sebut hari2?kata pakar motivasi...memang perlu...memang kena sebut harihari...

haiyooo....kene harihari ke?sesekali kan lbh teruja?

err...perkataan ni bukanlah untuk suami isteri je...kat parents kita camana?...adik beradik??? hehe kak long...aku sayang ko arr...ekekeke ke kat adik or abang yg nakal tu... weh...aku sayang ko...klu anak bongsu...ucu sayang along ...haha
ade ke weh cakap camtu kat adik beradik... lps gaduh2 tu terus cakap...yelaaa... aku sayang ko...haha

paling payah nak sebut kat adik beradik...tul ke weh...hehe

biasanya bila orang tersayang dah takde baru nak menyesal

39 comments:

Nasrina said...

mostly man hard to say sayang... tak kirala utk parents or siblings... maybe rasa x macho kot. Tapi perempuan pun ada gak camtu. Depends la..=p

NiNa' said...

ssh la nak sebut "sayang secara live..sbb mmg bukan jnis yg tnjuk perasaan"...

kalau tuutt...suruh...baru nak cakap.. ekeke

impian cinta said...

lelaki selalunya susak nak sebut.kan2????? cakap ya pelis!

aNiS tHe BumbleBee said...

sy kalo word syg tu mudah nk sebut je kt suami.. jgn 'abang' je..isk..geli tekak nape tah..tihi!

http://anisthebumblebee.blogspot.com

Langit Pertama said...

A'ah kn...
Kat adik beradik plg ssh nk ucap...

Penah aku ucap kt adik lelaki aku (umo 22),"Kan Kaklong syg Amin." Trus je muka dia merah n senyap...

iqbalsyarie said...

mmg susah..sbb kita ego sikit...tapi ckp kat awek mcm tak malu pulak...huhuu

aNiSa hANg tUaH said...

err
mmmg pun.
mane2 laki mmg susah nak ckp sayang2 nihh

-atiQah- said...

mmg betul..
susah nak ckp perkataan syg ni..
walaupun sy pompuan, tp mmg susah nak sebut..

tapi kdg2 sy tgk org ni senang sgt sebut syg..dgn org yg tak syg pun sebut syg jugak..haih..mcm2..hehe..

ejum said...

aku senang jek..haha
:) sayang ko mario..
ske x?..haaha

L-E-E-Z-A said...

kbyakan mcm tu la..payah nak sebut..lagi2 kalau kat mak ayah..konon malu takut mak ayah kata buang tebiat..tapi bila ckp kat pakwe makwe..awat tak malu plak..isy..isy..hehheheheh

Mario said...

nasrina...

ye laa...pompuan pun ada gak...tp kat sibling plg susah kot...hehe

Mario said...

nina...
tuttt????ekeke

Mario said...

impian...
ye arrr...lelaki plg susah arrr...dorgkan kaum yg pemalu...ekeke

Mario said...

anis...
ekeke...knp pulak geli weh...ok pe...hehe

Mario said...

langit...
wakaka
nak sebut pun susah ek...klu terima pun susah gak...ekeke

Mario said...

iqbal...
betul tu...kat awek...anytime je ...bangun tdo...bangun tido...haha

Mario said...

anisa...
hehe...lelakikan mmg camtu...faham takpe...ekeke

Mario said...

atiqah...
ekeke...bahye tu...kat yg tak sayang pun ckp sayang...confirm penipu ek... ekeke

Mario said...

ejum
wakaka...aku pun sayang ko...ekeke

Mario said...

leeza...
tu arrr...mmg pelik je kan...hehe

si[jari] telunjuk said...

HEHE..TAK PENAH UCAP ILUV U MAK,I LUV U DADDY..I LUV U SIS..I LUV U BRO SECARA LIVE.SALUNYA TAIP MESEJ OR SEND KAD UCAPAN KEPADA DIORANG.. NGAN ADIK2 JE SALU UCAP ILUV U...

NGN KEKASIH???WEEE WAAA...NAK SAVE UCAPAN TUH UNTUK HUSBAND JE....

Mario said...

sijari...
bagus2...tuk hasben je...hehe

amaL said...

aku prefer lelaki yang susah cakap sayang. karang kalau jenis sweet talker, makan hati pulak kalau dia buat perangai dekat pmpn lain. heh.

kalau adik beradik pulak, aku rilek je cakap lebyu kat kakak kakak aku. hihihi. tapi dekat mak abah, macam malu malu. tihihih

wadud@duad said...

hahahaha...
betol lah mario..
memang susah nak kata sayang.. (senang kalau couple2.) :p
tapi kalau kat family adess la.. :D
hahaha..

weh, blogwalking software dah siap.. x nak try ker??hehe :p

http://slumberblogger-freedownload.blogspot.com/2010/06/free-download-blogtrack-aka-blogwalking.html

Frodo Baggins said...

x susah mario.
senang jer ucap.
hahahahhaha


tp wa ble paham
if ada yg x biasa
kadang nvrment jugak main peranan
cara upbringing org tu ..
if family tu jenis ske ucap
lebyu2 sayang2 baby2 dear2
no hal kot. kehkehkeh


n wa nak ucap wa sayang lu mario


>>___<<


wooohaaaaa

Mario said...

amal...
ye arr...tapi ada gak laki ni klu main2 senang je ckp tapi klu betul2 susah...camana tu...hehe

adik beradik pompuan senanglah kot...klu laki2 ni susah ckit kot...ekeke

Mario said...

wadud...
ye betul tu...couple2 senang je ckp...hehe

nnt aku cuba...

Mario said...

frodo...

tul la...nvironmnt pun main peranan jgak...keh3

wa sayang lu jgak...haha

~ ReD ~ said...

i sayang u lebihlah! hahahaah

Mario said...

red...
haha sayang jgk...ekeke

محمد فردوس سعد said...

salam..

best3..sbb dh mudah nk komen

2nd, btul la weh, susah nk ckp syg2 ni..malu je rasa..kuikuikui

cik elina said...

pacik mario,
sygg pacik..
haha..
senang je tulis..
kalo ckp,
sori,tak keluar kott..
haha..

tp kalo kt kwan,mak ayah,
selalu lah ckp..
sbb nk bodek2..
kekeke..
;P

I*K*T*I*R*A*F said...

salam singgah! :)

boleh je kan cuba gn perkataan lain selain "sayang" kalau dah malu.hahahaha :D

tak pon,guna bahasa lain.bahahhahahahha ;p

Miss ... said...

erk susah kot sbb pada aku la sayang tu mahal hehe..dgn adik berdik mmg x penah ckp ngan mak abah pun x pernah..pada aku yg penting bkn ucapan sayang tu tp kt hati tu plg penting..kalau dah sayang tak yah sebut2 pun boleh tau pe ehe..pada aku la..

Mario said...

firdaus...
hehe...bole baca jawi tau...ekeke

malu ke weh...ceh...ekeke...tul la kan...klu tak biasa mmg malu...kn biasa2kn...hehe nasht tuk aku jugk ni...haha

Mario said...

elina...
segan arr ckp camtu,,,haha

ceh...mana bole ckp sayang sbb nak bodek2....ekeke tapi tunjukkn sayang tu dgn score spm

Mario said...

iktiraf...
bahasa pe yg sesuai weh...ekeke

Mario said...

miss...
tapi kadang2 perlu gak ucapan...sesekali arr...ekeke... agaknyelah weh...haha

Anonymous said...

korang memang best'bila bab sayang mcm ni, i memang suka, ssh mcm mn s'kali pn untk ucap kn kata syng, yg pnting ht kita ikhlas m'nyayangi & d sayangi. :p