Wednesday, June 23, 2010

ucapan sayang paling susah nak sebut...betul ke?





sayang tak? ntah le...tak kot...hehe...ok ok... sayang... sayang bangat...hehe...

selalu kita baca kat majalah ke...suratkhabar ke...perkataan ni plg susah nak sebut... kadang2 rasa malu nak sebut...mostly...
lelaki le...sebab ape agaknya ek...

perlu ke nak sebut hari2?kata pakar motivasi...memang perlu...memang kena sebut harihari...

haiyooo....kene harihari ke?sesekali kan lbh teruja?

err...perkataan ni bukanlah untuk suami isteri je...kat parents kita camana?...adik beradik??? hehe kak long...aku sayang ko arr...ekekeke ke kat adik or abang yg nakal tu... weh...aku sayang ko...klu anak bongsu...ucu sayang along ...haha
ade ke weh cakap camtu kat adik beradik... lps gaduh2 tu terus cakap...yelaaa... aku sayang ko...haha

paling payah nak sebut kat adik beradik...tul ke weh...hehe

biasanya bila orang tersayang dah takde baru nak menyesal

39 comments

June 23, 2010 at 2:23 PM

mostly man hard to say sayang... tak kirala utk parents or siblings... maybe rasa x macho kot. Tapi perempuan pun ada gak camtu. Depends la..=p

June 23, 2010 at 2:29 PM

ssh la nak sebut "sayang secara live..sbb mmg bukan jnis yg tnjuk perasaan"...

kalau tuutt...suruh...baru nak cakap.. ekeke

June 23, 2010 at 2:29 PM

lelaki selalunya susak nak sebut.kan2????? cakap ya pelis!

June 23, 2010 at 2:30 PM

sy kalo word syg tu mudah nk sebut je kt suami.. jgn 'abang' je..isk..geli tekak nape tah..tihi!

http://anisthebumblebee.blogspot.com

June 23, 2010 at 2:30 PM

A'ah kn...
Kat adik beradik plg ssh nk ucap...

Penah aku ucap kt adik lelaki aku (umo 22),"Kan Kaklong syg Amin." Trus je muka dia merah n senyap...

June 23, 2010 at 2:31 PM

mmg susah..sbb kita ego sikit...tapi ckp kat awek mcm tak malu pulak...huhuu

June 23, 2010 at 2:34 PM

err
mmmg pun.
mane2 laki mmg susah nak ckp sayang2 nihh

June 23, 2010 at 2:42 PM

mmg betul..
susah nak ckp perkataan syg ni..
walaupun sy pompuan, tp mmg susah nak sebut..

tapi kdg2 sy tgk org ni senang sgt sebut syg..dgn org yg tak syg pun sebut syg jugak..haih..mcm2..hehe..

June 23, 2010 at 2:47 PM

aku senang jek..haha
:) sayang ko mario..
ske x?..haaha

June 23, 2010 at 3:06 PM

kbyakan mcm tu la..payah nak sebut..lagi2 kalau kat mak ayah..konon malu takut mak ayah kata buang tebiat..tapi bila ckp kat pakwe makwe..awat tak malu plak..isy..isy..hehheheheh

June 23, 2010 at 3:17 PM

nasrina...

ye laa...pompuan pun ada gak...tp kat sibling plg susah kot...hehe

June 23, 2010 at 3:17 PM

nina...
tuttt????ekeke

June 23, 2010 at 3:18 PM

impian...
ye arrr...lelaki plg susah arrr...dorgkan kaum yg pemalu...ekeke

June 23, 2010 at 3:18 PM

anis...
ekeke...knp pulak geli weh...ok pe...hehe

June 23, 2010 at 3:19 PM

langit...
wakaka
nak sebut pun susah ek...klu terima pun susah gak...ekeke

June 23, 2010 at 3:20 PM

iqbal...
betul tu...kat awek...anytime je ...bangun tdo...bangun tido...haha

June 23, 2010 at 3:20 PM

anisa...
hehe...lelakikan mmg camtu...faham takpe...ekeke

June 23, 2010 at 3:21 PM

atiqah...
ekeke...bahye tu...kat yg tak sayang pun ckp sayang...confirm penipu ek... ekeke

June 23, 2010 at 3:21 PM

ejum
wakaka...aku pun sayang ko...ekeke

June 23, 2010 at 3:22 PM

leeza...
tu arrr...mmg pelik je kan...hehe

June 23, 2010 at 4:08 PM

HEHE..TAK PENAH UCAP ILUV U MAK,I LUV U DADDY..I LUV U SIS..I LUV U BRO SECARA LIVE.SALUNYA TAIP MESEJ OR SEND KAD UCAPAN KEPADA DIORANG.. NGAN ADIK2 JE SALU UCAP ILUV U...

NGN KEKASIH???WEEE WAAA...NAK SAVE UCAPAN TUH UNTUK HUSBAND JE....

June 23, 2010 at 4:09 PM

sijari...
bagus2...tuk hasben je...hehe

June 23, 2010 at 4:41 PM

aku prefer lelaki yang susah cakap sayang. karang kalau jenis sweet talker, makan hati pulak kalau dia buat perangai dekat pmpn lain. heh.

kalau adik beradik pulak, aku rilek je cakap lebyu kat kakak kakak aku. hihihi. tapi dekat mak abah, macam malu malu. tihihih

June 23, 2010 at 4:46 PM

hahahaha...
betol lah mario..
memang susah nak kata sayang.. (senang kalau couple2.) :p
tapi kalau kat family adess la.. :D
hahaha..

weh, blogwalking software dah siap.. x nak try ker??hehe :p

http://slumberblogger-freedownload.blogspot.com/2010/06/free-download-blogtrack-aka-blogwalking.html

June 23, 2010 at 4:53 PM

x susah mario.
senang jer ucap.
hahahahhaha


tp wa ble paham
if ada yg x biasa
kadang nvrment jugak main peranan
cara upbringing org tu ..
if family tu jenis ske ucap
lebyu2 sayang2 baby2 dear2
no hal kot. kehkehkeh


n wa nak ucap wa sayang lu mario


>>___<<


wooohaaaaa

June 23, 2010 at 5:28 PM

amal...
ye arr...tapi ada gak laki ni klu main2 senang je ckp tapi klu betul2 susah...camana tu...hehe

adik beradik pompuan senanglah kot...klu laki2 ni susah ckit kot...ekeke

June 23, 2010 at 5:29 PM

wadud...
ye betul tu...couple2 senang je ckp...hehe

nnt aku cuba...

June 23, 2010 at 5:30 PM

frodo...

tul la...nvironmnt pun main peranan jgak...keh3

wa sayang lu jgak...haha

June 23, 2010 at 5:34 PM

i sayang u lebihlah! hahahaah

June 23, 2010 at 5:41 PM

red...
haha sayang jgk...ekeke

June 23, 2010 at 6:16 PM

salam..

best3..sbb dh mudah nk komen

2nd, btul la weh, susah nk ckp syg2 ni..malu je rasa..kuikuikui

June 23, 2010 at 6:21 PM

pacik mario,
sygg pacik..
haha..
senang je tulis..
kalo ckp,
sori,tak keluar kott..
haha..

tp kalo kt kwan,mak ayah,
selalu lah ckp..
sbb nk bodek2..
kekeke..
;P

June 23, 2010 at 7:22 PM

salam singgah! :)

boleh je kan cuba gn perkataan lain selain "sayang" kalau dah malu.hahahaha :D

tak pon,guna bahasa lain.bahahhahahahha ;p

June 23, 2010 at 8:16 PM

erk susah kot sbb pada aku la sayang tu mahal hehe..dgn adik berdik mmg x penah ckp ngan mak abah pun x pernah..pada aku yg penting bkn ucapan sayang tu tp kt hati tu plg penting..kalau dah sayang tak yah sebut2 pun boleh tau pe ehe..pada aku la..

June 23, 2010 at 8:46 PM

firdaus...
hehe...bole baca jawi tau...ekeke

malu ke weh...ceh...ekeke...tul la kan...klu tak biasa mmg malu...kn biasa2kn...hehe nasht tuk aku jugk ni...haha

June 23, 2010 at 8:48 PM

elina...
segan arr ckp camtu,,,haha

ceh...mana bole ckp sayang sbb nak bodek2....ekeke tapi tunjukkn sayang tu dgn score spm

June 24, 2010 at 12:57 AM

iktiraf...
bahasa pe yg sesuai weh...ekeke

June 24, 2010 at 12:58 AM

miss...
tapi kadang2 perlu gak ucapan...sesekali arr...ekeke... agaknyelah weh...haha

Anonymous
September 5, 2010 at 10:06 PM

korang memang best'bila bab sayang mcm ni, i memang suka, ssh mcm mn s'kali pn untk ucap kn kata syng, yg pnting ht kita ikhlas m'nyayangi & d sayangi. :p

Post a Comment