Our social:

Thursday, June 17, 2010

toturial cantikkan susunan banner anda macam saya

Cuba tengok lemari award dengan lemari banner ai...cantik kan...mmg lah cantik....sapa yg buat...hahahaha mesti ramai jeles kan...takpe takpe...ai baik hati ari ni...ai buat kan toturial untuk u all....

u all masukkan je kod ni



border width height tu adalah untuk resize banner yg kdg2 gedabak they all bagi kat kita...kopi dan paste selepas "

utk gerak2 kan banner, masukkan kod ni



direction tu utk uoals nak gerakkn ke mana yg uols nak...
title tu sukati...klu taknak bole delete...title tu ialah bila org ltkkn mouse kat banner kita...dia akan kuarkan apa2 title yg kita letak...

kalu ada kuar br...uols deletekan ok tapi pastikan pembuka dan pentup br tu uols delete...takan tak tau kot...sebab dia mesti start dgn div tu

ok...ni je yg mampu ai buat...kalu tak faham...bole je tanya...

btw ini adalah dr gabungan toturial yg dibuat oleh dak ni ngan dak tu yang ai belajar...


kenapa gua guna gantinama ai masih lagi menjadi misteri...hahahaha


8 comments :

  1. EEHHH...dia dah nak ada banner ke?:D

    ReplyDelete
  2. yela weh...aku dah ada banner...hehe...ko nak exchange tak?

    ReplyDelete
  3. tu la pasal nk tercekik kedondong aiii baca u tulis aiii2 tau wakakakakaka

    ReplyDelete
  4. waaaaaaa... tq bro... byk pengalaman nmpk =)

    ReplyDelete
  5. misss...
    tak arr..tu je yg tau...hehe

    ReplyDelete
  6. rio,camne nak wat 2 kolum cam banner penanggah tuh???

    ReplyDelete
  7. jejari
    yg tu kene setkan...ikut saiz banner n lemari...

    ReplyDelete

komeng