Sunday, June 27, 2010

serba salah antara dua pilihan

hidup ni tak lari dari membuat pilihan...antara A dab B, antara kaya dan miskin , antara hidup dan mati...eh...mana bole...tapi sekarang aku betul betul keliru...antara dua pilihan ni...serba salah rasanya...aku sebenarnya nak...

dua dua...german dan england out...tapi tak bole sebab salah satu pasti akan mara ke quater final so nak taknak terpaksa terima hakikat...benci aku tgk game dorang...tak semenarik spain dan brazil dan argentina dan belanda kadang2...hehe

tu la kan...kadang kadang hidup ni memang kene buat pilihan walaupun kadang2 semua pilihan yang ada bukannya kita nak...tapi kene terima jugak.pasal tu kene percaya qada dan qadar...pasal tu kene ingat...tak semua yang kita doakan tu akan termakbul...tak semua yang kita inginkan akan tertunai...banyak sebab musabab kenapa sesuatu tu berlaku kat kita...tak baik bagi orang mungkin itu yang terbaik untuk kita...

apa yang penting?kerjeeeesamaa...haha yg penting jangan sesekali kita berputus asa...teruskan usaha dan berdoa... insyaAllah ye adik adik...hehe

kalau yang ada awek/pakwe tu...perghhh...siap sembahyang istakharah...maklumlah pilihan punyalah banyak...sampai ada tu serba salah nak pilih A ke B ke C ke...adoii sib baik tak mcm tag A 2 Z tu...punyalah byk pilihan dia...main2 je kan...bagi aku lah...macam salah jekan...kawan...bagi harapan kat ramai2...sedap2 dia buat pilihan... macam lah kau tu hebat sangat...ntah2 kau lah pilihan terakhir bagi sidia tu...ntahlah...pendapat aku je...solat istikharah janganlah dibuat main2...kalu aku salah...betulkan aku yer...pendapat aku untuk kes kat atas ni jer...



pic dari cni

So...sapa2 yang ada masalah tu...klu dah tak tau nak buat ape tu...bole le solat istikharah...camana?tu ada link

14 comments:

black_mel said...

setuju...hidup sentiasa ada pilihan..dan kita kena buat pilihan yang tepat..

ezany said...

inity atau nuffnang.. haha..

si[jari] telunjuk said...

:) nice karangan...
be or not to be..the choice is in our hand & intuition atau gerak hati sangat2 membantu dlm membuat keputusan....

padin said...

banyak faedah bile ada banyak pilihan, cuma yang jadi masalah bile nak buat pilihan yang terbaek..

apa pun, muhasabah diri sendiri, pilihan mana yang betul2 suit dgn diri kita

erkk bermotivasi plak kat sini Rio, xpe ke.. huhu

azizan4444 said...

pasang je la..klu rase nak delete blog xyah pasang..kekeke

iqbalsyarie said...

Betul sgt tu bro...pilihan kena tepat!klo tak,kita gak yg rugi..
Latest post:Org tanya,saya jawab..nak tanya?

YuSeNzE - KniGhT said...

hahhah... Spain agak mantap jugak...
Tapi cam seram2 jugak r nak lepas 2nd round aritu...

YNWA... hehhe

amaL said...

kawan..bagi harapan kat ramai2..


hahahaha. aku suka ayat kau ni.

Miss ... said...

wakaka kalau nk jadi kwn,jd btol2 kawan..
senang je..jgn bg harapan lebih2 simple je mende nih sbenarnya

ツhʋƨиα ツ said...

yeay LIKE :)
best , krgn yg matang
lalala~

suka lah blog bru ni ;)

aNiS tHe BumbleBee said...

kalo xde pilihan tak best lak idup ni..asik itu aje lah kan..cam makanan lah kan..kena ada beraneka utk dipilih.(asik contoh makanan ajee lah.haha!)

cik zatil said...

saya pilih mario!
huhu..

✿nenek moden✿ said...

pilihan yg byk wat aku lagi runsing..hmm..

.s.o.f.i.a. said...

ekceli idop memang penuh ngan pilihan... seawal pagi celik mata bangun tdo dah kena pilih, NAK BANGUN KA SAMBUNG TDO LAIE....????