Thursday, June 24, 2010

Rona Di Danau Hati




Adakah dia hanya perlu akur dengan kekecewaan ini dan menutup segenap ruang hatinya dari perasaan cinta atau mungkinkah suara gemersik sang kekasih bisa bergema kembali.
Masih lagi terbayang-bayang saat-saat bilamana dia menghantar Shahrizal di KLIA dua tahun lepas.Hanya lagu Right Here Waiting dendangan Richard Marx yang menjadi peneman di kala rindu.


'Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you '

Adakah lagu ini akan terus dia dendangkan?Hidup terasa kosong.Fikiran Atikah melayang-layang, sedar-sedar Atikah sudah pun berada di satu tempat yang asing.Ibu Atikah membelai lembut rambutnya.Tivi didepannya sedang menayangkan perlawanan bolasepak Piala dunia.Atikah hanya memandang kosong.
'Ika kat mana ni mak?'Atikah bertanya lemah.'Ika pengsan, Normi telefon ambulan'.Normi rakan serumah Atikah.Hanya dia yang tahu betapa setianya Atikah.
Fikiran masih lagi melayang-layang.Kipas berpusing lemah seakan tahu emosi Atikah.

Kringggg!!!prappp....eh sorry...tanpa mempedulikan pelajar lelaki yang berada didepannya...Atikah melanggar bag sandang warna hitam.Hoi!!!...rabun ke??Tanpa mempedulikan jeritan pelajar lelaki tersebut...Atikah cuba melarikan diri...hoi!!!
Apa?Atikah melawan...amik balik beg aku!!!Atikah pun ambil beg sandang tersebut dan menghulurkan ke pelajar lelaki tersebut.Nah...pelajar lelaki tersebut tersenyum, melihat dia tersenyum Atikah membaling beg hitam ke dalam longkang dan berlari....meninggalkan pelajar lelaki yang tergamam dengan tindakan pantas dan berani tu.

jaga ko...ko akan gila kan aku....ko tunggulah...kemam pelajar lelaki yang masih lagi berdiri tegak....

bersambung...

penganjur...
adoilah weh...tak tau aku nak tulis...wakaka kalau aku sambung...aku guna tatabahasa aku jela...tu pun kalau aku sambung...klu ko tak terima yg ni...takpela weh...tapi aku nak masuk jgk...aku tak kira...wakaka

7 comments:

rutikeben said...

gudluck bro..

aku blum baca lg..tp aku cakap gudluck dlu la..ekekek

NiNa' said...

gud luck!!!!!!!!!!!!!!

si[jari] telunjuk said...

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you '

~~bestnye laagu nih....ish..sapelah yg sggup tunggu deco ek..hahahha

wah,rio dh berjaya menyiapkan cerpen amirah...((deco ngah merangkak2 mengayat))

gud luck...:))

Nida said...

Salam MArio...

Lagu zaman akak bercinta tuh..hehe

✿nenek moden✿ said...

gud luck rio..yus nak bape pnjg ek?aku dah buah separuh..tapi,rasa mcm panjang...hmm..

Miss ... said...

wakakaka sile la buat kasi abes dulu weh keh4

YuSeNzE - KniGhT said...

wakakaka...
mana aci wat bersiri weh...
ok da tu jalan citer... hahha..