Our social:

Thursday, June 3, 2010

Kempen Blogger Picisan Menentang Kekejaman Israel



sbenarnya aku tak layak pun nak join grup blogger picisan ni...maklumlah aku ni blogger bawahan je ni tapi tuk kempen ni aku rasa dorg tak marahlah kot aku guna...

pemula kempen...Alvin

Dalam beberapa hari ni mmg semua dok menyumpah seranah israel...walau pun tak upkan topik ni...kita semua aku rasa akan rasa apa yang ramai rasa...oklah...aku mmg tak pandai nak bermadah2...cuma nak tanya korang...ingat tak dulu...
kat soping2 masa kempen boikot belanda...akan tulis kat rak2 soping tu...barangan belanda?so terpulang pada kita samada nak beli ke tak....sekarang???

ingat tak dulu gomen kita ada buat kempen buy british last...camtu lah lbh kurang bunyi dia... sekarang???

ingat tak dulu kempen boikot barang2/jualan/makanan/restoran yang ada kene mengena ngan yahudi ni...cth:mcD ,kfc....sekarang???

antara alasan2 yg taknak boikot....ramai budak2 kita yg kije kat restoran tu...menjana ekonomi...blablablabla...akhirnya kita pun dah makan balik kat ctu...haiyooo...mmg melayu mudah lupa...skrg kenapa tak kita mulakan semula...??

dulu2 masa tgh hot aku rasa ramai yg ada terima email pasal macamana yahudi ni nak hancurkan kita...sapa yg ada email tu...upkan pls kat n3 korang sbgai peringatan kat kita...

hiburan...keseronokan dunia...dadah...perempuan...judi....duit...rokok...ini adalah antaranya yng aku ingat...dan bole tak nak cakap...dorg dah hampir berjaya????

dorang tau tak bole kalahkan kita kalau kita bersatu...kenapa susah bangat org2 islam nak bersatu???kalau kita tak bole/berani??? nak pergi sana...apakah yg bole kita buat disini???

jum boikot!!!eh ada yang tanya aku pakai processor ape????hoi bodoh.... gunakan teknologi dorg tuk serang dorg semula....mana yg kita bole gunakan tu...gunakan tuk serang dorg...lps ni jgn arr dok beli lagi...peringatan tuk aku jgk....

bole tak korang bgtau kat gb nya master...tak payahlah guna fb tuk join...boikot fb jum....


39 comments :

  1. xpela mario...biasela benda dh jd bru sume nk bukak mata kn...kite boikot skg..sempat lg x?huhu..

    ReplyDelete
  2. MARIO DAH SOMBONG DENGAN AKU!!CIS!!
    hmm..aku nk join GB lu..tapi,terstop..hmm..aku dah buang lama dah fb..so,aku taknak join GB.Byk sgt yang brg yg aku guna bawah yahudi..adoila..need change

    p/s:aku tak pasan lak ko bru post pasal ni..haha
    p/s lagi:mario xdtg blog aku dah...

    ReplyDelete
  3. mario, aku join skali.. macam best :p

    ReplyDelete
  4. nenek kebayan majuk ke? wakakkakaka

    >>___<<

    mario!! jom boikot israel!
    wa xder FB ....

    ReplyDelete
  5. woi frodo..gua lenyek lu dengan jentera penuai nakk??
    bek ngaku pat nak!!

    ReplyDelete
  6. ni seme keje2 otai ni...
    aku seram2 je nak join... ekeke

    ReplyDelete
  7. hohoiiiii !!! mario ko mmg sama pemikiran dgn aku.. hehe

    ReplyDelete
  8. dah terbiasa ada budaya 'dah terngantuk baru nk terngadah'...
    so, sma2 la kita fikir camana nak jayakan kempen tu

    ReplyDelete
  9. diea...
    uikkk...sempat je lg weh...selagi hayat dikandung badan...

    ReplyDelete
  10. nenek...
    mn de sombong arr...aku ada je...cuma kurg berblogwalk je...

    syy...boikot gb boikot fb...ekeke

    ReplyDelete
  11. frodo...
    jom...
    wa pun takde...haha

    ReplyDelete
  12. yus...
    mana de otai weh...ekeke
    boikot tak kira otai weh...huhu

    ReplyDelete
  13. zoro...
    yep...ekeke sama je kita ni...haha

    ReplyDelete
  14. rerama...
    betul tu...jum kita sama2 fikir...

    errr...klu dah terantuk pun...tak tengadah...lagi susah wooo

    ReplyDelete
  15. hah setuju sgt ooo!
    tengah hot hot , ok ok boikottttt !
    tetibe mcm senyap..
    hot balik, boikottt !
    eh tetibe senyap balik.
    huhu kkdg sama jgk mcm usna. ingt lupa igt lupa
    nseb bek ada org igt kan. tp mmg bnykkk sgt kan produk dr dorg

    hah lg satu, bru jugak dengar cite psl fb tuh.
    :) boikotttt fb juge ! pergi serang myfriends2u.com
    lalala~

    p/s; bole ea usna nak join ? cite psl ape je?

    ReplyDelete
  16. btw ; bgus mario ni.. besar besar amek tau psl Gaza lagi..
    lalala ~ :) prihatin ^_6

    err konfius kejap, blogger tak bwh yahudi en en ?

    ReplyDelete
  17. nich...
    yep...israel mmg sial...

    ReplyDelete
  18. ye usna...
    bende ni kene peringat selalu......camtula kita2 ni...klu dah biasa mmg susah nak buang...tapi bole je kan klu kita bersatu...ingat-mengingati...

    bole je join...yg gini2 bole je...

    ReplyDelete
  19. usna...
    mana yg bole kita guna tuk serang dorg...kita gunakan tuk smtr...nnt dah ada platform lain...kita buang ini blogspot...haha
    mcm fb tu...kan dah byk laman yg cam gtu...yg tu kita bole boikot dan tukar...

    ReplyDelete
  20. Boikot semua barangan keluaran dorang semua.. buat ape nak tolong dorang pulak.. sedangkan dorang lebih teruk lagi buat dekat kita..

    ReplyDelete
  21. insyaAllah..aku dari dulu boikot...baik bantu umat islam,beli barangan org islam.Diorg bayar zakat,sedekah pakai duit kita.dpt saham pahala.drpd tlg Yahudi bunuh sedara kita.Kita pun sama dpt saham pembunuh..senangnya nak dapat pahala,dan senangnya nak dpt dosa...after all,terpulang kpd kita nak pilih jalan mana.thnks bro!

    ReplyDelete
  22. huhu..weh mario..kunk otai2 gb dtg..
    tgk baca komen ko,mau pulak dorunk wat entri bantai ko..
    tak pasal2 ko femes...
    bek ko insaf!!!insaf cepat..huuhuhu

    ReplyDelete
  23. aku pun bz gak mario..x sempat nk baca paper..nasib baik la ada blogger2 yg buat benda ni...kira dapatla aku ikut perkembangan semasa..

    ReplyDelete
  24. dorang seme kwn2 aku jgk...ekeke
    dorg tau aku mmg camni...

    ReplyDelete
  25. iqbal...
    tul tu bro...insyaAllah ....

    ReplyDelete
  26. black mel...
    yela...aku pun bz gak ni...curik2 masa je ni

    ReplyDelete
  27. ala.. takkan boikot jer kot.. jom la jadi sukarelawan kat palestin.. hehe..

    ReplyDelete
  28. yeke smpai buang fb?uikss...sis pon planning nak tutup fb..klu camtu join plak millatfb...fb islam..jom3..huhu...

    ReplyDelete
  29. puput...
    fb mmg takde pun...haha
    yesss...jum join millatfb tu...

    ReplyDelete
  30. jum jum...ada ke weh...aku nak sgt klu ada peluang...bt masa ni...kita boikot2 je dulu kun...

    ReplyDelete
  31. aku gurau je aw..kunk ko take serious..naya aku..huhu
    ^_^

    ReplyDelete

komeng