Thursday, June 3, 2010

Kempen Blogger Picisan Menentang Kekejaman Israel



sbenarnya aku tak layak pun nak join grup blogger picisan ni...maklumlah aku ni blogger bawahan je ni tapi tuk kempen ni aku rasa dorg tak marahlah kot aku guna...

pemula kempen...Alvin

Dalam beberapa hari ni mmg semua dok menyumpah seranah israel...walau pun tak upkan topik ni...kita semua aku rasa akan rasa apa yang ramai rasa...oklah...aku mmg tak pandai nak bermadah2...cuma nak tanya korang...ingat tak dulu...
kat soping2 masa kempen boikot belanda...akan tulis kat rak2 soping tu...barangan belanda?so terpulang pada kita samada nak beli ke tak....sekarang???

ingat tak dulu gomen kita ada buat kempen buy british last...camtu lah lbh kurang bunyi dia... sekarang???

ingat tak dulu kempen boikot barang2/jualan/makanan/restoran yang ada kene mengena ngan yahudi ni...cth:mcD ,kfc....sekarang???

antara alasan2 yg taknak boikot....ramai budak2 kita yg kije kat restoran tu...menjana ekonomi...blablablabla...akhirnya kita pun dah makan balik kat ctu...haiyooo...mmg melayu mudah lupa...skrg kenapa tak kita mulakan semula...??

dulu2 masa tgh hot aku rasa ramai yg ada terima email pasal macamana yahudi ni nak hancurkan kita...sapa yg ada email tu...upkan pls kat n3 korang sbgai peringatan kat kita...

hiburan...keseronokan dunia...dadah...perempuan...judi....duit...rokok...ini adalah antaranya yng aku ingat...dan bole tak nak cakap...dorg dah hampir berjaya????

dorang tau tak bole kalahkan kita kalau kita bersatu...kenapa susah bangat org2 islam nak bersatu???kalau kita tak bole/berani??? nak pergi sana...apakah yg bole kita buat disini???

jum boikot!!!eh ada yang tanya aku pakai processor ape????hoi bodoh.... gunakan teknologi dorg tuk serang dorg semula....mana yg kita bole gunakan tu...gunakan tuk serang dorg...lps ni jgn arr dok beli lagi...peringatan tuk aku jgk....

bole tak korang bgtau kat gb nya master...tak payahlah guna fb tuk join...boikot fb jum....


39 comments

June 3, 2010 at 11:51 AM

xpela mario...biasela benda dh jd bru sume nk bukak mata kn...kite boikot skg..sempat lg x?huhu..

June 3, 2010 at 12:20 PM

=(

nenekmoden
June 3, 2010 at 12:31 PM

MARIO DAH SOMBONG DENGAN AKU!!CIS!!
hmm..aku nk join GB lu..tapi,terstop..hmm..aku dah buang lama dah fb..so,aku taknak join GB.Byk sgt yang brg yg aku guna bawah yahudi..adoila..need change

p/s:aku tak pasan lak ko bru post pasal ni..haha
p/s lagi:mario xdtg blog aku dah...

wadud
June 3, 2010 at 12:47 PM

mario, aku join skali.. macam best :p

June 3, 2010 at 12:48 PM

nenek kebayan majuk ke? wakakkakaka

>>___<<

mario!! jom boikot israel!
wa xder FB ....

nenekmoden
June 3, 2010 at 1:08 PM

woi frodo..gua lenyek lu dengan jentera penuai nakk??
bek ngaku pat nak!!

yusenze
June 3, 2010 at 1:59 PM

ni seme keje2 otai ni...
aku seram2 je nak join... ekeke

RoronoaZoro
June 3, 2010 at 2:10 PM

hohoiiiii !!! mario ko mmg sama pemikiran dgn aku.. hehe

June 3, 2010 at 3:32 PM

dah terbiasa ada budaya 'dah terngantuk baru nk terngadah'...
so, sma2 la kita fikir camana nak jayakan kempen tu

June 3, 2010 at 4:22 PM

diea...
uikkk...sempat je lg weh...selagi hayat dikandung badan...

June 3, 2010 at 4:22 PM

=(

June 3, 2010 at 4:23 PM

nenek...
mn de sombong arr...aku ada je...cuma kurg berblogwalk je...

syy...boikot gb boikot fb...ekeke

June 3, 2010 at 4:23 PM

wadud..
jum...

June 3, 2010 at 4:24 PM

frodo...
jom...
wa pun takde...haha

June 3, 2010 at 4:24 PM

nenek...
ekeke...

June 3, 2010 at 4:25 PM

yus...
mana de otai weh...ekeke
boikot tak kira otai weh...huhu

June 3, 2010 at 4:25 PM

zoro...
yep...ekeke sama je kita ni...haha

June 3, 2010 at 4:27 PM

rerama...
betul tu...jum kita sama2 fikir...

errr...klu dah terantuk pun...tak tengadah...lagi susah wooo

June 3, 2010 at 5:31 PM

hah setuju sgt ooo!
tengah hot hot , ok ok boikottttt !
tetibe mcm senyap..
hot balik, boikottt !
eh tetibe senyap balik.
huhu kkdg sama jgk mcm usna. ingt lupa igt lupa
nseb bek ada org igt kan. tp mmg bnykkk sgt kan produk dr dorg

hah lg satu, bru jugak dengar cite psl fb tuh.
:) boikotttt fb juge ! pergi serang myfriends2u.com
lalala~

p/s; bole ea usna nak join ? cite psl ape je?

June 3, 2010 at 5:33 PM

btw ; bgus mario ni.. besar besar amek tau psl Gaza lagi..
lalala ~ :) prihatin ^_6

err konfius kejap, blogger tak bwh yahudi en en ?

June 3, 2010 at 5:46 PM

nich...
yep...israel mmg sial...

June 3, 2010 at 5:51 PM

ye usna...
bende ni kene peringat selalu......camtula kita2 ni...klu dah biasa mmg susah nak buang...tapi bole je kan klu kita bersatu...ingat-mengingati...

bole je join...yg gini2 bole je...

June 3, 2010 at 5:53 PM

usna...
mana yg bole kita guna tuk serang dorg...kita gunakan tuk smtr...nnt dah ada platform lain...kita buang ini blogspot...haha
mcm fb tu...kan dah byk laman yg cam gtu...yg tu kita bole boikot dan tukar...

belogromz
June 3, 2010 at 7:10 PM

Boikot semua barangan keluaran dorang semua.. buat ape nak tolong dorang pulak.. sedangkan dorang lebih teruk lagi buat dekat kita..

cikbiol
June 3, 2010 at 8:53 PM

:)

June 3, 2010 at 10:00 PM

insyaAllah..aku dari dulu boikot...baik bantu umat islam,beli barangan org islam.Diorg bayar zakat,sedekah pakai duit kita.dpt saham pahala.drpd tlg Yahudi bunuh sedara kita.Kita pun sama dpt saham pembunuh..senangnya nak dapat pahala,dan senangnya nak dpt dosa...after all,terpulang kpd kita nak pilih jalan mana.thnks bro!

nenekmoden
June 3, 2010 at 10:42 PM

huhu..weh mario..kunk otai2 gb dtg..
tgk baca komen ko,mau pulak dorunk wat entri bantai ko..
tak pasal2 ko femes...
bek ko insaf!!!insaf cepat..huuhuhu

June 3, 2010 at 10:49 PM

aku pun bz gak mario..x sempat nk baca paper..nasib baik la ada blogger2 yg buat benda ni...kira dapatla aku ikut perkembangan semasa..

June 4, 2010 at 10:24 AM

dorang seme kwn2 aku jgk...ekeke
dorg tau aku mmg camni...

June 4, 2010 at 10:24 AM

belogromz
betul tu...

June 4, 2010 at 10:25 AM

cik...
=)

June 4, 2010 at 10:26 AM

iqbal...
tul tu bro...insyaAllah ....

June 4, 2010 at 10:26 AM

black mel...
yela...aku pun bz gak ni...curik2 masa je ni

June 4, 2010 at 11:04 AM

ala.. takkan boikot jer kot.. jom la jadi sukarelawan kat palestin.. hehe..

June 4, 2010 at 11:24 AM

yeke smpai buang fb?uikss...sis pon planning nak tutup fb..klu camtu join plak millatfb...fb islam..jom3..huhu...

June 4, 2010 at 12:48 PM

puput...
fb mmg takde pun...haha
yesss...jum join millatfb tu...

June 4, 2010 at 12:49 PM

jum jum...ada ke weh...aku nak sgt klu ada peluang...bt masa ni...kita boikot2 je dulu kun...

nenekmoden
June 4, 2010 at 7:34 PM

aku gurau je aw..kunk ko take serious..naya aku..huhu
^_^

June 7, 2010 at 10:09 AM

nenek...
aku tauu...hehe

Post a Comment