Tuesday, June 8, 2010

cter kat pangkin: apa pakcik nii...(edited)

rioooo!!!ko buat pe tu...heeee aku sengih-sengih je bila pakcik z jerit-jerit kat aku...jap lah pakcik...mana bule buat keje separuh-separuh...ni haaa... pokok ni mintak nyawa...hahaha aku gelak...lepas dah abis siram pokok mintak nyawa tu...aku pun g kat pakcik z duk kat pangkin...

ko cakap apa tadi???cakap apa pulak pakcik ni...?jgn buat keje separuh2? aku tanya balik mintak kepastian...masih blur lagi sbb rasa kelakar sgt dah tadi aku ckp camtu... bukan tu...yang tu nanti aku citer kat ko...yg lagi satu tu...

apa pulak???pasal pokok mintak nyawa ke cik...? aaaa...tu la...ko suka2 je cakap eh... ko tau ke dia mintak nyawa???? apa pakcik ni...saya gurau je la...

camnilah rio...ko tau tak bila nnt nyawa ko dah kat hujung2...?agak2 kat sapa ko bole mintak nyawa ...??
apa pakcik ni...maksud pakcik...masa dah nazak tu? ye arrr...pakcik tu ckp...

saat nyawa nak ditarik tu...ko tau tak masa tu syaitan2 dah mula nak kacau2 ko...???? macam2 rupa setan akan muncul...ntah2 rupa pakcik pun ada.....semua mcm nak tolong ko...agak2 yang rupa sapa akan tolong ko?
apa pakcik niiii...saya tak faham arr...pakcik jgn nak takutkan saya...

ko dah ready ke???? errrr....apa pakcik niii....ready apa?

dah la...saya naik atas sejap...nak minum airr...dah haus dah ni...
hahaha...dah takut arr tuuu....

apa pakcik niii...kang saya dtg arr...

soklan dia:apa yg akan membantu kita saat2 nyawa kita nak dicabut tu????

tak faham jugak ke weh...hahaha...penat arr aku nak tulis seme2...aku cuma nak korang fikir2kan....dan kongsi2 pengalaman korang klu ada...maksud aku... pengalaman bersama2 org yg nak meninggal ni...macamana kita nak ajar mengucap...and mungkin masa tu ramai2 baca yasin...ke korang nak aku citerkan dgn lbh terperinci????


ps....klu asik ..apa pakcik ni...apa pakcik nii...last2 kene gak...ekeke<----tak faham takpe...


30 comments

tedi
June 8, 2010 at 9:25 AM

nyawa tidak boleh di minta2.

hanya satu.

itukah moralnya?
he he he

June 8, 2010 at 10:09 AM

x phm la... mintak nyawa? mmg x phm he3 lampik sket sy kui3

June 8, 2010 at 10:10 AM

ohhhhhhhhhhh nywa xleh minta kt pokok ke? cm tu ke mksud cite ni?

June 8, 2010 at 11:13 AM

tedi...
ye arr...maksud dia tu...bila dah sampai ajal kita...takde sapa pun bule tolong kita...

June 8, 2010 at 11:14 AM

missxyz...
ekeke....maksudnya bila tgh bertarung nyawa...dah nazak...takde sapa yg bule tolong kita ...kecuali...?

June 8, 2010 at 11:15 AM

missxyz...
keh3...adoi...teruk sgt ke weh citer aku ni sampai camtu sekali ko faham...wakaka
nnt aku edit balik arr bg straight forward...ekeke
seme nak kene suap arr korang ni...tak bule fikir sendiri,...wakaka

hentakbelipat
June 8, 2010 at 11:36 AM

kurang faham jgk bro

June 8, 2010 at 11:41 AM

hentak...
yela yela...nnt aku edit balik...wakaka
errr...or aku delete je..haha

June 8, 2010 at 12:00 PM

haha tak boleh mintak nyawa kat pokok!
comel pulak rase ;P

haa kan kene basuh sedas dgn pkcik
tak baek tau tau ckp cmtu

btw ; jalan cerita mcm dialog dialog ni best
;)

June 8, 2010 at 12:21 PM

uikkk husna sorang je yg faham...ekeke bagus2...

June 8, 2010 at 1:07 PM

cter pendek sangat..bru nk feeling..
tersentap plak..x dapat fhmlh...
heheeh..maaf..

June 8, 2010 at 1:32 PM

hehe firdaus...
yela...nnt aku edit arrr...adoiii...malas betul aku nak tulis pjg2...ekeke

wadud
June 8, 2010 at 3:20 PM

a'ah memang kalau time kita dah nazak, nazak bermaksud, roh kita tuh malaikat dah tarik samapi ke kerongkong, kira jasad yang dari kaki sampai la badan tuh dah x der roh, tu pasal bila orang nazak kita pegang kaki dia, then bila rasa sejuk tanda roh tu malaikat dah mula tarik, terasa sejuk, sebab kepananasan (roh) tu dah hilang pada bahagian kaki, bila dah sampai ke kerongkong, maka akan nampak bermacam2 pandangan dari syaitan, kira macam kali terakhir syaitan menghasut, kalau berpandukan dari cerita mario tuh, memang betol, syaitan akan menyerupai sesiapa sahaja, orang yang nazak tersebut akan merasai kelaparan, dahaga, dan macam2 lagi, sehingga syaitan yang menyerupai wajah ayah kita misalnya, akan memberi segelas air, tetapi dengan syarat supaya orang yang nazak tersebut bertuhankan syaitan itu, apabila iman kita x kuat, maka terjerumuslah kita ke lembah neraka, hanya kerana air.. so itu yang wadud tau la..hehehe.. :p

June 8, 2010 at 4:08 PM

wadud...
yup...inilah yg aku maksudkan...aku mmg dah hagak ko lah orangnya yang akan explain secara detail....thanks bro

wadud
June 8, 2010 at 4:14 PM

ngehngehngeh.. macam perli je ko.. hahaha... :p

June 8, 2010 at 4:22 PM

wadud.
betul le...aku konon2 nak citer dlm bentuk yg simple2 tp ramai yg tak faham pulak...ekeke

wadud
June 8, 2010 at 4:26 PM

hahahaha... ok la tuh... mungkin drang x baca betol2 kort.. hahahha, senang je aku nak paham?? :)
gud artikel la bro.. ingat mengingati :)

June 8, 2010 at 4:55 PM

wadud...hehe ni aku dah edit arr...pagi td mmg tak faham...aku pun tak bape nak faham gak...ekeke
hehe thanks bro...aku cuba tulis n3 yg mcm ni tp tak bape nak pandai...so ramai tak faham...:)

belogromz
June 8, 2010 at 5:13 PM

tak de pengalaman.. tapi betol pe yang wadud cakap tue.. xpert la die..=)

June 8, 2010 at 5:18 PM

romz...
dia tu hafiz arrr...

June 8, 2010 at 7:28 PM

Mak!
Takotnyer dengar wadud explen...

wadud
June 8, 2010 at 9:39 PM

yola2, aku cakap pe yang aku blaja, weh aku dah apply dot com tuh, tapi asal dia macam x bagi jer..hahahha.. last2 aku jadik malas.. :p

nenekmoden
June 8, 2010 at 10:30 PM

salam ustaz rio...(hehehehe..)
ko pernah ada dekat sebelah org mati tak?
or ko pernah rasa org yng nazak?

June 9, 2010 at 9:55 AM

wadud...
mgkin juga sbb dah cukup 100...ntahla,,,aku pun tak faham apa yg dia nak...

June 9, 2010 at 9:56 AM

langit...
tula pasal...kene sll ingat mengingati kita2 ni...

June 9, 2010 at 9:56 AM

nenek...
errrr...tak penah...just dengar org citer je arrr...

nenekmoden
June 9, 2010 at 10:52 PM

arwah tok baru je meninggal 18.3 ritu..
sblm dia meninggal..mcm org yg menunggu saat2 kematian..
selalu aku on9 sampai pagi buta..masa tu jugak la..
arwah tok aku slalu panggil aku mintak air...
dia sakit bukan sebab 'sakit' tapi,sakit sebab perbuatan manusia yang memang gila harta..mata arwah tok aku..
selalu pandang atas...tapi,disebabkan oleh kitaorg alik kampung mak 1 ari je..dengar2 je org call meninggal..
mmg sedih gila sbb kami jaga..tup2 sebab sehari je,arwah tinggalkan kami..

sampai je umah pak sedara aku,aku mmg kelebek habis badan arwah...semua tak perasan,aku je perasan,badan dia ada cakar2 mcm ada benda cakar..aku tny mak sedara aku yg jaga tu,ada angkat tok tak..then,dorunk kata..mandi pun tak..so,dtg mana cakar2 tu?tettttttttttttttt....tanda tny..hehehe..
aku rindu arwah tok aku..hmmm...=(

cikbiol
June 10, 2010 at 9:35 AM

yg boleh tolong time tu amalan masa idop la kot dgn iman..ye ke? aku rasa la..hehe

June 10, 2010 at 10:30 AM

nenek...
1st sekali takziah...semoga rohnya dtempatkan bersama2 org yg beriman.Al-Fatihah...
mmg selalunya camtu la...kita yang jaga dan dia pergi tanpa kehadiran kita...tula...
kadang2 pelik dgn org2 kita ni...yg kadang2 bukan orang lain pun...semoga ko sabar je la ye...
waaa....aku pun rindu ngan arwah tok aku jgk arr...

June 10, 2010 at 10:31 AM

cik...
tu arr motif citer ni sepatutnya,,,,r u ready???? hehe

Post a Comment