Our social:

Tuesday, June 8, 2010

cter kat pangkin: apa pakcik nii...(edited)

rioooo!!!ko buat pe tu...heeee aku sengih-sengih je bila pakcik z jerit-jerit kat aku...jap lah pakcik...mana bule buat keje separuh-separuh...ni haaa... pokok ni mintak nyawa...hahaha aku gelak...lepas dah abis siram pokok mintak nyawa tu...aku pun g kat pakcik z duk kat pangkin...

ko cakap apa tadi???cakap apa pulak pakcik ni...?jgn buat keje separuh2? aku tanya balik mintak kepastian...masih blur lagi sbb rasa kelakar sgt dah tadi aku ckp camtu... bukan tu...yang tu nanti aku citer kat ko...yg lagi satu tu...

apa pulak???pasal pokok mintak nyawa ke cik...? aaaa...tu la...ko suka2 je cakap eh... ko tau ke dia mintak nyawa???? apa pakcik ni...saya gurau je la...

camnilah rio...ko tau tak bila nnt nyawa ko dah kat hujung2...?agak2 kat sapa ko bole mintak nyawa ...??
apa pakcik ni...maksud pakcik...masa dah nazak tu? ye arrr...pakcik tu ckp...

saat nyawa nak ditarik tu...ko tau tak masa tu syaitan2 dah mula nak kacau2 ko...???? macam2 rupa setan akan muncul...ntah2 rupa pakcik pun ada.....semua mcm nak tolong ko...agak2 yang rupa sapa akan tolong ko?
apa pakcik niiii...saya tak faham arr...pakcik jgn nak takutkan saya...

ko dah ready ke???? errrr....apa pakcik niii....ready apa?

dah la...saya naik atas sejap...nak minum airr...dah haus dah ni...
hahaha...dah takut arr tuuu....

apa pakcik niii...kang saya dtg arr...

soklan dia:apa yg akan membantu kita saat2 nyawa kita nak dicabut tu????

tak faham jugak ke weh...hahaha...penat arr aku nak tulis seme2...aku cuma nak korang fikir2kan....dan kongsi2 pengalaman korang klu ada...maksud aku... pengalaman bersama2 org yg nak meninggal ni...macamana kita nak ajar mengucap...and mungkin masa tu ramai2 baca yasin...ke korang nak aku citerkan dgn lbh terperinci????


ps....klu asik ..apa pakcik ni...apa pakcik nii...last2 kene gak...ekeke<----tak faham takpe...


30 comments :

  1. nyawa tidak boleh di minta2.

    hanya satu.

    itukah moralnya?
    he he he

    ReplyDelete
  2. x phm la... mintak nyawa? mmg x phm he3 lampik sket sy kui3

    ReplyDelete
  3. ohhhhhhhhhhh nywa xleh minta kt pokok ke? cm tu ke mksud cite ni?

    ReplyDelete
  4. tedi...
    ye arr...maksud dia tu...bila dah sampai ajal kita...takde sapa pun bule tolong kita...

    ReplyDelete
  5. missxyz...
    ekeke....maksudnya bila tgh bertarung nyawa...dah nazak...takde sapa yg bule tolong kita ...kecuali...?

    ReplyDelete
  6. missxyz...
    keh3...adoi...teruk sgt ke weh citer aku ni sampai camtu sekali ko faham...wakaka
    nnt aku edit balik arr bg straight forward...ekeke
    seme nak kene suap arr korang ni...tak bule fikir sendiri,...wakaka

    ReplyDelete
  7. kurang faham jgk bro

    ReplyDelete
  8. hentak...
    yela yela...nnt aku edit balik...wakaka
    errr...or aku delete je..haha

    ReplyDelete
  9. haha tak boleh mintak nyawa kat pokok!
    comel pulak rase ;P

    haa kan kene basuh sedas dgn pkcik
    tak baek tau tau ckp cmtu

    btw ; jalan cerita mcm dialog dialog ni best
    ;)

    ReplyDelete
  10. uikkk husna sorang je yg faham...ekeke bagus2...

    ReplyDelete
  11. cter pendek sangat..bru nk feeling..
    tersentap plak..x dapat fhmlh...
    heheeh..maaf..

    ReplyDelete
  12. hehe firdaus...
    yela...nnt aku edit arrr...adoiii...malas betul aku nak tulis pjg2...ekeke

    ReplyDelete
  13. a'ah memang kalau time kita dah nazak, nazak bermaksud, roh kita tuh malaikat dah tarik samapi ke kerongkong, kira jasad yang dari kaki sampai la badan tuh dah x der roh, tu pasal bila orang nazak kita pegang kaki dia, then bila rasa sejuk tanda roh tu malaikat dah mula tarik, terasa sejuk, sebab kepananasan (roh) tu dah hilang pada bahagian kaki, bila dah sampai ke kerongkong, maka akan nampak bermacam2 pandangan dari syaitan, kira macam kali terakhir syaitan menghasut, kalau berpandukan dari cerita mario tuh, memang betol, syaitan akan menyerupai sesiapa sahaja, orang yang nazak tersebut akan merasai kelaparan, dahaga, dan macam2 lagi, sehingga syaitan yang menyerupai wajah ayah kita misalnya, akan memberi segelas air, tetapi dengan syarat supaya orang yang nazak tersebut bertuhankan syaitan itu, apabila iman kita x kuat, maka terjerumuslah kita ke lembah neraka, hanya kerana air.. so itu yang wadud tau la..hehehe.. :p

    ReplyDelete
  14. wadud...
    yup...inilah yg aku maksudkan...aku mmg dah hagak ko lah orangnya yang akan explain secara detail....thanks bro

    ReplyDelete
  15. ngehngehngeh.. macam perli je ko.. hahaha... :p

    ReplyDelete
  16. wadud.
    betul le...aku konon2 nak citer dlm bentuk yg simple2 tp ramai yg tak faham pulak...ekeke

    ReplyDelete
  17. hahahaha... ok la tuh... mungkin drang x baca betol2 kort.. hahahha, senang je aku nak paham?? :)
    gud artikel la bro.. ingat mengingati :)

    ReplyDelete
  18. wadud...hehe ni aku dah edit arr...pagi td mmg tak faham...aku pun tak bape nak faham gak...ekeke
    hehe thanks bro...aku cuba tulis n3 yg mcm ni tp tak bape nak pandai...so ramai tak faham...:)

    ReplyDelete
  19. tak de pengalaman.. tapi betol pe yang wadud cakap tue.. xpert la die..=)

    ReplyDelete
  20. romz...
    dia tu hafiz arrr...

    ReplyDelete
  21. Mak!
    Takotnyer dengar wadud explen...

    ReplyDelete
  22. yola2, aku cakap pe yang aku blaja, weh aku dah apply dot com tuh, tapi asal dia macam x bagi jer..hahahha.. last2 aku jadik malas.. :p

    ReplyDelete
  23. salam ustaz rio...(hehehehe..)
    ko pernah ada dekat sebelah org mati tak?
    or ko pernah rasa org yng nazak?

    ReplyDelete
  24. wadud...
    mgkin juga sbb dah cukup 100...ntahla,,,aku pun tak faham apa yg dia nak...

    ReplyDelete
  25. langit...
    tula pasal...kene sll ingat mengingati kita2 ni...

    ReplyDelete
  26. nenek...
    errrr...tak penah...just dengar org citer je arrr...

    ReplyDelete
  27. arwah tok baru je meninggal 18.3 ritu..
    sblm dia meninggal..mcm org yg menunggu saat2 kematian..
    selalu aku on9 sampai pagi buta..masa tu jugak la..
    arwah tok aku slalu panggil aku mintak air...
    dia sakit bukan sebab 'sakit' tapi,sakit sebab perbuatan manusia yang memang gila harta..mata arwah tok aku..
    selalu pandang atas...tapi,disebabkan oleh kitaorg alik kampung mak 1 ari je..dengar2 je org call meninggal..
    mmg sedih gila sbb kami jaga..tup2 sebab sehari je,arwah tinggalkan kami..

    sampai je umah pak sedara aku,aku mmg kelebek habis badan arwah...semua tak perasan,aku je perasan,badan dia ada cakar2 mcm ada benda cakar..aku tny mak sedara aku yg jaga tu,ada angkat tok tak..then,dorunk kata..mandi pun tak..so,dtg mana cakar2 tu?tettttttttttttttt....tanda tny..hehehe..
    aku rindu arwah tok aku..hmmm...=(

    ReplyDelete
  28. yg boleh tolong time tu amalan masa idop la kot dgn iman..ye ke? aku rasa la..hehe

    ReplyDelete
  29. nenek...
    1st sekali takziah...semoga rohnya dtempatkan bersama2 org yg beriman.Al-Fatihah...
    mmg selalunya camtu la...kita yang jaga dan dia pergi tanpa kehadiran kita...tula...
    kadang2 pelik dgn org2 kita ni...yg kadang2 bukan orang lain pun...semoga ko sabar je la ye...
    waaa....aku pun rindu ngan arwah tok aku jgk arr...

    ReplyDelete
  30. cik...
    tu arr motif citer ni sepatutnya,,,,r u ready???? hehe

    ReplyDelete

komeng