Our social:

Wednesday, June 9, 2010

bukan tips: checklist sebelum tukar ke dot com




Sejak guna dot com ni rasa mcm otai2 dah aku ni...kehkehkeh tapi untuk pengetahuan korang banyak gak yg aku tak tau... banyak bende aku hilang... so kalau ada yg apply tu dan berjaya ni ceklist yg aku rasa korang kene tahu...

since surf7 ni guna blogspot punya base...agak senanglah korang nak convert domain ke dot com...tu bukan masalah besar...tapi...
korang kene ada backup senarai bloglist korang sbb aku punya semlm hilang...sib baik aku ada backup kat blog exchange link aku tu but ada gak yg aku tak sempat nak masukkan...so...aku mintak maaflah kat sapa2 yg rasa blog dia dah takde dlm list kiri kanan aku ni...nanti aku akan masukkan balik...

komen2 dari disquz...hilang...elek...ghaib...hehe tapi still ada lagi kat mainboard qisqus...kat blog dah takde...lain2 punya medium komen...inter apa tu...aku tak tahu...yg blogspot punya pun aku tak tau tapi ada cakap dia akan muncul kembali...aku tak tau...

linkwithin kalau korang ada guna...kene buat balik...senang je kan...

shoutmix...kene buat baru...

lain2...ok je kot...atleast ini yg aku perasan...

Page rank? elek...kene start balik...tapi aku sblm ni pun bukan amik tau pun bende tu so aku tak heran sgt...

bila dah main pr mesti lah sebab seo kan...tu pun aku tak tau tapi aku rasa ok je ...tu mungkin sebab aku still lagi guna pangkin4rest...klu guna nama lain...tak taulah aku... tapi aku mmg tak amik port sgt bende ni sebab trffc aku ni dtg klu aku blogwalking...sikit je yg masuk lalu seo keyword ni...hehe...

nuffnang...tukar je kat blog manager korang...

innity...aku belum test lagi...

Lain2 aku rasa sama je...... tapi mungkin aku salah sbb aku tak bape tau sgt sebnrnya....mungkin ada org lain yg lbh tau so korang tanya arr kat dorg,,,,ni ceklist tuk aku je...wakaka




20 comments :

  1. sowi aaa...sis baru sedar kamu dah bertukar..ehee,,tahniah laa ya

    ReplyDelete
  2. thanks bro,napa tak buat blog baru je dapat domain tuh?

    ReplyDelete
  3. hehe sis...takpe2...thanks...

    ReplyDelete
  4. aa aa la...free je...hehe saje2 apply...tgk2 bule dpt pulak...baru nak delete blog aritu...terpaksala layan lagi sampai bosan...haha

    ReplyDelete
  5. rano...hehe
    ni mmg tuk blogger arr...so dari blog yg ko apply tu kene tukar ke dot com...dia tgk dulu blog ko...ok ke tak untuk dia sponsor... so skrg dah tau arrrr... blog aku bkn blog sampah....wakaka

    ReplyDelete
  6. Alaa..mario pun tukar dotcom

    ReplyDelete
  7. noor...
    tukar arr...ada sponsor...wakaka

    ReplyDelete
  8. huyooo..ebatla cikgu rio bg penerangan...selamat tengahari cikgu :)

    ReplyDelete
  9. beringat sebelum terkena... hahha...
    jgn sampai dah terhantuk, baru nak terngadah...
    (ade kene mengena ke ni???) hahha

    ReplyDelete
  10. jejari...
    adoi... ni untuk aku arr...segan dow ko ckp camtu...ekeke

    ReplyDelete
  11. yus...
    ye arr...betul tu...ekeke

    ReplyDelete
  12. aku malas dah mario..hahahaha.. biar jela blogspot.com..
    ape2 pon gud info kawan :)

    ReplyDelete
  13. congrats rio.. bukan senang nak dapat tue.. kalau nak tukar templet pun kene backup kan..? hahha...

    ReplyDelete
  14. huhu..xpela rio..pasni,ko g kutip la blog2 tu..
    blog aku ko nak kutip gak ke?heheheh.. >_<

    ReplyDelete
  15. wadud...
    ,,,,takpe arr klu ko malas...blogspot pun ok dah...
    thanks...hehe

    ReplyDelete
  16. cik...
    ko jgn jadi pemalas mcm aku weh...ekeke

    ReplyDelete
  17. nenek...
    blog 2 semua aku dah amik blk...blog ko mmg arr aku kene amik...hehe

    ReplyDelete
  18. belogromz...
    aa aa klu tukar template pun kene backup gak...aku mana tau klu tukar domain pun kene backup...ekeke ingatkan main tukar je...wakaka boto it aku ni weh...
    aa aa baru aku tau bukan senang2 dorang nak sponsor tu...heee

    ReplyDelete

komeng