Our social:

Tuesday, May 11, 2010

kenapa aku berblog




haiyooo...bape kali daa nak jawab soklan ni...ekeke tapi aku jawab jugak arrr... dengan sedikit petambahan tapi sebelum tu korang layan ni dulu kenapa aku berblog...kalau korang baca...mesti sekrg korang dah tau kenapa aku berblog...semata-mata sebab ... duit...menjana wang kononnya..
haha memang arr menjana jgk weh...sejak aku aktif awal tahun aritu... dekat seribu jgk arr aku dapat termasuk innity tp hampa sebab innity ni rupanya tak macam nuffy... takpe arr...nuffy pun ok jgk sbb banyak gak aku dapat beli belah ngan duit nuffy ni...ekeke thanks la kat korang
cuma sekarang ni aku dah malas ckit nak berblogwalking...sorry yer...sebab aku kene fikir balik n3 aku banyak yang merapu...walaupun sebenarnya n3 merapu aku banyak dapat traffic...aku terpaksa lupakan sebab banyak yang salah faham dengan n3 aku tu so i have to start again..
lagipun... we have to be more responsible la kan dengan n3 kita... if ada yang take it in a wrong way...tu bukan salah dorang... that's our fault and kalau korang perasan banyak n3 aku dah delete sebab aku rasa cam tak sesuai...sebab kadang2 bila kita tulis...banyak hati yang kita perlu jaga......even kita tak intent to hurt anybody kan...
dan aku dulu2 sblm buat blog...study gak ckit2...bukan main taram je but sometimes aku terlupa gak dengan etika... sometimes aku cross the line jgk...so sebab tu aku pernah gak delete blog ni...i have learn my mistake and hope tak berulang...ngeee
patutnya soklan tag aku dah jawab kan... aku berblog sebab duit...ekeke tapi aku sambung jgk arr...
oleh sebab aku buat blog sebab duit memang aku langsung tak fikir akan dapat kawan2 yang best...yang support each other...memang pelik je kan...tak penah jumpa tapi bole je berbual cam dah kenal sejak kecik...wakaka kalau ada masalah ngan blog...buat n3 mintak tolong...ramai je nak tolong...memang aku betul2 appreciate la ngan korang...
aku stop dulu la yer...tiba2 rasa sebak pulak...ekeke<===tipu je ni...ekeke

rantaian ni dr dahlia rupanya...haha tak bole putus eh...

Dahlia --> Mieran --> Fiz Mr Beloved --> NaOme Sengkat --> Jericho --> Padin --> Cha'on --> YuSenZe --> mario --> BERD...

aku tag dia sebab aku suka baca blog dia yang banyak pengajaran... beliau seorang yang sangat suka bermain kata-kata yang penuh dengan simbolik2...maklumlah beliau seorang bakal ustak...ekeke

berd...gua harap lu jawab dengan jujur...kalau lu kopi pes siap gua seru geng2 spam gua spam blog lu...wakaka

nanti gua upah lu sirap merah menyala...ekeke

aku rasa rantai akan putus...wakaka





32 comments :

  1. time kasih rio sebab ajar aku buat blog.. tak macho la kalo rock2 nie sedey walaupun tipu.. hahha..

    ReplyDelete
  2. haha chaon...
    aku yg nak ucap tima kasih kat ko la weh...ekeke
    mana de sedih arr...haha

    ReplyDelete
  3. sebak la plak time nk type nih wakaka tp x tau psl pe sebak ekeke lalala

    hah ko tag berd?? mmg putus la rantai tuh nanti wakaka

    ReplyDelete
  4. cheh!! asal tag sambung rantai tu kat aku?

    ada rantai pendua tak?

    ReplyDelete
  5. cik...
    wakaka...ko pun sebak jugak ke...ekeke

    kita tunggu weh...haha

    ReplyDelete
  6. tedi...haha...
    ko buat la weh...ekeke aku pening senornya nak tag sapa... haha

    ReplyDelete
  7. lorh.. xde menyumbang pape pun la rio.. hahha.. ko yang banyak tolong.. :)

    aku nye firefox problem plak nie.. nape ntah.. xleh masuk blog banyak2..

    ReplyDelete
  8. cha...
    aku nyer firefox pun sama arr...kadang2 lagi pelik.. blog tak bole msk tapi dot com bole...kadang2 dia terbalik... nak kata tenet tak ok apsal salah satu bole masuk...sampai skrg aku tak tau sbb apa...

    ReplyDelete
  9. huhu..a'ah la kan..sebak la plak baca entri ni..
    weh rio..ko baca jampi serapah pe ni??

    ReplyDelete
  10. nenek...
    wakaka...siot arr ...wakaka

    ReplyDelete
  11. Rio la antara blogger awal yang nina kenal..thanks bro.. ingat
    saat gelak sesorang x ingat dunia bbrape bulan yg lalu....haha... yg byk ajar blog pon rio...huhu

    ReplyDelete
  12. haha nina...
    thanks sis....tp mana de ajar arr...bukan pandai pun nak ajar orang...

    ReplyDelete
  13. "Friendship is Love without his wings!"

    Puisi untuk "Otai"

    Kadangkala, kita lupa diri dan terlanjur,
    Ternyata ketelanjuran itu menyakitkan,
    Tetapi ketelanjuran itu sebenarnya pengajaran,

    Bak kata pepatah,
    "Umpama Janggut pulang ke dagu"
    Kita merenung kesilapan untuk memperbaiki diri,
    Teman sebagai pedoman,
    Itu hakikat yang yang harus dipertimbangkan,
    Walau kadangkala teman hanya menjatuhkan,
    Lebih memeritkan jika kawan makan kawan.

    Sekian.

    *sob*sob*sob* (-_-")

    ReplyDelete
  14. yus...
    haha...ni baru betul aku sebak weh...ekeke
    betul lah ko cakap tu...pengajaran yang memeritkan dan menyakitkan akan jadi pengajaran terbaik.... agaknye la...huhu

    ReplyDelete
  15. wakaka~~~ aku belum penah tulis puisi...
    so sebelum wat entri bentuk puisi test dulu kat sini...
    macam best je pulak..(perasan)

    ReplyDelete
  16. aahhh, aku tau taktik chaon...
    dia komen dulu baru bace...
    sbb tu dia org first komen...
    hahahaha~~~~

    ReplyDelete
  17. wakaka...
    memang best weh...ekeke ada bakat ko ni...
    haha...test dulu tu kat sini...

    ReplyDelete
  18. wakaka...
    aku rasa pun camtu arr...ekeke
    bole pakai ni weh...taktik dia...

    ReplyDelete
  19. cilakak la biol ni. ape ingt aku pemalas cam dia ke. oke2 rio. tag ni memang aku buat. taknak la nak buat onar kasi putus rantai. oke2. aku buat. hehehe

    jaga kau biol!!

    ReplyDelete
  20. berd...
    haha ekeke aku tau ko mmg buat...dan ko tau kan nak kasi rantai tu kat sapa...ekeke

    ReplyDelete
  21. ney cha0n senget punye pasal.. sume da wat jadik na0mei sengkat.. jatoh la saham kalau begini..

    ReplyDelete
  22. nichkhun
    ko masih bole selamat lagi weh...cuba ko g cakap kat berd tu suruh dia tulis naomei comel...cobala weh...ekeke

    ReplyDelete
  23. camne nak cakap dekat berd tu? hahaa berd tu slalu je carik pasal ngn aku taw.. hahaha nnt aku cube cakap.. kakaka tp ko ase dia dgr ke kata2 aku neyh? hakhakhak

    ReplyDelete
  24. nich...
    wakaka...dia suka sirap weh...ekeke ko kata ko kiut... ko cuba lah...dia suka ngan yang kiut2 ni...ekeke

    ReplyDelete
  25. eheeh..aah la.komen mengomen pn terasa macam borak dh lama kenal..hoho

    ReplyDelete
  26. redlinda
    haha...tula pasal...huhu

    ReplyDelete
  27. intan
    rantai tak putus...masig lagi bersambung...ekeke

    errr...rantai tag ni ler...haha

    ReplyDelete
  28. ala mario.. dia da kate aku giler.. na0mei giler.. pastu rantai tu bejalan taw.. pastu sume orang dok kate aku giler.. boleh menjatohkan nama aku lah ! =(

    ReplyDelete
  29. nick..
    by the time aku tulis ni...nama ko dah ubah...tahniah ko berjaya menyestopkannya...wakaka

    ReplyDelete
  30. hahaha aah.. aku ugut miss biol tuh.. hehehehee berd bongek berd bongek berd bongok.. muahahaha

    ReplyDelete
  31. nich...
    ekeke dia tak baca komen ko yang ni weh...cuba ko tulis kat n3 baru...wakaka... ada beran?huhu

    ReplyDelete

komeng