Our social:

Wednesday, May 26, 2010

ini blog n3 sampah

tadi aku g blog mana ntah dia komplen...ada blog2 tertentu...yang buat tajuk gempak tapi isi sampah...aku rasa...tapi ini pendapat akulah yer... n3 aku mmg byk buat n3 sampah...tajuk gempak2...tapi kan...yang mungkin korang tak tau adalah cerita disebalik cerita...n3 sampah mmg perlu utk meriahkan lagi dunia blog...kalau rasa malas nak fikir2 apa disebalik n3 sampah...takpe arr...

kadang2 orang kita suka nak gelar2 lawak bodoh...ada ke lawak educated?camtulah bila org kata n3 mutusamy ngan n3 sampah...adakah org yg kata n3 sampah tu...n3 dia bermutu?aku rasa tak...aku dah baca dan aku rasa tak...sama lbh kurang macam n3 sampah yang dia dok kata jgk...

dia kata sbb trffic?kihkihkih...

dia kata selalu tertipu ngan n3 tajuk gempak...tapi tak fun ke klu kita tertipu?ke rasa diri dah hebat tak bole kene tipu?

macam yang pernah aku tulis sblm ni....klu dah kenal ngan blogger tu...mesti arr kita tau camana n3 dia...camana gempak dia...camana game dia...biar arr dia nak buat ape pun...buat apa nak pertikaikan kreativiti org...

ok arrr...itu pendapat aku...aku sbnrnya dah lama nak tulis bende ni...aku bosan bila org dok nak pertikaikan blog org lain...mcmlah blog dia best sgt...kihkihkih

biasa otai2 je yg nak pertikaikan newbie...kihkihkih... newbie pun nak pertikai newbie...cuba ko g tgk blog otai...sampah jgklah weh...

kihkihkih...




64 comments :

  1. nape label camtu ek? sedangkan sampah dalam tong sampah yang mana tong nye tak da lah menarik...heheh..lain la kalu tong menarik..bukak2 ada sampah...baru lah kata n3 sampah...heheheh..

    ReplyDelete
  2. takpe rio..aku dah melawat blog yg ko terjah tu..sblm ko g terjah..
    perempuan kan?xpe2..ko tak perlu jawab..aku dah guna bomoh siam g tengok..hehe..
    entri ko??aku no komen..ko bloger skema..tapi..aku dtg baca gak..hehe

    ReplyDelete
  3. kadang2 entry yang dia anggap sampah ni yang menjadikan blog tu menarik.
    kalau semua fakta2 educated je bosan maaa~

    ReplyDelete
  4. ape salahnye wat entry yg konon2nya sampah?...
    itu hak blogger tu... kan33333..

    mcmla entry dia beshh sgt nak kondem22 org... aishhhhhhhhh

    ReplyDelete
  5. wahhh.. bro mmg hebat.. aku sokong 100% apa yg bro cakap...

    org yg selalu kata entri seseorang tue sampah adalah org yg x mengikuti blog tersebut.. rentak cara blog seseorang itu..

    apa diorang tue hebat sgt ke nak kata entri org sampah? kan? hehe..

    =)

    ReplyDelete
  6. sampai hati ko kata entri blog aku sampah.. T_T

    ReplyDelete
  7. betul apa..haha..e3 sampah..hanya menyemakkan internet..biasanya..aq akan delete..setelah follow org yg ada en3 ,mcm tu...

    en3 syok sendiri pun sama gak..
    ada gak duk citer pasal dapat adwards sana ..adwards sini..
    dari adward baik korang tag sama sendiri ke..
    buat novel ke..
    padam lagu auto kat blog sendiri ke..
    (paksa org dgr lagu kira ..lagusampah)

    atau apa2 jer yg membina..

    adward takde tauliah..membazir jer..wakakakkaa

    ReplyDelete
  8. caya r abagku... ekeke...
    entri aku pon da nak jadi cam sampah2 je tu...
    jiwa lara... sbb tu r idea kreatif x muncol... wakaka....

    ReplyDelete
  9. hahahah~~ mmg best!~~ diorg xde hak nak tegur org letak tajok ape..suka hati la penulis tu...pelik la diorg ni dengki2..macm bagus jew~

    ReplyDelete
  10. haha...bro...aku suka komen ko ni...camana ngan yg kopi pes dr suratkhabar mn ntah...tepek jadi n3 dia...camana dgn link download lagu/citer yang ntah pape tu...bukan nak kene delete jgk ke?bukan menyemakkn tenet ke?bukan tu pun n3 kopi pes link org ke?bukan tu n3 link kopi pes citer org ke?
    psl lagu tu aku sokong jgk arr tp takdelah sampai nak kata sampah bro....kdg2 amik kat blog ko jgk...
    pasal adward tu aku rasa kreative arr org yg buat penat2 tu...kdg2 tu cara dia nak promote blog dia...ok arr tu...
    psl n3 syok sendr aku tak bape nak faham sbb aku tgk kat blog ko pun byk n3 syok sendiri...hehe bukan n3 syok sendiri ni ialah n3 yg kita rasa org lain akan syok tpi sbnrnya tak?tulah yg aku faham...kihkihkih
    aku byk n3 camtu...haha sorryla klu ko terasa...aku tanya je..

    ReplyDelete
  11. ntahlah...n3 dia best kot...kih3

    ReplyDelete
  12. nenek...thanks arr sbb baca...n3 dia takde org baca kot...kih3 dah amik kat suratkhabar....bt pe baca...kih3

    ReplyDelete
  13. aa aa...sampah yg menarik...kih3 adoi

    ReplyDelete
  14. laa..kecoh la plak..sampah?apsal kata sampah..boleh masuk dalam tong sampah ke..lori banadran boleh ambik ke..kalau tak boleh maknanya bukan sampah la tu...aiyooo...sampah pun xleh beza ka..

    ReplyDelete
  15. nina...
    n3 dia pun sama sampah jgk arr...ntah mcmana n3 yg mutusamy pun tak tau arrr...pelik je dorg ni

    ReplyDelete
  16. aa aa dorg hebat amik citer suratkhabar...kih3

    ReplyDelete
  17. kun...
    kih3...blog ko best lah weh...mantap...tak mcm blog aku ni arr...kih3

    ReplyDelete
  18. yus...
    mana de n3 sampah la weh...seme n3 best...

    ReplyDelete
  19. nana...
    dia kata dia ada hak arr...sbb ni tenet dia...hak hak

    ReplyDelete
  20. leeza...
    saje je arr bt kecoh...kih3

    ReplyDelete
  21. aku x tahu menahu sapa bergaduh ngan sapa. he he he

    ko x nak mention nick ke blog ke?

    ReplyDelete
  22. tedi...ntahlah sis...kih3 aku hentam je ni...

    ReplyDelete
  23. hahhahahhah.."nasib baik ader sampah..so ader la botol2 platik,tin aluminium.. kertas kotak...dn sebagainya...berterima kaih mereka yang mencari rezeki daripada samapah nie..so..ader sesetengah pihak yg berfikiran cetek..tak rasional..."
    heheh...
    Bagaimana pula ttg pemungut samapah ..adakah mereka hina..
    Bagi fikir kat semua sejenak maksud ayat diatas..hehehe

    ReplyDelete
  24. ye betul tu rio...mimi sokong

    ReplyDelete
  25. abg mario...blog sape yg abg ckp ni?ekekekekekkee
    mmmm...bg saya, jg blog saya sndiri sudah.;)


    p/s:abg takbuat saklah apa2 dgn saya...dun worry k..big hug

    ReplyDelete
  26. ye ye...betul tu mimi...masalh dorg ni ialah malas nak fikir....baca dan terus nak label n3 sampah...hehe agaknyelah...kuikuikui

    ReplyDelete
  27. sokong yg mana mimi...yg blog kun bez ke yg blog rio sampah????ishhh kompius ni

    ReplyDelete
  28. "AKU JAGA 3 ANAK LUAR NIKAH"
    weh..mantop tak tajuk entri aku??keh3
    ni kira sampah gak ke?ni kira entri syok sendiri ke?
    xpe la..aku tak kisah sapa2 nk label blog aku syok sendiri ke,ape ke..mmg aku syok sendiri pun..aku puas bila dapat merapu meraban..ko rasa syok x rio aka blogger skema..keh3

    ReplyDelete
  29. nenek...
    mmg mantop weh tajuk tu...kih3 tak taula aku kategori ape...tp nmpk macam skema je tajuk dia tu...kih3

    ReplyDelete
  30. hahaha..blog pertama baca ni lepas bangun tidur petang..hiks..faheem tak sihat asik meragam..tidur2 kan faheem ibunya sekali terbongkang..

    ermm..cikmin kalau kena tipu bila baca entri2 yg dikatakan sampah ni..gelak2 je rio..seronok kadang2 tu bila terkena..blog cikmin.com tu dah pernah terima email lagik ha..tajuk nya 'nak jadi blog sampah ke?' skg letak food dgn resipi takde lak dia nak email apa2 dah..mana la tahu kot dia nak sampahkan jugak makanan2 tu..hihihi..

    ReplyDelete
  31. mantap wei penjelasan ko ni rio.. : )

    ReplyDelete
  32. cikmin...uikkk siap terima email??kihkihkih
    rugi arr klu buang makanan2 tu kihkihkih
    tulaaa...kelakar pe klu terkena camtu ek...hehe

    ReplyDelete
  33. ni tenet dia? abis tetiap bulan bil strimix sampai tu amaun nya tetap ada..tak pulak kata dah dibayar oleh 'orang itu'..

    hehehe..sape pulak orang tu kan..hentam kromo je la..

    ReplyDelete
  34. perlu ke nk komplen tuan empunya blog tu..
    huhu...yg cik qiqi xmnt ble ngok de yg ske nk jtuhkan ssorang tu...maki2 hamun...ish3....kite bblog nie nk kongsi ilmu...n mcm2 lagi..kalo da tpesong tu..xtau le nk kte pe....mn yg org tgur untuk kebaikn, brubah la...kalo rse ape yg kite wt tu mmg kite ske..truskan..hohohoo..
    tp bab2 lagu tu mmg sakit ckit cik qiqi dgr..
    cik qiqi nye n3 pon bole diaggap smpah kot wt mse skang..hahahhaha...sdey3

    ReplyDelete
  35. cikmin...
    hehe aku hentam jela...mungkin aku salah beranggapan begitu...<---dah berjangkit ayat skema...kihkihkih
    kuikuikui 'org tu 'cukup arrr..tuk sapa2 yg rasa diri tu hebat kot...

    ReplyDelete
  36. cikmin...
    aku tanya je arr sis...bukan penjelasan...aku pun compius ni... hehe

    ReplyDelete
  37. cikqiqi...
    takde n3 yg n3 sampah la...seme ada citer dan kebaikan...seme tukan cerita tentang kita2 jugak...bergantung mcmana kita terima dan fikir...klu bole bt kita berfikir ,ok la tu kan... kalau bole buat kita senyum pun dah ok dah...
    tak tau sbnrnya ape yg dorg nak kategorikan sbgai n3 sampah...sbb tgk n3 dorg pun taklah bagus sgt...lbh kurang je

    ReplyDelete
  38. haha.. ok per dari dia x update langsung walaupun bertimbun sampah.. tapi kalau debat ngan orang camtuh, kompom dia kata " pegi mampos la kat hang, blog aku punya suka aku la " hahaha

    ReplyDelete
  39. sebnrnya x semua gitu kdg2x n3 smph ada yg ok untuk menceriakan emosi mcm blog Mr Mario kdg menceriakan saya hoho

    ReplyDelete
  40. wakaka org yg suka ngutuk org masalah dia satu je weh..dia prasan diri perfect..padahal x de la bagus sgt pun..biar jelah dorang cenggitu..blog aku kompom mmg blog syok sendiri pun ekeke..aku suka tulis pe yg aku nak tulis arr..ikut suka la kan..lain la klu yg kutuk2 tu tolong bayokan bil streamyx mgkn la aku nk dgr ckp dorang tu ehehe

    ReplyDelete
  41. eh eh sape tu sape tu..hehe nak nyampuk gak..tak berani le nak tegur blog org..blog diri sendiri pun kdg2 ke laut huhu

    ReplyDelete
  42. mario. belog aku sampah tak rio. risau gak aku kalau ada orang label sampah ni.

    aku dah wat sehabis baik.

    ReplyDelete
  43. weh..ko kata tajuk entri aku skema ek???ni wat buat aku nak gelak ....jap2..tarik nafas..tahan...hembus..hehehhehe

    ReplyDelete
  44. hahaha..ko memang skema ar..

    ReplyDelete
  45. sesuke hati jer die kate kat orang n3 sampah..kalau betul lah orang tue mengarut ntah pape..biarkn jer la..xyah bacer.kan senang.

    nie bukn komen smpah erk..hahaha..

    ReplyDelete
  46. mcm-mcm blog ada,mcm-mcm tujuan ada..tapi secara jujur,aku suka blog ko!best~

    ReplyDelete
  47. nenek...yela...mcm tajuk kat majalagh mana ntah...suka tajuk2 skema camtu...

    ReplyDelete
  48. penulis...
    sama arrr...kih3

    ReplyDelete
  49. wadud...
    tulaa...
    kdg2 kita perlu juga debat supaya kita lbh tahu...

    ReplyDelete
  50. faye...
    kih3...yela...camtulah...kdg2 aku hope camtu jgk...just nak hepi2 kan...

    ReplyDelete
  51. wadud...
    tulah....ekeke...tapi kdg2 perlu jgk debat supaya kita jadi lbh tahu...

    ReplyDelete
  52. berd...
    kan aku dah cakap...blog ko utk org yang tahu nak berfikir...cerita disebalik cerita...kipidap bro...

    ReplyDelete
  53. irahehe...
    klu dia komen kat blog yg dia kata sampah tu takpe arr...tanya... ini siap buat n3...

    ReplyDelete
  54. iqbal...
    hehehe thanks bro...ekeke

    ReplyDelete
  55. husyoo..n3 smpah?? kihkihkih..whai pkcik mario..smpah pon smpah la..jnji aisya ske la bce ur entry..toink3..:P

    p/s --> stop blogging sketika..lau xdtg jenguk2 tu..jgn rindu2 ye..muahahahahhaa..:D

    ReplyDelete
  56. aisyyah...
    thanks sis...

    ok ok tak rindu...ekeke

    ReplyDelete
  57. kalu best bukan n3 sampah lah tu

    ReplyDelete
  58. Ntah ler...
    Kalo dh rasa smpah sgt, awat pi baca...
    Dh baca smpah, nk komplen smpah plk...

    Biarkan je, Rio...
    Dier jeles la tu...
    Bukan kite byr sewa kt die pn...

    ReplyDelete
  59. hawa...
    dia je rasa best weh...wakaka...
    tapi ntahlah...bestla agaknya..ekeke

    ReplyDelete
  60. langit...
    ntahla dorg tu...
    aku sokong tu...ekeke

    ReplyDelete
  61. lain org lain lidah lain rasa...lain nafsu lain citarasa...hehe

    ReplyDelete

komeng