Our social:

Monday, May 17, 2010

Hadiah hari guru

Semalam hari guru...so slmt menyambut hari guru kepada semua guru2...ingat nak tulis semalam tapi agak sibuk..so tulis hari ni jela..agak2 apa hadiah paling sesuai yang kita nak bagi kat cikgu2...kalau dulu... aku tengok kawan2 aku bagi hadiah... sabun buku...colgate...takde pun hadiah mahal2... maklumlah semua bukannya anak orang senang...yang penting ingatan tu ek...sekarang ni untung arr cikgu2 ek...

kalau anak orang2 kaya tu...perghhhh.... hadiah memang berbaloi-baloi... nak-nak kalau cikgu tu...cikgu kesayangan murid2...bayangkanlah kalau satu kelas bagi sabun buku...perghhh...setahun tak payah beli sabun...haha


kesian gak kat cikgu disiplin ek...mesti tak pernah dapat hadiah...ekeke padahal cikgu displinlah terbaik...waktu rehat tak boleh duk dlm kelas...cikgu disiplin arah smua pengawas halau kita yang berduit ni nak makan kat kantin keluar dari kelas...duk lah kita kat tepi padang sambil memikirkan nasib diri...ekeke mesti banyak meyumpah...dari pengawas sampailah kat cikgu disiplin...dulu kalau aku masuk maktab sure jadi cikgu kesyangan...haha...tapi aku tak masuk sebab kawan2 aku kata aku sesuai jadi cikgu PJ...ciss lah korang...wakaka...tak taulah aku apa pasal dorang ckp camtu...haha

masa sekolah menengah aku jadi pengawas...sbb ketua pengawas tu kawan aku...terpaksa lah aku jadi pengawas...haha masalahnya kalau rambut panjang...aku kene...rambut ada ekor...aku kena...haha dulu2...semua nak rambut berekor...skrg tak tau arr aku...seluar ala2 MJ...ekeke beg sandang ada satu buku untuk semua subjek...huh... pengawas samseng...paling best bila cikgu ada mesyuarat... pengawas kene jaga kelas... oklah...malas nak citer...wakaka

tapi tulah... cikgu2 bukannya nak hadiah sangat pun kan...yang dorang nak adalah kalau time hari guru tu...kalau2 ada bekas murid2 dia tu ucapkan slmt hari guru kat dorang...lbh2 lagi murid2 yang macam korang...yang dah berjaya...mesti dorang bangga...kalau jumpa kat luar...korang pakai merc...cikgu pakai proton jangan lah korang buat sombong pulak...tegur2 lah cikgu...bukan susah pun...janganlah korang kutuk pulak cikgu korang pakai proton...lbh2 lagi cikgu disiplin...mentang2 dulu dia penah rotan korang terus nak dendam...padahal kalau dia tak rotan...ntah2 korang tak berjaya macam sekarang...
janganlah bila jumpa tu buat lawak bodoh pulak...aaa...eh cikgu...pekabar...baik je...aaa...ko buat ape sekarang?baik je cikgu tu tanya... aaa takde pape cikgu...saya buat bodoh je...hahahaha...<===cth lawak bodoh

ok arr...tu jela aku nak cakap...btw...aku bukan cikgu...hahaha


aku pun pening bila baca balik...karangan mmg out...sorry...


30 comments :

  1. hahahah..mario nak jadi rock..'pengawas samseng'
    aku dulu,waktu skol rendah..aku pengawas gak..tapi skali ngn aku belasah org..(cewah...xtunjuk skema..) aku tipu..hehe..tapi..mai skol menengah..jadi pgws asrama je..hehe..gua kan jahat..hehe
    "anganlah bila jumpa tu buat lawak bodoh pulak...aaa...eh cikgu...pekabar...baik je...aaa...ko buat ape sekarang?baik je cikgu tu tanya... aaa takde pape cikgu...saya buat bodoh je...hahahaha..."

    part ni aku gelak sorunk2..eh mario..ko umo bape ek?30*?sbb nak seluar Mj tu..

    ReplyDelete
  2. Ingat lagi masa sekolah rendah. Ada seorang brother hadiahkan bunga segar pada cikgu dan cikgu sangat-sangat suka.. hinggakan nak lagi bunga tu..

    Kalau masa sekolah hadiah sangat murah, tapi tak tahu kenapa untuk lecturer tak pernah ingat nak ucap selamat hari guru sedangkan mereka juga mengajar...

    ReplyDelete
  3. selamat ari guru untuk insan2 yg bgelar guru+cikgu+pensyarah+mentor+sifu+tok guru+etc..heheh..wish ni utk sume guru2 d DUNIA ni..muahahha..;p


    p/s --> dlu penah kene tmpa ngn cikgu BM..sakitnyeeeee..hukhuk..:(

    ReplyDelete
  4. aku pun dapat ucapan hari guru
    haahaha

    ReplyDelete
  5. salam, aikk..knp leh komen lak..pelik..

    ape pun, slmt hari guru tuk semua, mario pun guru gak..guru tuk diri sendiri, didik diri elok2 sbb nnt nk didik anak2 ngan isteri pulak :)

    ReplyDelete
  6. hak hak hak.. betol2 teringat zaman dulu kalau bagi adiah.. sabun mesti ade dalam list.. hakhakhak agak2 cikgu tak kecik ati ke kite bagi sabun eh?

    ReplyDelete
  7. mama seorg ckgu cwalaupun cikgu yg garang tp dapat je hadiah~.. tiap22 tahun mmg dpt byk hadiah..

    dalam byk22 cikgu.. cikgu sabariah yg ajar masa skolah rendah juge yg plg diingati~..=)

    ReplyDelete
  8. hadiah kat cikgu.jadi budak baik.

    ReplyDelete
  9. kesian jugak dekat cikgu disiplin.. sebab dibenci murid2.. tapi nak buat macam mane kan.. murid2 susah nak faham.. hahha..

    ReplyDelete
  10. aku pernah kena gedebuk sebijik kat belakang badan...dengan cikgu kesayangan plak tu...huahuahua

    ReplyDelete
  11. wuiyooo pengawas laa !
    haha hesh terasaa terasaa bagi sabun tuuu.

    ;P papepun, kbetulan kot ada post psl hr guru jugakkk :)

    ReplyDelete
  12. hehe aku x penah kasi adiah pun wakaka
    aku kasi result cemerlang jelah kt cikgu2 ekeke
    tp cikgu BI x dpt la hadiah dr aku ekeke

    ReplyDelete
  13. nenek...ekeke...seluar hijau la weh...ntah mana pegi ntah ...wakaka
    aku dah tua arr...

    ReplyDelete
  14. jamilah...
    tula pasal...bukan lecturer je...camana ngan lain2...cth cikgu silat ke...ekeke

    ReplyDelete
  15. aisyyah...
    apsal pulak dia tmpa ko weh...ko buat karangan dlm bi ke...ekeke

    ReplyDelete
  16. hans...
    ekeke...ko ada gaya cikgu ke weh...haha

    ReplyDelete
  17. firdaus...
    yelah...insaf jap baca komen ente...thanks atas nsht tu...:)

    ReplyDelete
  18. nich...
    cikgu suka arrr...dah jimat sethn nyer sabun tak pyh beli...haha

    ReplyDelete
  19. uikkk nina...
    slmt hari guru tuk mama nina...

    cikgu sabariah?hehe klasik betul nama tu...hehe

    ReplyDelete
  20. fobia...
    tul tu...klu jd wanted...ekeke seme taknak mengaku...huhu

    ReplyDelete
  21. chaon...
    ye arrr...sian kat dorg... i like cikgu disiplin...ekeke

    ReplyDelete
  22. red...
    ekeke...ko je sayang dia...dia bese2 je...wakaka tu yg kene sebijik tu...haha

    ReplyDelete
  23. hunanemo...
    haha...pengawas tak bole pakai punye weh...haha

    ReplyDelete
  24. cik biol...
    haha...jgn ckp org weh...aku pun tak penah...ekeke

    ReplyDelete
  25. wah wah..kalo bawak proton juga kena tegur tak ?? =P

    ReplyDelete
  26. yatre...
    itu klu sombong jugak tak tau arrr...ekeke

    ReplyDelete
  27. penulis...
    susah weh nak cari sabun tu sekarg...wakaka

    ReplyDelete
  28. bagus la klu ko sedar da tua..huhu..(ni j=lagi jahat)
    weh..mario..ko cite sal wife je..sal anak ko xnk cite ek?

    ReplyDelete
  29. nenek...
    ceh...tak tua sgt la weh...masih belia 4b lagi...bhahaha
    sal anak ada lah weh...kalu post2 lama aku ada je aku citer...siap bg link blog anak aku lagi...ekeke

    ReplyDelete

komeng