Our social:

Tuesday, May 18, 2010

citer kat pangkin: perempuan lepas kahwin selekeh??

blogger girls jangan baca...ni abang mario nak bagi nasihat sikit kat blogger boys

Ada sekali tu aku ngan 2 3 orang lepak2 kat pangkin...datang pakcik Z...dia tengah merungut2...macam nak marah pun ada ...aku tengok jela....masa tu aku ngan kawan2 aku tu baru lepas sekolah...apsal ni cik...tanya amy (kawan aku) sambil aku plucking lagu...sendiri mp3 may... dia cakap...kat kedai tu haaa...ada ke abang S tu kutuk2 isteri dia sendiri...aikkk...dia kutuk apa cik...?aku terus benti plucking...<===busybody...ekeke dia cakap isteri dia tu sebelum kahwin punyalah lawa...mekup2...bla bla bla... lepas kahwin...mmmmm...dah macam...<---ayat mengutuk...aku tak sampai hati nak tulis... dari tajuk korang taulah dia cakap apa kan...pastu pakcik z nasihatkan kitaorang yang muda remaja...<----masa tu...hehe... dia kata... ingat... bila dah kahwin tu... isteri tu sebahagian dari diri kita sendiri...ko kutuk dia... KO KUTUK DIRI SENDIRI LA TU...tanggungjawab ko.. jaga kehormatan dia...kalu ko dah kutuk dia...sapa nak backing dia ...benda2 camtu tak payahlah ko nak heboh2kan ...ko didik lah dia kalau ko rasa dia selekeh... ada banyak lagi dia cakap...tapi sbb dah lama tak dapatla aku nak ingat...ada satu lagi yang aku ingat,,,,dia cakap.... selekeh2 bini ko pun...malam2 ko panjat dia jugak...bhahahaha kitaorang gelak ramai2... padahal tak tau pun apakah maknanya tu...

41 comments :

  1. ruti
    pasal belum kahwin le aku cakap...dulu aku lps sekolah dah dpt nsht ni...ekeke

    ReplyDelete
  2. ooo rio skang dah tau maksud la ekk? wakakaka

    heh aku skang pun dah selekeh kompom klu lepas kawen double trouble selekeh kekeke

    ReplyDelete
  3. tu la lelaki.. bila pmpuan salah. tau melenting. tegur la. dh isteri tu tanggung jwb kamu haih... tabik pakcik Z

    ReplyDelete
  4. cik...
    ekeke...takpe arr...tu seme bole adjust kemudian...lagipun kalau skrg dia bole terima means lps kawin pun dia ptt tak kisah arrr...bhahaha

    ReplyDelete
  5. arieza...
    bukan semua laki camtu...hehe
    pakcik z mmg byk bg kata2 nsht...cuma aku je tak bape nak ingat...slow2 aku cuba recall blk sblm aku stop blogging...just to share with all my bro and sis...

    ReplyDelete
  6. opppsss...ye rano...sorry...ekeke

    ReplyDelete
  7. alahai.. pegi la kontek rancangan tangkap muat kat astro tu..

    ReplyDelete
  8. adusss..dh terbaca lerrrr...hahhahhhaa

    ReplyDelete
  9. uikkk...ezany...
    rngn tu kat cenel ape weh...tak penah dengau pun...utk ape weh...psl bende ni jgk ke...ishhh...hehe

    ReplyDelete
  10. leeza...
    takpe...ada lg yg degil...ekeke

    ReplyDelete
  11. mantop nasihat pakcik tu, i likeeee!
    :)

    ReplyDelete
  12. uikkk ieda...
    mmg pakcik Z tu mantop...hehe

    ReplyDelete
  13. Laki atau perempuan kedua-dua kena jaga penampilan selepas kahwin malah lebih dr itu, kebersihan,kecantikan,layanan dan pakaian sume aspek lah...malah selepas kahwin lagi digalakkan utk tampil cantik dan menarik depan suami / isteri...tak perlu make up kat umah tapi cukup sekadar menjadi pemanis pada pandangn suami, pakaian jgnlah dok pakai kain batik 24 jam..tak salah pakai baju macm nak kuar pergi jalan sebab depan suami kan dapan pahala

    ~ berhias depan suami akan dapat pahala ~

    nak tulis bnyk lagi tapi cukup lah...hehehehe

    ReplyDelete
  14. tul tu hawa...nak tulis byk2 nnt takde org nak baca so tulis ckit2...hehe

    ReplyDelete
  15. komen utk taun empunya blog bace lah...hehehe...

    ReplyDelete
  16. tak baiklah kan suami camtu..
    buka pekung isteri pada orang lain.

    ReplyDelete
  17. hahahaha..lawak la entri ni..dulu memang tak faham...cuba cite dekat budak zaman skrg...kecik2 pun dah buat..adeh..aku dulu pun xfaham kalau org cakap macam tu..keh3..huhu

    xpe..nanti aku dah kawen!aku makeup lawa2!kasi bedak sejuk malam2!biar laki aku takut..hahaha..

    ReplyDelete
  18. isteri selekeh kos sibuk menguruskan rumah tangga...hahha

    ReplyDelete
  19. selekeh luar takpe. jangan selekeh dalam. batin kena kuat. jangan selekeh-selekeh. kesian suami nanti. ekekeke.

    ReplyDelete
  20. kalau bab-bab kawen ni cepat je cik biol komen. dia dah tak sabar tu rio.

    ReplyDelete
  21. naseb baek single lagi..
    muahaha..

    ReplyDelete
  22. hahha.. cakap tak pk macam tue la.. da ke patut kutuk bini sendiri.. ishk2..

    ReplyDelete
  23. Ha... btul ckp pakcik Z tu...
    Jgn ngutuk je pndai...
    Mendidik kene pndai jgk...

    ReplyDelete
  24. betul tu
    kalau waktu sebelum kahwin pandai cakap macam2
    lepas kahwin patut lagi bijak la kan
    sokong entry nih

    ReplyDelete
  25. memang tak baik...sbnrnya...terdengar kat radio era tu pasal teringat nak tulis benda ni...selamba somi dia tu...bodoh ke hape tak tau lah...yg paknil bole gelak pulak...ishhh
    dia komplen kat radio...bygkan...

    ReplyDelete
  26. nenek...
    kalau suami ko pun sama pakai bedak sejuk camana?ekeke

    ReplyDelete
  27. faye...
    bukan isteri yang rajin tu seksi ke?hehe
    ntahlah...for me takde istilah isteri selekeh...kalau isteri camtu...means suami pun sama...ntah2 lg selekeh..ekeke

    ReplyDelete
  28. berd...
    ekeke...ko mmg hebat kalau bab2 camni...haha

    ReplyDelete
  29. nazreen...
    smtr masih single le kn ingat...

    ReplyDelete
  30. cha...
    tula bila rasa diri hebat sangat...kelakar sangat...sampai tak pasan org gelakkn dia...

    ReplyDelete
  31. langit...
    apsal seme nak puji pakcik z ni...ishhh...jeles ngan pakcik z...ekeke

    ReplyDelete
  32. hans...
    ye betul tu hans...sblm kawin...bukan main lagi...

    ReplyDelete
  33. berd...
    dia byk pengalaman tu weh...ekeke

    ReplyDelete
  34. moralnya, lepas berkahwin perempuan kena lebih cantik dan kemas untuk suami

    ReplyDelete
  35. betul2! suke hati je nak kutuk2, kalau sayang n nak tengok istri lawa selalu, pandai2 la manjekan istri dengan spa ke mekap ke baju baru ke.

    kene la ade give n take. bodoh kalau ade suami camtu. haha..

    ReplyDelete
  36. haha pink...ada je somi camtu...mmg bodoh kutuk isteri sendiri...

    ReplyDelete

komeng