Our social:

Saturday, May 22, 2010

bergurau ke menghina???




biasa kalau kita dok ramai2...mmg best kalau dapat kutuk2.. lbh2 lagi kalau dapat sambutan...mmg ramai nasi tambah dlm kalangan kawan2 kita ...kene pulak.. kalau depan pompuan... makin menjadi2 lah kita...mmg tak hingat dunia ni bukannya lama lagi...konon nak tunjuk...kitalah yang paling cool, paling kelakar.. sedangkan kita tak tau...kawan yang kita kutuk2 tu...mungkin terasa hati...

tak boleh gurau...g duk surau... bukan septtnya kita ptt duk surau ke weh...tu kan lbh baik...

yang paling teruk..kalau kutuk2 tu secara tak kita sedari...kita dah sampai keperingkat menghina...ishhh...minta dijauhkan lah pangai kita yang buruk tu ek...

nak tulis pjg lg tapi cukuplah tuk kali ni dulu...kang ada yang menangis...haha

btw...pompuan jarang buat benda2 ni...dorang lbh kepada mengumpat @ cakap belakang...betul ke weh... mana yang lbh teruk ek...ckp depan ke belakang?

*ni peringatan tuk aku jgk ni...ishhh...mario fernando torres gerrard...sila berubah!!!

46 comments :

  1. sama jgak mario ..
    depan kutuk belakang ngumpat,
    dua-dua kalau orang yg dikutuk dan diumpat tu tau, sakit ati jugak
    tapi ngumpat lagi teruk kott... tu sebab Allah larang

    ReplyDelete
  2. kalau caka benda tak elok tu depan ka belakang tak payah la kan. dah tak elok tu mesti akan singgung juga perasaan orang tu. kan diam tu adalah lebih baik daripada bercakap benda yang sia-sia.pendapat aku je ni.

    ReplyDelete
  3. bro naper nie? hhmm...

    ReplyDelete
  4. ermmsusah nak cakap..ada gak lelaki yang suka cakap belakang dan ada juga pompuan yang cakap lepas.

    ReplyDelete
  5. mario fernando torres gerrard<----perghh,tebal sungguh semangah ke-hatikolamrenang-an anda..((liverpool-hatikolamrenang))


    yepp...pompuan mmg jarang kutuk2...tapi pompuan telinga lintah..suka denga,,then observe n absorb..pastuh share hasil 'penyelidikan' kat kantin sekolah sambil makan nasi goreng pataya..mmg sempoi..haha..paham tak???

    ReplyDelete
  6. huhu...gurau pada kawan yang bkh di bawak gurau jerk...sebab ada org tak suke nak gurau2 ni...yang ngumpat group tak suke..lau duk crita sama2 suami isteri..ok lagi..

    ReplyDelete
  7. kalau cakap belakang..tapi org yang dicakap tu terdengar..
    lagi pedih..
    biaq ckap depan2..ada bran???hehehe

    ReplyDelete
  8. ehem..rasenye..shahir menang x malam ni?

    ReplyDelete
  9. huhu..cik eliss ni merata pergi tanya shahir menang ke tak..hehehe...menang2!!hehe

    ReplyDelete
  10. ibuintan..
    yelaa...sama arr tu...yg penting jgn lah kita nak sakitkn hati org ek...

    ReplyDelete
  11. hmmmm..ckap belakang ni dh tentula lg terok..!! hikhik..mne ade dak pompuan ske mgumpat..gosip2 hangat jela ..hahah..

    tp dak laki memg ske grau2 kasar..ckap mcm org xde hati..! hohooh..;p

    ReplyDelete
  12. soleh...
    tul tu...diam lbh baik...aku sokong...aku mmg pendiam pun...kuikuikui

    ReplyDelete
  13. zoro...
    ni peringatan tuk diri sendiri dan kawan2 je...ekeke

    ReplyDelete
  14. noor...
    yela...sama je senornya...tp pompuan lg ramai ckp blkg...ekeke

    ReplyDelete
  15. uik jari...
    ekeke...liverpool terbaik...

    hasil penyelidikan tu mmbawa kita kemana agaknya ek?ekeke
    fikir2kn...huhu

    ReplyDelete
  16. hawa...
    tul tu...tp klu somi isteri tak pyh le ngumpat...kihkihkih...citer hal sendiri lg baik...huhu

    ReplyDelete
  17. nenek..
    mmg bahye weh klu cmtu...lbh2 lg klu umpat bos...kuikuikui kantoi...ekeke

    aku mmg bese ckp depan2 je weh sampai kwn2 aku pun dah tak amik pot klu aku dah start...kuikuikui takde sape nak amik hati klu ngan aku la...ekeke sbb dorg tau aku mmg kuat gurau...

    ReplyDelete
  18. ellis...
    kihkihkih...nak kene pelmpang ni citer af ngan aku...ekeke
    aku tak bape tgk arr tp klu bole biar arr juri2 best je dia jemput...ekeke
    jgn lupa final champion leaque mlm ni weh

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah..dats better...leh rapatkan hbgn suami isteri....

    ReplyDelete
  20. aisyyah...kuikuikui
    gosip jgn sampai terlupa nak mintak maaf...ekeke

    lelaki sejati kn tahan gurau...ekeke

    ReplyDelete
  21. nenekkk...
    ooo...mmg patut kene pelempang ni...ekeke

    ReplyDelete
  22. hawa...
    harap2 camtulah...kihkihkih

    ReplyDelete
  23. nak mntk pndpt sang suami pada entri awe...tq

    ReplyDelete
  24. u panggil i BABY ke BABI??

    ReplyDelete
  25. cakap depan2 lg bgus beb..ape brg ckp belakang2 ni..bg ak tu pengecut ler..sory ler ade yg terasa..tp klu ak mmg jnis ckp lpas..sian la spe yg terkena..kui3

    ReplyDelete
  26. kalau aku ada kutuk member pastu dia emo, sampai sudah aku tak kutuk dah. sebab aku rasa dia ni jenis takleh ajak bergurau. takleh buat member. pandai-pandai la dia cari partner lain. wakaka

    weh kalau ada komen aku yang tak sesuai kau edit la. aku tak kisah. aku ni jenis takleh beza orang bujang dengan dah kawen. nak-nak lagi kau. perangai macam jibon je aku tengok. wkaakkak!

    miss biol takpe. dia bujang sejati. dia dah ada skandal dengan orang lain. siap ajak kawen lagi tu. siot. kehkehkeh

    ReplyDelete
  27. sedap kutuk.sedap gak dapat dosa free.tapi kenapa suka nak buat lagi ek?aa.

    ReplyDelete
  28. better la yg kutuk2 dpn2 ala gurau2 tu dr yg kt dpn ko walaweiiii pijak ape2 pun tak mati hehe..tp belakang ko..perghhh tuhan je yg tau..aku dah kena..usha je dua kakak ni klu berdua punya la rapat..ngam arr baik giler..tp bila dpt point bila one of them takde la..mula la cete kt aku keburukan member yg takde tu..kesimpulan yg aku dpt dr ctu dua2 takleh caya..nampak jeee baikk hehe..

    ReplyDelete
  29. berd ko ni klu x sebut nama aku dlm komen x sah hahaha..rindu ekk berd wakakaka

    ReplyDelete
  30. ellis...
    baby le...adoi...salah eje ke...sorry sis

    ReplyDelete
  31. ellis...
    adoiii...ko ni asik tipu je...siap ko...ekeke

    ReplyDelete
  32. ajuera...
    kuikuikui...aki jarang jumpa girl camni...ekeke
    bagus2...ckp depan2 lagi bagus...

    ReplyDelete
  33. berd...
    kihkihkih....aku ok je weh...tapi kdg2 blog aku ni budak2 ada baca weh...kuikuikui...tapi senornya aku lbh nak test edit2 je aritu...
    cik b tu suka kawin lari weh...ko cubalah....wakaka

    ReplyDelete
  34. cik...
    ko tak paham ke weh...aku rasa mcm nak satukan korang lah weh...kihkihkih

    ReplyDelete
  35. fobia...
    mengutuk mmg best...kene kutuk pun best gak...wakaka

    ReplyDelete
  36. cik
    yesss...that's better...ekekeke
    uikkk...mmg ada org camtu...kene hati2 beb...kat mana2 pun ada je pangai camtu...

    ReplyDelete
  37. ermm..bagi ira,cakap depan better kot.tapi cam kejam jugak..
    cakap blakang pon mcm teruk gak.senang2 diam jer.haha~

    ReplyDelete
  38. mengumpat or mengutuk,sama jgk..dua2 benda bikin sakit hati,tp ngumpat tu lagi sakit hati kot,especially kita tahu benda tu dr org lain lak,dia siap wat jual beli lagi,manipulate benda2 yg tak sememangnya tak btul..fuhh mendidih2 weh klu dapat tahu,hahaha...

    ReplyDelete
  39. aku menyelit di sini..haha..tp rio sometimes ada org ni pelik,tak suka gurau,ko wat lawak ape pun,org lain dah gelak pecah perut,dia wat bodoh je..pastu klu bnda takde kaitan dgn dia pun,sibuk nak sakit hati..haha..(ada motif)..ekeke

    ReplyDelete
  40. ira...betul tu...lbh baik diam je...ekeke
    tapi org diam ni pun bkn bole caya sgt...wakaka

    ReplyDelete
  41. ira...betul tu...lbh baik diam je...ekeke
    tapi org diam ni pun bkn bole caya sgt...wakaka

    ReplyDelete
  42. mcsue..
    tapi klu kutuk2 gurau...ok je kot...kihkihkih tp aku mmg tak suka arr klu mengumpat ni...betul tu...klu dpt tau dr org lain mmg bengang arrr...ntahlaaa...

    ReplyDelete
  43. mcsue...kihkihkih...kawan ko camni ke weh...sabar jela...mmg ada org camtu...lg teruk klu dia kutuk org takpe...bila kene kat dia...hangin satu badan

    ReplyDelete
  44. ok hawa...
    mintak nnt aku bg pendapat aku...ekeke

    ReplyDelete
  45. ala kalo dah nama manusia...semua sama jer...depan ke belakang ke..

    ReplyDelete
  46. yatre,,,
    yela...manusia ni kan selalu je lupa...tak sempurna tp sll rasadiri sendiri tak salah...
    selalu je nak kene ingat....
    ingat mengingati tu kan baik...hehe

    ReplyDelete

komeng