Our social:

Tuesday, May 4, 2010

Aku Pasrah...

tajuk n3 memang tak bole blah...hehe aku sebenarnya nak buat pengakuan... aku mengaku aku ni memang arr selekeh...pakai baju pun senget sebelah... kaki seluar pun dah koyak koyak... selipar ada ikat dawai...dah nipis sebab jalan seret seret macam dead man walking tu...cakap pun kadang2 gagap...tak lancar macam ko...rambut pun gunting sendiri...bengot bengot je...minyak rambut pun takde..tak macam ko yang sisir rapi...pakai belkrim warna merah... ada sikat kat poket belakang... cakap laju je... lebih2 lagi kalau kutuk2 aku...

tapi aku tak penah pulak mintak duit ko... tak pernah pulak kacau hidup ko...tak pernah pulak cakap2 belakang ko... tak pernah pulak nak dengki2 dengan ko... tak pernah pulak kutuk2 ko...

Pernah tak korang jumpa orang yang sll rasa camni??kesian je kan... kenapa ek... orang2 yang baik selalu didengki...
orang2 yang diam ni selalu kene buli...
orang2 yang nmpk selekeh ni selalu dikutuk...

Agaknye sebab apa ek...
ke sebab org2 yg mengutuk rasa diri terancam...
ke sebab rasa diri dah hebat...
ke sebab rasa diri tu mulia...
ke sebab rasa hidup diberkati....

aku tak pernah kene buli and tak pernah pulak membuli...sbb aku bese kawan ngan geng2 rockerz...haha tapi ari tu aku terbaca kat paper pasal budak tu cam nak bunuh diri sebab dibuli...aku rasa aku tak bole terima arr baca kisah2 camtu...aku sedih ada yang terpaksa terima dugaan yang camtu... budak skool rendah plak tu...

Nnt korang seme dah abis bljr...jadi pegawai besau...jgn suka buli2 eh...hehe






28 comments :

  1. org yg kena buli tu, kita hntr p kaunselling, ajar dia cara2 utk buli balik hehe ok tak? hahahaa

    ReplyDelete
  2. taakkk! saya x akan membuli orang lain dan x akan membiarkan diri saya dibuli kerana jika saya dibuli, kemungkinan besar saya akan membuli dia dan keluarga nya. wakakak ;p

    ReplyDelete
  3. insyaALLAH xbuli dan xkan..NEVER AND EVER~ hehehe

    ReplyDelete
  4. sape buli ko rio?siapa?siapa?hahahah

    ReplyDelete
  5. Org yg suka membuli ni sbnrnya saket jiwa.
    Ibunya tak baek cam ibu org laen, ayahnya plk endah xendah je dgn kewujudan dier. Familinya kuca kacir n xder perhubungan yg baek antara 1 sama laen.
    Kt skolah dier xder ape2 kelebihan berbanding bebudak sebaya dier yg laen membuatkan dier envy tgk org laen yg nmpak sempurna dan gembira ngn idup mereka...

    Utk buang rasa rendah dirinya, rasa marahnya, rasa dengkinya; dier pn kmpul geng2 yg cam bodo ikot ckp spy ikot dier membuli bebudak yg dier rasa idup mreka cam smpurna. Dier nk org laen merasakan ketakbahagiaan yg dier rasa. Bg dier x adil dier sorg je rasa benci ngn idop dier camni...

    ReplyDelete
  6. kita baik..tak pnh nak buli2 org tau..hehe..

    setakat ni xpnh kena bulilg, tp kalo kena alamat org yg buli tu mati la..haha

    ReplyDelete
  7. yang part-part atas tu memang betol ke? kalau macam tu sah-sah lah kau ni buruk mario.

    bhahahaha!

    tapi kau ramai peminat. apa pasal?

    ReplyDelete
  8. btol2 aku setuju ngan ko pelik btol aku org yg mcm ni..
    dorang tu dah sempurna..ape la sgt nk jeleskan dgn kite yg bese2 je nih kan? haishh x fhm aku huh

    ReplyDelete
  9. ade lagi ke org yang simpan sikat dalam poket belakang.. lama x jumpa :)

    bila berada di atas.. mulalah lupa diri.. harapnya kita tidak sebegitu..

    ReplyDelete
  10. ak dah tukar template..ang pon sama la..hehe

    ReplyDelete
  11. arieza
    tak settle arr masalh ni kalu camtu...haha

    ReplyDelete
  12. red
    uikkk...sampai keluarga dia pun kn gak ke weh...ekeke kejam tu weh...haha

    ReplyDelete
  13. nuraisyyah
    jgn ckp besau weh...hehe

    ReplyDelete
  14. 'pakai baju pun senget sebelah'
    ha!aku ada baju senget...cool la weh..fesyen..hehe

    'kaki seluar pun dah koyak koyak'
    ha!yg ni pun ada gak..hujung seluar..miskin nih..heehe

    'cakap pun kadang2 gagap'
    ha!ni aku la ni..xcaya??g baca entri interview

    'rambut pun gunting sendiri'
    ni pun aku jugak..hehe..sbbnyee kat tempat aku ane de kedai melayu,kedai cina byk ar...huhu..jadi,aku potong sendiri..

    ALAMAK!MCM NE NI??SUME SAMA JE..HEHE..SAPA NAK BULI AKU??MEH PAT..HAHAHA

    P/S:huhu..klu aku jadi kaunselor,bleh ar nak bg kaunseling kat dorunk..nak wat cene..UM x approve g..huhu..tunggu bulan 6

    ReplyDelete
  15. ruti
    takde sape berani nak buli aku weh...hehe

    ReplyDelete
  16. langit...
    ye...betul tu...mmg dorang tu sakit jiwa...tapi kadang2 skool tadika pun dah pandai nak buli2...mmg betul agaknya...mak bapak main peranan gak kot..

    ReplyDelete
  17. unniesya
    uikkk...mati terus ke weh...taknak siksa2 dulu ke weh...ekeke

    ReplyDelete
  18. berd...
    haha...aku semat la weh...ekeke
    mana de ramai arr...ekeke

    ReplyDelete
  19. cik..
    yela...memang pelik la nak jeles2 ngan kita2 yg sederhana ni...
    duit banyak tapi tak cukup kasih sayang kot...hehe

    ReplyDelete
  20. chekguisza
    uikkk...takde ke cikgu...ekeke
    ye;a...harapnye kita berbaik2 je arr...

    ReplyDelete
  21. nabil...
    haha aku tak tukar weh...aku adjust ckit2 je...hehe

    ReplyDelete
  22. nenek...
    uikkk...seme sama cam ko ke weh...ekeke
    nnt aku cari org yg sesuai buli2 ko eh...haha
    perghhh...ko konseler ke weh...bgs2...mmg mesia kurang konseler weh...slmt maju jaya...

    ReplyDelete
  23. dah alang2 kan nak balas balik, amik kau, bagi semua rasa. wakakak ;p

    huihhh! jangan ada yang tag aku plak karang sebab statement ni..hehe

    ReplyDelete
  24. haha red,,,,nnt aku tag ...aku ada utang satu tag...haha

    ReplyDelete
  25. HOH! baru cakap tadi jangan tag.....hhahah

    ReplyDelete
  26. belum tag lagi arr,,,nnt arrr...ekeke

    ReplyDelete

komeng