Our social:

Thursday, April 1, 2010

untung ke dapat lelaki romantik?




Hari tu aku ngan member aku makan nasi lemak bungkus kat pantry... sebab aku ni suka baca2 sambil makan...aku pun baca arr kertas bungkus nasi lemak tu... ada satu n3 eh artikel tu menarik tapi tak lengkap arr, yang aku ingat dia ada tulis... untung dapat lelaki romantis... ceh... aku pun cakap arr kat member aku tu... arr untungla awek ko dapat ko ek... pesal?dia tanya aku.. aku cakap sebab ... ko kan lelaki romantis... hahaha tersembur kuar nasi lemak dia bila aku ckp camtu... syial ko.. dia kata...mana de romantis siolll... eleh tak mengaku konon... abis tu bila cakap kt tipon... bukan main lembut lagi sore ko... walaupun aku rasa mcm tak sesuai ngan muka ko bila ckp lembut camtu... hahaha dia gelak lagi... takan aku nak ckp kuat2 bodo...syiolll je kan dia cakap bodo...
pastu dia cakap... ko la lagi romantis... hari2 nyanyi lagu fantasia bulan madu... hahaha aku pulak gelak... hotak ko... aku nyanyi pelesit kota la... aku kan rockers.. rockers kene la jadi pelesit... hahaha kitaorang gelak... bodo jekan nak gelak2 camtu...
tapi betul la kan... aku tak penah pulak jumpa laki yang nk mengaku dia lelaki romantik... seme nak mengaku rockers...konon2 hati batu... tak penah nak nangis2... nak bagi bunga?ceh... senyap2 je kalu bagi takut kawan tau sure kene kutuk... aku pun tak tau arr apa untungnye dapat laki romantik...sebab aku rasa mcm byk penipu je laki romantik ni...belakun jadi romantik... nak amik hati awek konon...err... dan aku pun tak tau sbnrnye ciri2 laki romantik ni...hahaha... bagi aku...

tak perlula nak lembut2kn sore bila bercakap... cukupla kalu tak cakap menengking

tak perlula nak bagi bunga bagai...cukup kalu tak mengasari... kalu nak bagi bunga pun ok... aku tau pompuan suka... hehe tapi pastikn kwn2 tak tau sebab nnt kene kutuk...haha

penting untuk ingat tarikh2 penting...kalu bole...tarikh 1st dating pun..haha pompuan ingat seme tu...wakaka... errrr,,,, kalu bole ... baju apa ko pakai masa tu...perghhh... detail weh...sib baik wife aku tak detail camni...huhu

errr...banyak nak tulis tapi mcm mals pulak...haha...last but not least... kalu bukan suami isteri tu... kalau dating ajak arr mak atau bapak sekali.. sure selamat hahaha

btw...aku penah tanya wife aku..."errr... abang romantik tak?" aaaa... romannntikkk... panjang je jawapan dia means aku tersangat romantik...<---- tak perlu komen yang ini...hahaha

*n3 takde motif...just nak update dan akan di delete bila tiba masa yang sesuai..haha
*kategori cheat post jgk ni... n3 serius lps ni..









24 comments :

  1. hahaah,,,sapa kapel ngan aku, x yah susah nak bagi bunga bagai. aku x suka bunga! huahuahua

    ReplyDelete
  2. red
    bagus22..untung pakwe ko nanti... errr...tapi kalu ko suka rm...susah pulak dia nnt...hahaha gurau je weh...huhu

    ReplyDelete
  3. hahah...rio romentik ke? bagus22..

    romentik berpada22 ok jeh..tpi jgn jiwang tangkap leleh..bleh bla la..hahahah

    ReplyDelete
  4. rama2
    aa aa... agaknye... haha
    jiwang tangkap leleh lagi teruk...haha

    ReplyDelete
  5. apa sgtlah pentingnya romantik tu..semua tu budaya sekular. Org2 business punya idea, dpt jual bunga, kad2 ucapan, sourvenirs bagai. Realiti hidup tu yang sgt penting, keperluan asas kehidupan ada, kasih sayang cukup, kesetiaan dan ilmu agama yang suami hambarkan. Dalam ilmu keislaman x sebut romantik ni tapi..'berlemah-lembutlah kamu'..tentu kita semua pernah dengar kan? Apa guna malam romantik, ada candle lite dinner bagai bila gaduh macam xde langsung 'hasil' romantik tu...what a waste. So, bgtau couple kita, hargai kehidupan seadanya...cuma sape yg x suka dpt bunga..hadiah...itu saja la.

    ReplyDelete
  6. heee
    tak kesah la romantik ke tak
    asalkan setia dan pandai menjaga jugak menerima diri seadanya
    ceewahh

    ReplyDelete
  7. ntah penting ke? bese2 dah la kot nampak sgt berlakon klu over romantik ekeke

    ReplyDelete
  8. nony...
    betul tu... tu yg aku nk sampaikan sebenarnye... jgn la nk tertipu ngan lelaki2 hidung belang yg tipu2 ni...
    thanks sebab terangkn dgn lbh baik... aku mmg kurang pandai nk sampaikn...

    ReplyDelete
  9. anisa
    betul tu...terima seadanya... kelebihan ... kekurangan... kita kan manusia... bukannya sempurna...

    ReplyDelete
  10. miss
    betul tu... over acting....ekeke
    kadang2 punyala nk tunjuk dia romantik... ckp pun muncung2 sampai tgk pun rasa cam nak ikat je muncung dia tu...haha

    ReplyDelete
  11. hahaha... mario... rommmmmmaaaanttttiiiik...
    hahahaa..

    ReplyDelete
  12. bg ak bunga tu x pting..coz ak sndiri x ske bunga..tp bg ak romantik seorg lelaki itu bila seorg lelaki itu sentiasa mndahulukn wanita..itu sdh memadai..tp msing2 ada pdgn sndiri ttg lelaki romantik ini.

    ReplyDelete
  13. meeya..
    haha...kan dah kata jgn komen...huhu

    ReplyDelete
  14. juera
    yer...seme ada pandangan masing2... tapi kenape ek...pompuan cam lelaki jgk ke weh...seme taknk mengaku suka bunga...tapi bagus jgk arr... buat duit beli bunga tu buat makan2 lg kenyang...hahaha
    ye...laki mmg kene mendahulukn pompuan tapi tgk la camner...huhu

    ReplyDelete
  15. hahaha
    penah bersembang-sembang dengan kawan & dia termengaku yang dia tuh romantik..pehtu,tny la apa maksud 'romantik'bg dia coz romantik tuh agak subjektif kan?lain org,lain pandangannya....pehtu dia kata:romantik tu...mksud nya...sya xbunuh mangsa saya..sya seksa je smpai sakit tu jadi sedap.


    hahaha

    ReplyDelete
  16. jari
    apa pelik sgt kawan jari tu...haha
    kejam gila dia tu...ekeke
    tapi... mungkin tu hanya perumpamaan je... sakit jadi sedap? yer... kadang2 sakit pun bole jadi sedap...
    mmmmm

    ReplyDelete
  17. ni aku rasa org dewasa punya hal.
    aku taknak masok campor. miss biol memang la tak suka yang romantik. dia aku nampak macam taiko sikit. wakaka

    best tak berbini mario??

    ekekek

    ReplyDelete
  18. yolah kan...ko ni dr dulu smpai skang..xbrubah byak...even da kawen..memag romantis..<-----uwekk..

    hahhaha

    still cam budak2..haha...
    tp aku atw ko matang..

    ehh, ciri romantis nia de dlm ciri stiap individu r beb...xnak ngaku konon...tp dlm hati korang mesti ade skit mende yg korang wat hngga boleh dianggap romantis oleh psagan..

    bhati hati la wahai sekalian wanita thdap lelaki yg TERLEEEBIHHH romantis..heee geli jje aku kalw dpat cmtu..rimas dow..tu sume ayat tebu ditanam tepi bibir je tu..
    huahua

    p/s : oppss skali tpanjang lak aku komen bro..hahaha.sory ;)

    ReplyDelete
  19. weh


























    aku ingat nak join sikit






























    memang tindakan ni sesetangah je boleh wat





























    tapi kat sini aku nak try


































    best sebenarny benda ni






























    serius




























    try la gak mario
































    kita attack sorang





















    pastu wt gaya hebat ni

































    amacam??

    ReplyDelete
  20. berd...
    kawin le cepat.... baru tau... kalu citer pun... bukan ko pecaya... haha
    ini citer tuk seme arrr... peringatan utk kaum wanita yang dihormati...
    miss tu taiko... hahaha ye kot...

    ReplyDelete
  21. ekyn
    bagusla kalu ko tau taktik laki romantis ni...hahaha aku pun menyampah dow... cakap bajet bagus...

    ReplyDelete
  22. berd...
    mmg best aksi ko tu...hahaha
    lps ni mmg aku akn cuba buat aksi ni...haha

    ReplyDelete
  23. klu aku lak..aku xkisah..
    tapi,yg lembut2 aku suka..hehe...jangan la pondan lak an..heheh..coz aku kasar..
    bajet sume nak barang laki..hahaha...
    tapi..sekali sekala..romantik..
    best gak..hehe

    ReplyDelete
  24. lelaki mmg tak sedar die romantik...

    tp cukup sekadar die menghormati wanita tu...

    itu dah di kire romantik bagi dina...hehehhe...

    ReplyDelete

komeng