Our social:

Monday, April 19, 2010

PTPTN Menyusahkan




Citer kat pangkin: PTPTN Menyusahkan
Dah lama tak citer2 kat pangkin kan... so arini aku citer ckit... aritu masa aku lepak ngan kawan aku...dia ni baru je kerja... aku pun provoke arr dia suruh belanja aku... tapi dia dengan sedihnya cakap... camanalah aku nak belanja ko Rio... aku tiap-tiap bulan duit gaji abis bayar hutang je... cait... takan bayar hutang je bro... ko kan pegawai... mesti gaji besauuu...hahaha aku gelak...
takde arrr... sedih je dia jawab... ko bayangkan arr... mana nak bayar duit rumah... keta... yang paling aku bengang... duit PTPTN... caitttt... dah ko hutang .... bayar jela...haha... memang arr aku bayar... so sekarang ko arr kene belanja aku... so aritu aku yang kena pow ngan dia... ekeke
tapikan...aku biasa blogwalk... baca blog budak2 PTPTN ni macam happy je dapat duit tu... langsung takde rasa risau...member aku ni lebih2 pulak... alasan taknak belanja aku...haha tapi aku tak kisah sebenarnya...tak sampai hati pulak nak pow budak baru kerja ni...
kadang2 rasa nak marah jugak budak2 pinjaman ni... masa dapat duit tak hingat.... pakai HP lg mahal dari aku punya... aku pakai Blueberry dia pakai blackberry... aku donlod movie dia selamba tengok kat panggung...kalau citer #D dengan bangganya citer kat blog...padan2 la weh kalau nak belnja pun duit tu... yang lagi bestkan... hari tu aku ada baca... dah habis duit pinjaman... duit biasiswa FAMA pun dia sapu...ishhh... budak2 sekarang memang cenggitu ke?Beringat2 la sikit...teringat aku ngan artis sorang tu tak lepas nak pegi obersi sebab tak bayar duit pinjaman... lepas tu boleh pulak bayar... pelik...
Kat dunia ni bolehla korang main2... jangan sampai nanti nak masuk syurga tertangguh sebab pinjaman tu...

**ni untuk peringatan aku jugak... setiap hutang kenalah jelaskan...
ok... abang Mario stop dulu sebelum mengarut dengan lebih dasyat ...hahaha

Sorry kalau ada yang terasa...ingat-mengingati amalan yang mulia...hehe

schedule post je ni...

11 comments :

  1. hmm betol2x...
    bila dapat duit x hengat dunia...
    bila nak bayar balik...baru rasa...
    susahnya.....

    ReplyDelete
  2. err..org xpernah g pinjam...akan dtg..huhu...sume da pasan..
    't dpt duit jangan la g perabih kat mto..ingat tu!!'
    hehehe...

    ReplyDelete
  3. ptptn cam along..kesian kat student..dhla interest 4%..mencekik darahh..

    ReplyDelete
  4. dah ahlong tu je yg rajin nak bg pinjaman..apa kan daya

    ReplyDelete
  5. ptptn bunga tinggi arrr..mara ok x de bunga haha tp x abeh bayo gak lagi wakaka ampes je kan hehe

    ReplyDelete
  6. tu la pasal.. sesetengah tu bila dpt ptptn tak ingat dunia. belanja bukan2. mcm duit tu diorang tak payah bayar balik. bila da abis belajar br la sedar diri...
    p/s: sebenarnya mengata kat diri sendiri juga. utang ptptn tak abis2 bayar lg. huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  7. alamak insaf sebentar baca entry ni..hik hik hik

    ReplyDelete
  8. aku perhati kat malaysia ni terlalu bagi demand kat budak-budak nak belajar. sampaikan broadband pun nak bagi. tapi budak-budak tu pulak tak reti nak hargai.

    ReplyDelete
  9. ingat mengingati amalan
    yg mulia..wewittt..

    hehehe..

    mario jom kite nengok
    wayang..lalalala

    ReplyDelete
  10. betul la abg rio.. hehe, takat nih,berabih duit PTPTN sebab beli laptop.tu je kot yg paling mahal..

    ReplyDelete
  11. i tak loan...muahaha....pengajaran dari abg i...and member abg i..dorg ckap xyah loan :DD

    ReplyDelete

komeng