Our social:

Friday, April 23, 2010

perkahwinan bertema


Perkahwinan adalah hari yang pasti mendebarkan bagi setiap pasangan yang hendak berkahwin.Pasti semua pasangan mahukan yang terbaik pada hari bersejarah mereka.Pasti yang bukan nak kahwin tu yang paling menyebuk...hehe .Ada yang sukakan gimik2 tertentu untuk memeriahkan lagi hari tersebut.Iyelah... kalau boleh mestilah nak kahwin sekali je sampai mati...Antara perkara2 penting untuk melangsungkan perkahwinan tersebut adalah tema.Ada yang pelik, ada yang biasa, semuanya untuk memeriahkan lagi majlis.Aku takdelah nak cerita atau cadangkan tema yang perlu atau tak perlu cuma aku nak... tanya je korang.Agak-agak tema apa yang korang suka.Kalau aku dulu, takde pun tema-tema ni... amik yang wajib dan biasa jer...tapikan...warna katil pengantinkan...warna pink...wakaka
bulan 6 nanti mesti banyak majlis kahwin kan... apalah agaknya yang akan masuk suratkhabar ek...
naik beca dah biasa sgt...tunggang gajah pun biasa...yang belum ada tunggang singa ke buaya ke or kalau nak tinggi tunggang zirafah...
kahwin dalam air pun dah biasa...yang belum ada kahwin dalam tong drum ke.. dalam mesin basuh pun belum ada lagi
ada yang siap upah wedding planner lagi...tu bagi yang kaya la kan...yang biasa2 macam kita ni dapat bertemakan warna pun dah ok dah... warna apa yang sesuai ek... anak sedara aku bulan 6 ni tema warna hijau...so kena arr pakai baju warna hijau aku nanti...hehe
nasib baik tak pink... memang aku mengamuk arr kalau dorang nak paksa2 aku pakai kaler pink...ekeke
kaler pelangi belum ada lagi ek...ada ke?warna warni mcm baju badut tu......dah ada ke weh... korang cubalah buat tema badut...pasti meriah...
Ada yang buat garden wedding theme...perghhh...aku pernah pegi theme camni... memang class arr...aku je yang tak class ...ekeke
Aku cerita ni sebab tadi terdengar kat radio ada pameran perkahwinan kat mana ntah... mesti ramai pasangan yang pergi ek... yang paling ramai mestilah yang takde pasangan sebab nak berangan...ngeeee


12 comments :

  1. apa yg buat aku terkilan.
    bila nak akwen semua nak grand. semua nak lain dr yg lain. nak nampak gah.
    tapi mereka lupa cara2 nak kekalkan sebuah ikatan dalam perkahwinan tu!

    ReplyDelete
  2. tema yang diimpikan ialah...
    hitam putih...~

    ReplyDelete
  3. tema color lilac..CHOP!!
    hehehe...
    ikut pd individu la suke camne kan..

    ReplyDelete
  4. agak sengal jika pihak pengantin menetapkan tema berpakaian... ahaha... konpom ramai yang jadi boria...

    ReplyDelete
  5. ade ke pengantin nak pakai tema macam badut..? hahha.. silap2 kene gelak je mario..

    ReplyDelete
  6. tema koboi boleh haha pengantin pakai jeans comot2 ada lumpur ckit2 eh suka arr wakaka i like..pastu kawen lari ekeke

    ReplyDelete
  7. aku nak buat tema alice wonderland. bini aku nak kasi pakai baju macam alice. landskap pulak hutan belantara.

    amcam?

    ReplyDelete
  8. Haah..ada pameran pengantin kat Mid Valley..Tema saya pun hijau pakcik..mix putih..tema garden la kononnya..haha..

    ReplyDelete
  9. mereng ar ko ni hahahhaha pecah perut aku gelak..

    ok nnt aku kawen, kitorg tunggang bapak singa, pstu duduk dalam mesin basuh kt atas pelamin spt yg ko suggest kan hahahaha

    ReplyDelete
  10. tema tu menjadikan majlis
    lebih meriah kot dan
    lebih diingati..

    tapi kalau dah tema kawen
    pelik-pelik tu sila
    tingalkan jerw..

    hehe..rio jom bawak
    semua g pameran
    pengantin..lallaaa

    ReplyDelete
  11. tema tu...bgantung kt budget...klu tinggi leh lh ngada2...klu sikit budget..ala kadar pun ok..

    ReplyDelete

komeng