Our social:

Thursday, April 15, 2010

perception 4 : Blogger and Blog epi 2




Kenapa episode 2?sebab banyak lagi yang aku nak tulis...kali ini pasal blog-blog yang sering disalah tafsir... contohnya blog ... aku...haha
yelah... seriously ... kadang kadang bila kita baca blog seseorang tu... kadang kadang macam sengal je blog dia tapi macamana kat luar?aku rasa tak semua sesengal kat blog bila kat luar... betul tak?
kadang kadang bila kat blog... skema tapi kat luar punyalah sengal tak hengat...
kadang kadang orang buat blog sebab duit so terpulang pada dia macamana nak tarik trffic ke blog dia...
SEO?apa tu... kalau yang buat blog untuk cari duit tu... itu lah yang dorang buat... cuma pemilihan keyword yang dipilih tu adalah berlainan.Pasal tu lah pelbagai corak penulisan kita bole jumpa...itu perception aku...
Ada yang tulis cuma untuk suka suka ... atleast mula mula... slps tau tulis blog bole buat duit... terus ubah ... pun ada juga... ini perception aku jugak...
Ada yang tulis dari dulu sampai sekarang...sama je... just nak suka suka untuk lepaskn perasaan stress...nak syok syok...nak kongsi pengalaman... nak tunjuk bakat ..macam macam ada...
ada yang nak kongsi ilmu ...yang ini memang aku respek... memang banyak ada...
Tapikan... satu je aku rasa perlu kita ingat... walau apa pun corak penulisan blogger tu... janganlah kita ingat dia adalah sama ... maksud aku... penulisan diblog tak semestinya menggambarkan blogger tersebut...
jahat diblog tak semestinya jahat kat luar
baik di blog tak semestinya baik kat luar walaupun kebiasaannya sama,,,

So...perception kita memang selalu salah...kan...

siri perception aku tak habis lagi... tunggu esok...

22 comments :

  1. kdg2 perception tu btol percayalah !!! ;)

    ReplyDelete
  2. err..aku cene ek?
    huhu..
    luar kasaq..dlm taman..hahaha..
    tp yg ko kata 2..tol la..hehe

    ReplyDelete
  3. aaarrgh...poyo je ...nama pun perception, let them think what they want la..by the way, mmg ada betul nya yg bro tulis tu cuma...bab yg 'walau apa pun corak penulisan blogger tu... janganlah kita ingat dia adalah sama ... maksud aku... penulisan diblog tak semestinya menggambarkan blogger tersebut...' ni x setuju sgt, ini sah2 menipu. Masa blogger tu type kan, er guna hotak siapa ek? Sebenarnya, mana2 yg nampak opposite sgt, itu cuma helah si blogger, actually...that is the other side of him/her...

    ReplyDelete
  4. tambah sket lagi...pernah dengar x, 'u are what you eat'..so when it comes to writing, bahasa paling tepat ialah 'your n3 is what's in your brain'. Sbb tu ramai yg jadik hidden psycho di sebalik blog ...this is crucial kalau x dibendung bro...what say you?

    ReplyDelete
  5. perception is juz anggapan
    so, let de perception go by pass coz it wont change anyting.

    ReplyDelete
  6. gila terbaek lah mario.
    aku dalam blog memang beragama sikit.
    tapi kat luar sepenuhnya beragama.
    ekekeke

    ReplyDelete
  7. saya sokong....
    x semesti nye pea yg terdapat pd blog 2,mengabar kan reality tuan blog 2...(betul ke ayat nie..mcm plik jea)

    ReplyDelete
  8. setuju ngn perception rio....huhu

    ReplyDelete
  9. miss...
    yer...kadang2 betul tapi selalu nya salah... aku rasa arr

    ReplyDelete
  10. cik mimi
    haha...thanks sokong aku

    ReplyDelete
  11. zeeva avee
    hehe...thanks.. tapi mana de pandai arr...

    ReplyDelete
  12. bieyra
    kan betul aku ckp...hehe

    ReplyDelete
  13. anon
    ye arr ... betul arr guna otak sendiri... but even the story just imaginasi dia doesnt mean it's the other side of him/her...
    i will elaborate more on this...

    ReplyDelete
  14. anon
    i dont think we can change 'u are what you eat' with 'your n3 is what's in your brain'.there is no similarity between this two pepatah..

    maybe true on some cases ...

    i will elaborate more on this...just wait and i hope there will be no wrong perception..hehe

    ReplyDelete
  15. panadol
    yes...i agree with you but sometimes we need to explain... especially when they got wrong perception...
    tak kisah sbnrnya .. tapi just untuk mengingatkan diri sendiri je ni weh...ekeke

    ReplyDelete
  16. berd
    haha...aku tau ko berd... ko mmg bdk yg baik... hehe

    ReplyDelete
  17. caprianne
    yess...betul tu...thanks sbb sokong...haha
    ayat ko mmg terbaik weh...aku faham

    ReplyDelete
  18. ternganga je tgk ko speaking london fuyooo hehe

    ReplyDelete
  19. ermm betul2...agak stuju..kekadang ada jer yg same kat blog dan diluar... cheers!!

    ReplyDelete
  20. miss
    bukannya betul pun weh...haha

    ReplyDelete

komeng