Our social:

Monday, April 12, 2010

Perception 1 : Dunia hiburan





INi bukan nak cerita pasal slot akasia tv3 atau cerekarama atau kontroversi melodi atau rancangan terjah yang aku tak pernah tengok tu.Bukan juga nak cerita pasal rancangan Spontan yang aku tengok kat youtube... Allayarham Din Beramboi memang memeriahkan suasana sampai aku rasa nak langgan Astro Warna semata2 sebab rancangan tu,tapi sampai sekarang tak langgan pun ...sebab
aku rasa cerita melayu ni banyak yang membosankan terutama pelakun-pelakunnya.Memang perception aku, cerita melayu dengan barisan pelakun-pelakun tertentu,akan membuat cerita tersebut tersangat membosankan.Lebih-lebih lagi kalau yang sedang bergaduh atau yang hangat digossipkan contohnya macam Fasha Sandha Nora Danish bergaduh di laman sosial , Norman Hakim memey hendak berkahwin ... citttt meluat aku.
Kalu penyanyi, lagila aku meluat...aku pelik kalau Faizal Tahir kata dia penyanyi rock... rock sangat ke dia tu?ekeke kelakar la.. dia tu pop la.. kalau dia nak jadi superman ke hapa ke aku tak kisah sangat, mungkin itu gimik dia... tapi tak payahla nak mengaku rock kalu bukan rock. itu perception aku... hehe
uikkk... ingatkn sikit je bole tulis rupanya kalau start mengutuk ni... tak bole stop pulak... wakaka. baik aku stop sekarang... nanti lagi banyak pulak perception aku terlepas tulis... hehe marah pulak peminat-peminat dorang kat aku nnt... ingat eh... ini hanya perception aku je... mungkin aku salah...

tunggu perception 2 dan seterusnya untuk mengetahui kesudahannya.. ini bukan sebenarnya motif aku hendak tulis... aku hendak tulis pasal 'perception' so tnggu sampai habis...



22 comments :

  1. bro...kalau pasal artis2 ni mmg membosankan la. Apa2 pun perception kita xkan pernah betul so dont waste your intelligence to help them thinking about how they should live their life...ni semua salah media yg asik2 tulis pasal artis so youngters fikir they should be artis juga...itulah kehidupan yang dicari...glamour.

    ReplyDelete
  2. tapi faizal tahir tu kan best!
    :D

    ReplyDelete
  3. x suke memey ngan norman hakim tu...

    pasal fasha sandha tu pun x minat..

    pasal faizal tahir pun x minat..

    kesimpulan.. x brape minat dgn artis.

    ReplyDelete
  4. test testtest...dh boleh komen blum...??? alo alo alo

    em..

    ReplyDelete
  5. YG LAIN SUMA X MINAT...YG MINAT KAT FAIZAL TAHIR JE...X KIRA LR X ROCK KE HAPA JANJI FAIZAL TAHIR...

    ReplyDelete
  6. Anonymous...
    ye betul tu...hehe aku setuju sgt dgn kata2 ko tu and aku pun tak penah pun fikir psl dorang ni cuma aku risau jgk dgn lambakan rcgn2 realiti yg byk tu...

    ReplyDelete
  7. amal...
    hehe ntahla biase je kot...ekeke
    plg meluat iklan kat radio sinar... huhu

    ReplyDelete
  8. nina
    sama arr... dah sampai tahap meluat dah ni...hehe

    ReplyDelete
  9. duritisya
    uikkk... minat betul tu ... aku takdela benci cuma meluat je kadang2... hehe

    ReplyDelete
  10. haha tu dia.. smpai tahap meluat ek.. tutup je tinger beb... xleh lyn sgt dunia artis ni.. kdg2 diorg igt profession diorg yg plg besar. dhtu org yg jd cikgu, jd engineer, jd doctor, aku rasa profession tu yg lbh mmberi byk makna kot.. tp xde plak media nk tlg promokan hahaha nape kena artis? sdgkn artis tu pun satu profession spt profession lain jugak. blwekkkkk aku geli ngn artis2 yg koya hebat! lbh2 fasha sendat tu.. adeh.. sudah sudah.. terkutuk plak.. lari~~~~

    ReplyDelete
  11. arieza
    hahaha...betul tu...dah terlampau sgt disensasikn dunia dorg sampai aku dah meluat padahal byk profession2 lain yg lbh hbt...aku sokong pendapatan ko...ekeke

    ReplyDelete
  12. .x amek pot sgt psal artis ni
    .x tgk tv pun
    .study lg bagus ;p

    ReplyDelete
  13. hehe faizal tahir mungkin la x bape rock tp kan dia mmg ensem wakaka

    p/s>>dah beli tiket double trouble x? 70 hengget je rugi x pergi hehe 1 mei ni klu x silap haha

    ReplyDelete
  14. aku skang dah kurang layan cerita melayu. sebab zaman kegemilang rosyam nor ngn faizal husein dah habis. skang pelakon baru dah tak best. tapi adnan sempit tu aku layan la jugak. ekekek

    pasal faizal tahir tu aku tak tahu lah. sebab aku tak berapa suka layan penyanyi solo. aku minat band.

    ReplyDelete
  15. intan
    betul tu...study lbh penting...hehe

    ReplyDelete
  16. miss...
    ensem pemendenye weh...wakaka eksen je aku tgk dia tu...

    errr... aku kije arr 1 hb tu... time public susah mintak cuti...aku pun tgk kat utube jela weh...ekeke

    ReplyDelete
  17. berd...
    faizal husin...wakaka... bole la weh... bujang selamat kan...ekeke
    rosyam nor...mmmm... ntahla... aku mmg kurang minat citer2 melayu ni... wakaka citer Allahyarham P.Ramlee je aku bole layan..
    sama arr ... aku minat search je weh... lelain aku kurang ckit... wakaka
    Citer Zombie Kg Pisang tetap de best klu kategori citer melayu terbaru.

    ReplyDelete
  18. rio ensem arr faizal tahir tu wakaka
    mcm maya karin arrr byk laki kata cantik kan kan ehe

    berd ni sama dgn aku arr suka band haha..aku dulu lagi arr lgsg x suke penyanyi solo bygkn m.nasir pun aku x suka wakaka

    ReplyDelete
  19. jogger
    thanks bro... yola tu...ekeke mn de hebatla weh....ekeke

    ReplyDelete
  20. miss
    berd je aku rasa ckp maya karin tu weh... kat tempat lain mn de...wakaka

    m.nasir sbgai penyanyi mmg tak brp best tapi byk lagu2 dia yg best... hehe
    wah...ko dah sama ngan berd...hehe

    ReplyDelete

komeng