Our social:

Thursday, April 29, 2010

Ini Entry Motivasi...hahaha





dulu-dulu masa kita jadi baby, best kan... semua orang sayang... semua kata kiut... seme nak cium-cium kita...seme kata kita busyuk pastu syium syium lagi...sekarang ni pun ada gak arr yang buat camtu kat aku...ekeke tapi bukan tu yang aku nak cerita...aku nak cerita kenapa dulu dulu masa kita jadi baby, kita ni...tak pernah pun putus asa...

dari hanya terbaring je...kita berusaha sampailah kita boleh meniarap... dari meniarap kita usaha lagi sampailah kita bole merangkak... pastu tak puas hati... kita usaha lagi sampai kita bole berdiri... terhoyong hayang je kita berdiri... sampai semua orang takut kita jatuh... dah jatuh pun kita tetap usaha...tak pernah sekali pun kita berhenti dari berusaha... sampailah kita dah boleh berjalan... terkangkang kangkang kita berjalan...walaupun semua orang gelakkan kita... kita senyum dan gelak balik ... sampailah kita boleh berjalan dengan sempurna dan akhirnya dah boleh berlari...sampai parent kita pun susah nak tangkap kita...tapi

sekarang....

cepat je kita putus asa...
kecewa cinta kita putus asa...
fail pekse kita kecewa
kawan tikam belakang kita menangis
tak naik pangkat kita salahkan orang
last-last sekali... sebab dah kecewa sangat kita delete blog...hahaha

Apa daa...baik jadi baby jela kita ni ek...baby yang tak pernah kenal erti putus asa.... tak pernah nak rasa kecewa....tak pernah nak pedulikan walaupun orang suka gelakkan kita...tak pernah nak salahkan sesapa walaupun kita gagal... kita tak pernah kenal erti jemu...kita tetap je berusaha...sampai berjaya....kita kan pernah jadi baby....kenapa kita buang ek semangat baby tu...


ini n3 motivasi...agak2 termotivasi tak korang baca n3 ni...ekeke

21 comments :

  1. hoho..bukan kopi pes.. tapi merapu je guna idea sndiri asal logik .ngeh3... leh tgok task kat sini

    http://projectalpha.com.my/instant-cash-blogging/

    ReplyDelete
  2. ooo...ok ok...susah jugak ek nak buat tu... nnt arr kalau ada masa...hehe

    ReplyDelete
  3. Agak memberi motivasi jgk la...
    Pelik kan...
    Nape kte dah tak mcm t u lg dah...

    ReplyDelete
  4. setiap minggu ada 1 task.huhu.tunggu je ari isnin..:D

    tp kdg2 tu tgok gak la kan, kot dia buat sesi (a) dan (b) macam week 8 aritu..:D

    neway, jomla join n gud luck!:D

    ReplyDelete
  5. hahaha

    weh semua. ni hah mario ada nak kutuk korang.

    'sebab dah kecewa sangat kita delete blog'

    sapa terasa.

    kehkehkeh.

    mario kau baby dulu macam gambar kat atas ke?

    ke tu memang gambar kau?


    wakakakakka!

    ReplyDelete
  6. ooo...ari senineh...ok nnt akan cek...hehe

    ReplyDelete
  7. tula...ke memang kita ni spesis cepat lupa ek...

    ReplyDelete
  8. haha berd...tu bukan kutuk weh...tu nak bg semangat kat dorang jgn delete blog...haha

    kiut ke weh...wakaka

    ReplyDelete
  9. perlu ke bile kecewa sampai delete blog???
    sungguh xlogik.

    ReplyDelete
  10. kahkahkah. kiut ape.

    macam setan aku tengok!


    wakakaka!


    senang pulak maen reply-reply ni.

    ReplyDelete
  11. haah kan yaya.

    yaya ade adik pompuan.


    wakakaka!


    <>___<>

    wooohhoo!

    ReplyDelete
  12. erkk.. nak jadi budak2 kecik la.. xde perasaan.. huhhu..

    ReplyDelete
  13. ha? adik pompuan? nape?

    ReplyDelete
  14. haha berd...pasal tu aku pasang disqus ni...

    ReplyDelete
  15. ada je camtu tapi ntahlah ditambah lagi ngan masalah2 lain... masalh orang tak tau lah aku ... cuma aku berharap takde lah yang mcm tu...huhu

    ReplyDelete
  16. aa aa berd...nape?ko nak buat pe?seme adik orang ko tanya...ko nak buat kelas tuisyen ke weh...ekeke

    ReplyDelete
  17. weh cha'on...budak2 pun ada perasaan lah weh...ekeke

    ReplyDelete
  18. ade gak baby2 yg ditakdirkan x boleh buat semua tu hehe..nk usaha pun x boleh lalala

    ReplyDelete
  19. whoaa baru perasan de entri ni. hahaha mcm kene ngan batang idong sniri.. papepun thanks yeh. :)

    ReplyDelete
  20. yer cik...
    ada baby yang 'ditakdirkan' camtu....tapi kan dia usaha jugak ikut kemampuan dia....tak penah putus asa...

    ReplyDelete
  21. hunanemo...
    ekeke...kene ke weh....i'm soriii...hehe

    ReplyDelete

komeng