Our social:

Monday, April 26, 2010

Ini bukan tips




mesti semua sibuk cari camana nk up traffik blog masing2..termasuk aku. kalau pergi blog2 otai,semua kita dah ikut setakat yg terdaya jela kan...sejak kluar citer / tips redmummy yg paling berjaya tu ...smua blogger bersemangat nk jadi macam beliau termasuk aku.semua beria-ia ikut tips yg beliau beri termasuk aku .tapi tetap gagal jugak utk tarik traffik ... antara tips-tips yang otai2 beri dan yg aku buat untuk tarik trffic keblog aku adalah

-Blogwalking: ini lah satu-satunya cara yg paling berkesan bagi aku ...kalau tak BW memang traffic sgt hampeh .Nak dpt 50 UV pun susah.Kalau dulu2 sebelum delete blog, 400-500 UV sehari ,skrg ?...tapi earning lg byk masa uv 200 dr uv 400...pelik...

update: selalu update boleh up ka n trffc...tapi itu kalau link kita ada dalam bloglist orang... kalau takde... updatelah selalu...bkn orang tau pun...
:topik sgt penting tapi kalau org dah tak tau korang update, buatlah topik apa pun...takde sapa pun baca...kalau otai buat topik korek hidung pun orang baca... cuba ko buat... sapa nak baca?pasal tu penting untuk berada dalam bloglist ni.. pasal tu aku buat exchange link... kalau link korang ada dalam seratus blog... paling kurang 100 uv bole dapat...agaknya lah,.... hahaha

SEO: ada sedikit salah faham...mesti ada yang bangga kalau topik n3 korang kalau cek kat google ada kat no 1 tapi korang kene tau... topik korang tu ramai ke yang cari? pasal tu otai kata pemilihan topik amat penting, Tapi kalau ambil keyword miggu ni dan buat sebagai tajuk n3 korang atau cerita korang... pasti ke korang akan dapat no 1? mesti tak kan... tu pasal PR sangat penting... Camana nak dapat pr tinggi tu yang korang kene tau dulu... jangan tanya aku sebab aku pun tak tau... wakaka

Nanti aku sambung lagi lah yer...cam biasa... n3 aku tak bole panjang2 sebab aku malas...




16 comments :

  1. saya tau rio update kerana rio dalam blog list saya..haha

    ReplyDelete
  2. kehkehkeh...baiikk punyaa!!!

    aku tau ko update la bro..ko nye blog ada lm list aku...dulu, kini dan selamaaaanyaaa..hehehe

    ReplyDelete
  3. rio.. bz tak.. nak tanye nie.. huhhu..

    ReplyDelete
  4. eh.....
    disqus....tp lmbt loading la bro


    huhuhuhuhu

    pepun, kite suke blog abg rio apa ada nya
    buat entry pnjg2 pon org mls baca

    baik pndek2 mcm ni senang....
    ;)

    ReplyDelete
  5. ruti...haha... thanks bro... ko pun ada dalam list aku weh... ekeke

    ReplyDelete
  6. rerama... aku tau..ko punya pun ada lah...huhu

    ReplyDelete
  7. cha'on...aku balas ni slps tau ko nak tanya apa tp tak tau dah settle ke belum...kejap lagi aku survey blog ko...ekeke

    ReplyDelete
  8. jane...
    sorry kalau dia lambat loading tapi rasanya bukan sebab disqus ni tapi... nanti akan cuba cek balik...
    thanks...tapi kadang2 pendek2 pun dorang malas nak baca...haha

    ReplyDelete
  9. mario ramai peminat.

    ceh berapa kali aku ulang nih?

    ReplyDelete
  10. berd... ko mngkin nak kene pelempang kot...ekeke

    ReplyDelete
  11. saya telah membaca entry rio. ok. bertukar!.


    thanks 4 sharing (^_^). 400 - 500 UV sehari???? wow! hebat!

    ReplyDelete
  12. huhu..setuju..aritu b blog ane tah..punyee cikit perkataan..
    tapi..org komen byk..alaw..blog ni pun apa kuranyee an..hehehe

    ReplyDelete
  13. PR is equals to Pembantu Rumah..wakakaka..boleh gitu ???;p

    ReplyDelete
  14. dulu2 je...masa rajin blogwalk ... sekarang dah mals... tak sampai 100 pun...hehe

    ReplyDelete
  15. tula pasal...mcm kita2 ni mmg tak pyh hrp la nk dapat komen byk... mcm kat cni... dpt 2 komen pun dah bersyukur...haha

    ReplyDelete
  16. haha... bole je gitu...pembantu rumah yang rajin blogwalkkn utk kita...ekeke ;p

    ReplyDelete

komeng