Our social:

Sunday, April 25, 2010

Exchange link vs follower




Ada yang tanya aku apa itu exchange link... aku pun tak berapa tahu penting ke tak bevda ni... ada yang kata exchange link ni bagus... so aku rasa mmg baikla kan benda ni... tapi aku buat ni ada sebab... sebabnya adalah kerana ....

1.aku kdg2 bila free mmg rajin blogwalk dan aku perlukan blog untuk meronda-ronda dan kdg2 aku mmg suka pergi blog yang tak aktif masa tu sebab time tula aku free nak komen2...

2.aku nak menumpang page rank ( PR ) korang yang tinggi tu... maklumlah PR aku 0. tu memang aku mengaku....

3.aku rasa bersalah bila pergi blog orang yang ada blog aku dlam bloglist korang tapi takde dlm bloglist aku dan skrg aku cuba nak track blk...dan mskkn dlm bloglist aku. Mmg tak byk...kalau byk.. aku akan buat blog baru khas utk bloglist jer...

Itu jela...malas nak tulis lg sebab sebab lain sebab ada yang sebabnya tak bole bg tau...haha

vs follower... aku tak bape byk folo blog org sebab...

1. aku jarang tgk kat dashboard...so aku bukan tau pun korang update.so buat pe kan aku folo...kecuali blog baru mmg aku folo sbb nak bg sokongan...hehe. aku tau blog baru mmg syok kalau folower ramai walaupun sebnrnya tak penting. sebab yang penting adalah trffc... tu kalau korang main iklan... kalau tak main iklan tak penting sgt kecuali kalau blog korang byk ilmu ilmu yang korang nak kongsi... berkongsi ilmu tu kan penting.... panjang2kan ilmu tu kan dituntut agama....

2.lain2 sebab akan diberitau dr masa kesemasa sebab aku mmg malas nak tulis pjg2...


16 comments :

  1. samalah. x banyak follow blog tapi lebih banyak exchange link.

    memang x perasan pn kt dashboard. hehe

    ReplyDelete
  2. zu biasanya bukak zulaikha JR (blog untuk exchange link) untuk tgk entry2 baru.

    so, kalau ada sape2 nak zu baca blog dia.. jom exchange link.. hehehhe...

    http://zulaikhajunior.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. jom excahnge link...=)

    http:unniesya.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. ade ke org letak aku kt link dorang haha aku pun x pasan ekeke

    ReplyDelete
  5. kau memang ramai peminat lah mario.
    wakaka

    ReplyDelete
  6. hahaha..banyak betul alasannya..ok2..tapi alasan tue semua masuk akal..

    ReplyDelete
  7. follower org cikit je..
    huhu..tapi..pakcik follow org sbb kesian ke?
    =(

    ReplyDelete
  8. exchange link lagi power dari follower...tapi blog kene tukar status do-follow..kalau tak....zero je...

    ReplyDelete
  9. tula pasal tapi kadang2 kalau blog tu best mmg aku akan folo dan mskkn dlm bloglist...hehe

    ReplyDelete
  10. ooo... ok ok... ptt arr semua blog top je kat blog zulaika tu... baru tau hehe... hrp2 my blog ni akan layak ler msk ur main blog ek..

    ReplyDelete
  11. haha berd...ko suka perli aku...mn de arr... ko lain le..

    ReplyDelete
  12. ramai weh...byk aku jumpa... mmg cayok la blog ko

    ReplyDelete
  13. hehe alasan mmg kene masuk akal yatre... nnt org marah klu tak logik.. haha

    ReplyDelete
  14. bieyra... tak penah folo sbb kesian... folo mesti sbb best...hehe
    siyes...ada jugk blog yg best tp tak folo sbb mmg ari2 pegi... hehe rasanya tu lbh penting...

    ReplyDelete
  15. ye mimi...betul tu...setuju sgt...

    ReplyDelete

komeng