Our social:

Sunday, April 4, 2010

Apa itu FRAUD CLICK?




AKU HARAP KORANG BACA DAN FAHAMKAN...THANKS ARIED SBB BENARKAN AKU KOPI PES...



Assalamualaikum,

Kali ini Aried terpanggil untuk membincangkan 1 isu hangat mengenai isu fraud click..
Aried pasti sudah ramai nuffnangers yang sudah menerima email dari pihak nuffnang yang berbunyi lebih kepada nasihat dan amaran agar tiada lagi kes fraud click ini. Walaupun aried tidak menerima email ini, namun aried sempat membaca dari beberapa buah blog yang telah berkongsi email yang mereka dapat ini kepada rakan-rakan mereka agar berhati-hati dengan amaran itu. Terima kasih aried ucapkan kepada mereka yang berkongsi maklumat itu, namun pastikan anda juga berhati-hati sebelum menerima amaran kedua mengenai *mempublishkan email dari pihak nuffnang kepada pembaca blog kerana ianya juga satu kesalahan... Harap *take note...




Baiklah, berbalik kepada isu fraud clicks ni..
Apa itu fraud clicks?
Fraud clicks ni secara mudahnya bermaksud click *tipu yang dijana sendiri(ni kes klik sendiri) atau pun click yang dibuat secara kumpulan(ni kes I klik U, U klik I yang melampau-lampau)...

Bagaimana nuffnang dapat *detect?
Hah... Benda ni ramai yang tak tahu.. Sebenarnya Nuffnang ada 1 mekanisma yang dapat kesan dari mana nuffnangers jana klik itu.. Sama ada klik sendiri, orang lain klik dari dalam negara, atau luar negara...

Apa tindakan Pihak Nuffnang kalau dapat Tangkap?
- Digantung
Bukan gantung sampai mati ya, tetapi gantung akaun anda.huhuhuh
- Ditamatkan( blacklist terus kot)
Pasti anda faham kan.....

Untuk maklumat lbh lanjut pegi ke blog aried





14 comments :

  1. kalau masih ade yg ignore amaran nuffnang tuh,adakah pemilik belog yg tak bersalah akan turut digantung?

    ReplyDelete
  2. jari
    ntahla...tu yg tak tau tu...camner proses dia buat...serba salah jgk nk blogwalking...

    ReplyDelete
  3. ika da tau da dulu kak jie pernah ingatkan.. hehe =)

    ReplyDelete
  4. ieqa
    bagusla kalu dah tau weh...ramai yg tak tau...kdg2 bkn sbb tak tau tapi sbb seronok sgt main klik2 ni...hehe

    ReplyDelete
  5. haha. naseb baek aku tak handal bab-bab nuff ni. ekeke!

    ReplyDelete
  6. roger and out :)

    pengalaman mendewasakan..heheh

    ReplyDelete
  7. berita ni dlm kategori sedey eh?

    ReplyDelete
  8. Bismillah..Aslmkm..
    Ermmm.. Nuffnag...Nuffnang..
    Masih baru lg dalam ber'blogging' nih.. Takut jugak kena blacklist... Naya jugak tu..
    Wslm..

    ReplyDelete
  9. @DeCrewz

    wasalam bro...camtulah...kena hati2 k...

    ReplyDelete
  10. duit yg dpt tu dikira haram tau..

    ReplyDelete
  11. omg...dulu pernah buat....

    matilah...

    ReplyDelete
  12. nuffnang ni kdg2 pelik
    org xbuat pn kne tduh buat smpai cheque kne reject
    dh bsn dgn nuffnang ni

    ReplyDelete
  13. farysa
    ntahlah...tak tau la sebab apa...

    ReplyDelete

komeng