Our social:

Friday, February 26, 2010

Ayat-ayat Cinta versi Abang Mario

camaner nk start pun gua tak tau...camni jela eh... masa tu gua f5 g temankan kawan gua nk beli buku kat bandar... kawan yer bukan awek... heeee

masa tu bdk f5 mn de motor... org susah beb...naik bas je... transport yg gua ada ms tu hanya beskal BMX jer...takan nk bwk awek eh kawan naik BMX pulak,,,,ekeke

Lps janji kat 1 tmpt tu kan...ekeke... kitaorng pun meneruskn perjlnn ke kedai buku...ekeke... haha sorila weh tak sangka plak gua nk tulis camni kt blog gua...wakaka

sbb nak jimatkn tenaga berjalan tu kene ikut shortcut la kan,gua lalu kt belakang kedai-kedai arrr...lagipun redup skit kan...jalan pun jauh-jauh je weh... malu2...ckp pun kn kuat2 sikit sbb jauh kan...ekeke...skrg ni ...mmmm... ckp bisik2 org lalu sblh pun tk dengar kan...

selepas beberapa lawak bodoh yg berjaya menggelakan sidia tu...tiba2 kat depan tu ada la 2 ekor anjing... cisss mmg anjibg betul la...org baru nk buat lawak... dia bole duduk2 lepak plak...awek tu eh kawan gua tu ajak gua patah balik... gua sbgai laki macho lg rockers kata... takpe ...abang rio kan ada...smbil mennjukkn tanda senyap sbb gua nak bc ayat menghalau anjing...nnt sedap2 gua baca ayat tu dia ajak berbual plak...kan dah kene bc semula dari mula...

credit tuk blog ni

Lepas abis baca al-fatihah...gua pun selawat 3x lepas tu hembus kearah anjing2 tu... bila dah dekat tu...tiba2 anjing tu gerak sikit...anjing betul la... gua depangkan 2 tangan gua sambil mulut gua tak henti2 selawat dan hembus...rupa2nya anjing tu just nk betulkn kedudukan duduk dia tu...mgkin sbb bontot dh sakit duk atas jalan tar...

bila dah betul2 depan anjing2 tu...gua msh lagi mendepangkn tangan gua sambil hembus2...anjing2 tu mcm pelik tgk gua...awek tu eh kawan gua tu kat belakang gua..
mmg kalu anjing tu terkam...akan terkam tangan gua larr... gua cover baik ...anjing tu tiba2 gerak lagi...cisss sungguh arrr...anjing ni kalu gerak lagi confirm gua bang(azan) ni...ooo...rupanya anjing tu betulkn lagi duduk dia...
selawat hembus selawat hembus sepangjang gua lalu sampai agak2 jauh...gua stop hembus,awek tu eh kawan gua tu kan pastu gelakkn gua...tulaa...tadi ajak patah balik tak mau...kan dah penat hembus...gua kata... mn de penat walaupun gua tgh mengah2 dah ms tu...

So,gua just nak bg tau selawat atas nabi ni bkn masa Maulidur Rasul yer adik2 seme... kene amalkn...InsyaAllah bole jadi pendinding...amalkn la... ni peringatan tuk gua jgk...banyak lagi la ayat2 pendinding...lu org mesti tau kan...kalu ada tu share2 le ngan gua,,,

lupa nk bg tau...beberapa thn lps tu kan...awek tu eh kawan gua tu kan... sah dah jadi isteri gua... mama dak winda tu weh...ekeke

btw citer ni gua tulis spontan je arr...so kalu ada keslhn bahasa dan ejaan tu... sorry... gua mmg mls nk edit2 ni...blsh je arr eh..

2 comments :

  1. kabo bek...
    Salam Maulidur Rasul mario..
    + TimeIsLove utk ko mario...sory chatbox ko uncle xdpt bukak ler...

    ReplyDelete
  2. so sweet la this story...

    ReplyDelete

komeng