Our social:

Latest Post

Thursday, December 31, 2009

perjalanan hidup 2009

Ntahla...mlm td aku ni banyak menung lebih2 pulak... huhu... dan bila kuar lagu lagu
1.Ramli Sarip - Perjalanan Hidup~~~ Aku yang masih di perjalanan hidup ini,Begitu lama berlegar di persimpangan dunia, Menempuh jarak dan titian, Rimba dan lautan
Mencari sesuatu yang abadi ,Aku yang masih di perhentian hidup ini, Begitu jauh mengembara ke serata dunia, Mengejar siang dan malam, Surut dan pasang,Mencari sesuatu kebebasan, Mencari sesuatu kedamaian, Di mana berakhirnya, Perjalananku ini, Esok dan lusa bukan miliku, Oh Tuhanku, Lindungilah hambamu yang hina ini, Aku setia hanya padamu, Oh Tuhanku
Korang penah rasa camni....rasa yg perjalanan kita kt dunia makin lama makin pendek...makin lama makin korg rasa dh byk buang masa, so... belajar la pd yg masih belajar tu yer... ingat sikit kat parents korng tu... jgn nk menyushkn dorng pulak dgn masalah yg korang cari... huhu. Rasa cm tk layak pulak ckp cenggini... Lantkla... korg fikirla sendiri yer... kt bdk2 sekolah rendah bolela aku bg nasihat... huhu...yg dh kije tu... kalu mengular tu...hikhikhik pandai2 la... haha

2.Ungu~~~_Andai Ku Tahu~~~ Andai ku tahu, Kapan tiba ajalku, Ku akan memohon,Tuhan, tolong panjangkan umurku, Andai ku tahu, Kapan tiba masaku, Ku akan memohon, Tuhan, jangan kau ambil nyawaku, Aku takut akan semua dosa-dosaku, Aku takut dosa yang terus membayangiku, Andai ku tahu, Malaikat-Mu kan menjemputku, Izinkan aku
mengucap kata taubat pada-Mu, Aku takut akan semua dosa-dosaku, Aku takut dosa yang terus membayangiku, Ampuni aku dari segala dosa-dosaku, Ampuni aku menangisku bertaubat pada-Mu, Aku manusia yang takut neraka, Namun aku juga tak pantas di syurga, Andai ku tahu, Kapan tiba ajalku, Izinkan aku, mengucap kata taubat pada-Mu,
Aku takut akan semua dosa-dosaku, Aku takut dosa yang terus membayangiku, Ampuni aku dari segala dosa-dosaku, Ampuni aku menangisku bertaubat pada-Mu

korang penh tak nangis2 bila teringatkn dosa2 korg?aku? ntahla...


aku nk tulis lain senornyer tp aku dh mengantuk...aku hentam jela... publish articles tk siap ni... aku dh malas....

ni article last aku tuk thn ni dan ... ntahla... tgkla camnaer earning aku... kalu byk ... aku lyn lg la... kalu tak... pegi mam la ...... huhu

Aku mata duitan... hahaha



2010

2010 ni aku nk berubah.... nk berubah jd ape pn aku tak tau...huhu saje je nk cakp camtu...mlm td dah takde keje, aku asik dengar lagu2 kt pc opis aku...mcmla aku ada opis...huhu jap jap aku amik jap lagu2 tu... tggu tau... k dah...
bykla lagu aku layan...mostly jiwang rock...haha.n3 ni pjg skit... sukati korgla nk baca ke tak... aku harap tak... huhu

1.Aerosmith - I Don't Want To Miss A Thing~~~Lying close to you, feeling your heart beating,And Im wondering what youre dreaming,Wondering if its me you're seeing,Then I kiss your eyes,And thank God were together,I just want to stay with you in this moment forever,Forever and ever huhu...lagu tuk isteri aku...kadang2 aku pn pelik gak knp la dia pilih aku...huhu. Dia cntik.... aku ni... kalu hensem tu ada markah... 1 smpai 10... aku ni takde markah agaknyer...sedih...Anak aku ngan wife aku sll marah aku kalu aku kt aku tk hensem...haha...so...terima jela hakikat aku ni hensem yer...
jap2 aku nk tgk gbr aku tuk publish... eh takdela... huhu

2. eric clapton - you look wonderful tonight~~~I feel wonderful because I see
The love light in your eyes. And the wonder of it all ,Is that you just don't realize how much I love you.Yela ...aku taula aku ni tak romantik...tk tau seme2 tu...tp satu yg aku tau...i love you more than word can say.. huhu

3.Fire House - I Live My Life For You~~~I dedicate my life to you, you know that I would die for you,But our love would last forever,And I will always be with you and there is nothing we can't do,As long as we're together....
.
4.Paul Anka - I dont like to sleep alone~~~ Help me make it through the night, Loneliness can get you down,When you get to thinking no one cares,Lean on me,And I'll lean on you,Together we will see it through

5.ungu - tercipta untukku~~~ Menatap indahnya senyuman diwajahmu, Membuat ku terdiam dan terpaku, Mengerti akan hadirnya cinta terindah, Saat kau peluk mesra tubuhku,
Banyak kata, Yang tak mampu kuungkapkan, Kepada dirimu, Aku ingin engkau slalu,Hadir dan temani aku, Disetiap langkah, Yang meyakiniku, Kau tercipta untukku, Sepanjang hidupku, Aku ingin engkau slalu, Hadir dan temani aku, Disetiap langkah, Yang meyakiniku, Kau tercipta untukku, Meski waktu akan mampu, Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tahu, Ku selalu milikmu, Yang mencintaimu, Sepanjang hidupku

Itu je aku nk cakp...ntahla... tiba2 jiwang pulak bdk rock ni... huhu... tak panjang mn pn... aku ingatkn pjg... ngok jgk aku ni... haha. Sebnrnye byk lagu tp rasa cm dah mls pulak nk lbh2...

tolong jgn komen pape yer... aku malu







Friday, December 25, 2009

Aku dah malas

wehhh aku rasa aku dah malas dan nk stop blogging .....atleast bt ms sekarang.Thanks pd yg sudi singgah...tak klik pn takpela...i'm ok.Maybe bt masa skg aku tak delete sbb aku sayang .... blog dan korang seme.



takde nasi makan maggi
makan maggi perasa kari
walaupn aku dh takde lagi
pangkin4rest tetap dihati

huhuhu


Wednesday, December 23, 2009

Contest lagi

Sempena ketibaan thn baru ni ramai blogger otai yg bt contest...Ak rasa pn nak bt jgkla...so apa lg...meh join contest takde hadiah ak meh... cukup 5 org sampai esk...aku umumkan...kalu takde...huhu...aku bt post special nyer tuk korang....hahaha...ak dh bosan...aku hrp ank murid aku akan meneruskn perjuangan aku dialam blog ni...sila lawati blog beliau yg ntah pape ntah,,,degil punye budak...
di cni

Tuesday, December 22, 2009

post edisi khas:Kerana Pelukan s01e03

Malam tu...mcm biase aku tidur kt luar...bkn luar rumah tapi kt atas kusi kat ruang tamu...sambil mengangkangkn kaki... sebelah kaki kat atas meja kecik ..satu lagi kat atas kusi sambil tangan menyilang atas dahi,aku tersenyum bila mengenangkn Zulaika, tapi ak dah nekad,kalu aku tak diperlukn lg dlm rumah ni,bt pe aku nk tunggu lg.
Selepas aku pasti semua sudah tidur,aku pn perlahan-lahan bangun dn menuju kedapur.Aku membuka pintu dapur perlahan-lahan sebb aku tahu sampai takat mana pintu tu akan berbunyi.Sebelum ia berbunyi,ak pun meloloskan diri aku...dan menutup kembali pintu tu perlahan2.
Bila dah tutup tu,tanpa berlengah lg...ak pun berlari menuju kejalan...sambil berlari tu, aku, sejap2 pandang kearah rumahku,aku pun tak tahu knp perlu lg aku pandang rumahku,,,,yang pasti...bkn kerana takut rindu tapi kerana aku takut kalau2 ada yg sedar aku dah lari dr rumah.Sambil berlari sambil pandang ke belakang tu...bedebuk... aku terjatuh...'sial punya lembu...apsal ko tido tepi jalan...tidurla tengah jalan ...biar mampus kene langgar loli...eh lori'Dengan selamba lembu tu mengangkat kepalanye dan memndang aku macam nak tolong tp lepas tu ... menyambung kembali tido dia.'Sial...'tu jela yang aku menyumpah berkali2...dah la aku sakit...ckp pulak dah pelat...mmg eeee...geram aku kat lembu tu'.Perlahan2 aku bangun smbil terfikir nk tendang ke lempang lembu tu tp tak jadi sebab aku takut dia tendang aku balik..
Perlahan-lahan aku berjalan mneuju ke rumahku semula.Sampai kat pintu dapur yg aku kluar td...aku msk perlahan-lahan dan berbaring semula dikusi panjang kt ruang tamu.
Sama seperti posisi mengankang tadi...sambil menahan sakit...aku terfikir satu perkara yg harus aku bt esk...

Cerita Seram - memang menyeramkan

Korang mesti suka kalu citer2 seram ni kan...kat kg korang ke...tmpt keje ke...hostel ke mesti ada kan...kat tempt keje aku lagi best, siap ada kubur lagi.Ni ak nk citer kt tempt keje aku la...mmg seram la...camni...pada suatu hari, eh...aku dah seramla...nntla aku smbg...

Pertandingan Akhir Tahun From Raja Kamil

Saje nk masuk...hak hak ,

Raja Kamil seorang usahawan internet sepenuh masa mengadakan cabutan bertuah lagi.

Hadiah kali ini lebih lumayan daripada sebelum ini.

Begitu juga dengan syaratnya, paling mudah, tak sampai seminit pun masa diperlukanuntuk peluang memenangi hadiah beliau.

Jika anda hendak memenangi sebuah MP3 Player berkapasiti

2GB, baca lanjut di cabutan http://rajakamil.biz/2009/11/20/pertandingan-akhir-tahun-update

Monday, December 21, 2009

blog bt jiwa kacau ke

Aku mmg pening skang ni sebab ak tgh ....ape yg ak nk ckp ni...?? jap jap...aku senornye dh malas nk update blog lg sbb...ntahla...tp bila ada yg ckp bt pe nk benti...bt pe nk delete....ak jd serba salah pulak.Entahla...ak rasa kadang2 kehidupan kt ehhh...apa ni...jap jap...arghhh...blog mmg bt jiwa kacaula...

Monday, December 14, 2009

Projek Haram

Malam tadi, macam biase bila keje yg orang lain tak nak...dorng bg kt aku, ak ni sbb baik sgt pun amik jela...malas nk gaduh2...biase kalu kene jaga safety ak mmg tk bawak fire truck so takde la transport nk kemana2.lps ak suruh lan antar aku ke cabin safety,dia pn belah blk opis.
Lepas handover duty sikit lbh kurg...ak mmg malas nk layanla...kalu nk ckp lama2 ngan ak...belanja la ak ...hahaha.sbb takde transpot...tak dptla ak nk jalan2 ronda2 tp kt luar kabin tu ak ternmpk ad sebiji kembara.ptt dorg bg sekali kembara ni kt aku tp senyap je bdk tu....huh...ak pun apa lg...nmpk pulak kwn ak...Sam...aku pn panggil dia...weh sam ..jum pg hisap rokok...ok ok...naik pe?ni ha...kembara...cptla bwk...sam pn bwkla...
naik jer terus dia start....reverse.....tukr gear D...perlahan je kembara tu gerak...eh rio...tk bole la....dia mcm biase bt gelabah...cuba ko reverse blk...
eh...ok pulak...ok skang kedepan pulak...eh...tk bolehla rio...huh...gear box rosak ker?cubala ko tekan lg...dah tekan dah ni...jap-jap...aku pn bukakla lampu kete tu...tgk kt kaki dia...aku pn cakap kt dia...ko ni dah lama tak kene pelempang ke hape?ko tekan brek...camaner nk jalan...
hahahaha...selepas itu kami pun merasa sngguh gembira kerana mendapat kereta untuk meronda-ronda sekitar tempat keje kami.

*kalu tak tau bwk kete auto...mengaku la yer...

Thursday, December 10, 2009

post edisi khas:Kerana Pelukan s01e02

tiba-tiba zulaikha muncul....inila dia adik ku yg bongsu...adik yg sll membuatkn aku dipukul, adik yg sll mmbuatkan aku dipersalahkn,adik yang sll mmbtkn aku dilempang...dimaki...aku benci kau dik....kenapa kau dtg?ak memndang tepat kematanya...malah lbh geram aku pada zulaikha dr adik ku tadi...sblm ni zulaikha tak penah begini ...selalunya dia akn berlari msk kebilik kalu aku dipukul tapi kali ni dia berani bersemuka dgn ku...Zulaikha sayu memndgku...aku tak peduli...aku memandangnya dengan persaan yg penuh dgn kebencian....
Kalu dia dekat mmg aku bg penumbuk...mmg aku akan lempang dia macam yg mak ku buat...
aku lihat Zulaikha menahan air matanya dr mengalir...dan air matanya menitis bila dia mula berjalan kearahku...semakin dekat semakin laju air matanya menitis...semakin dia dekat semakin aku terasa amat lemah...aku masih lg melihat tepat kematanya...aku mau dia pergi tapi Zulaikha terus merapati ku dan berhenti betul2 didepanku saolah-olah menyerahkn dirinya untuk dilempang...kami bertentang mata....
Zulaikha tiba-tiba mengesat darah yg mengalir dihidungku...aku membiarkn saja tangan halusnya mengesat darah itu...ternyata aku tak tahu apa yg harus aku lakukan...dan air mata ku mula bergenang bila Zulaikha mula mengusap-ngusap kepalaku...aku rindu saat ini...aku mmg mgharapkn seseorng memujukku...dan org yg aku benci sekrg sedang memujukku...walau tanpa suara...Zulaikha ...adik ku yg bersekolah tadika ini seolah-olah tau aku perlukn itu.....dan Zulaikha terus menangis bila dia mula memeluk ku...aku cuba menolaknya...tapi aku tak bersungguh...aku rindukn pelukan itu...walau ak mghrpkn mak ku yg memlukkan tapi kini zulakha memeluk ku dan dgn suara yg tersekat-sekat ...seolah-olah seperti berbisik...'bang,,,ika mintak maaf' dan aku terus menangis bila mendengar Zulaikha ...org yg selama ini aku benci...aku maki... meminta maaf dr ku...walau dia tk penah sekali pun membuat salah pd ku...Aku terus memeluk zulaikha dan seperti tidak mahu melepaskanya...Abang sayang kamu...kamu tak salah...abang yg salah...aku cuba melontarkanye tp aku tak mampu....aku hanya menangis....menangis bukan kerana dipukul tapi kerana dipeluk...
Bersambung...

Wednesday, December 9, 2009

post edisi khas:Kerana Pelukan

Dari jauh aku dah dengar mak ku menjerit-menjerit,ini mesti sbb marahkn aku ni sebab
mak aku tak pernah bersikap begitu pada anak-anak dia yg lain...bg mak ku...akula anak tak guna,anak yg selalu menyusahkan hidup dia.Setakat maki-hamun mmg dah jadi makanan aku...setakat kene pelempang,aku mmg dah biase tapi tidak pd adik-beradik aku yang lain.Abang sulungku...kakak ku...adik2 ku 2 org tu mmg mak aku sayang....itula yg aku rasa...Sebagai ank yg ketiga...ak mesti dipanggil angah tapi tidak... mmg nasib baik kalu aku dipanggil aiman...man ke...tapi tu dlm khayalan aku jela,dlm angan 2 aku,dlm alam fantasi aku ... sbb biasenya...bodoh, sial jela jd habuan telinga aku ni.

Sampai je aku kat muka pintu...mak ku menjegilkan mata...hah!ko...anak sial.....meh sini...kan aku dah cakap...sblm pegi sekolah ...amik air kt perigi tu...degil...
alaa...alongkan ada...orang ada kelas tambahan...aku bantah... hahhh!... menjawab!tiba-tiba aku terasa pedih kt belakang badan aku...kalu biase aku kene pelempang...ari ni getah paip sepanjang 1 meter hinggap ...mmg sakit...tak penah aku rasa sesakit ni...bukan sekali...ntah berape kali...tak cukup..mak ku hantuk2 kepala aku kt dinding dapur .Nasib baik papan...kalu batu?tak tahula aku...mmg setiap kali dipukul...aku tak lari...aku akan mengeraskan badan aku...aku terima semua tu...kalu itu cara mak ku mennjukkan kasih sayang dia pada aku...aku terima...hanya tula satu2nya masa mak ku menyentuh aku...mgkin pelik bg org lain...tapi bg aku...kalu tak dilempang...dipukul...mmg mak ku takan menyentuhku...aku hanya membatukan diri..aku mendiamkn diri...aku tak menjerit...aku tak merayu...ak ingin merasai tangan mak ku...kalu adik-beradik ku yg lain...setiap pagi berpeluk cium sblm pegi sekolah...aku hanya memndang sayu...mak ku hanya berhenti memukulku bila terlihat darah yg mengalir dr hidung ku...sambil berlalu kedepan...membiarkn aku mengesat sendiri darah yg mengalir dgn baju sekolahku...mak ku terus memaki hamun aku....
Aku masih lg mengesat darah bila abng dan kakakku dtg mengejek2 aku.Mmg setiap kali lepas aku dimarah...dipukul...dorng akan mengejek2...bkn memujuk aku..dan mcm biasa aku akan menjerit2 pada mrk...tp mrk akan ketawa lbh kuat lg...tp kali ni aku dah nekad...aku dah bt keputusan...aku akan lari dr rumah...
Setelah tiada reaksi dr aku,drg pergi smbil ketawakan aku...dimuka pintu dapur... adik lelaki aku hanya memandang sayu...dan beredar setelah aku memandang tepat kematanya dgn pandangan yg sgt marah....aku masih lagi menggenggam penumpuk...masih lg mengetap bibir...bukan menahan sakit tp menahan marah yg amat sgt.Kali ni aku betul2 terasa amat sakit...aku tak tau knp mak ku bencikan aku...badan ku menggigil bukan kerana takut...bkn kerana sakit tapi...ntahla...aku cuma rasa aku tak diperlukan lg dirumah itu...aku dah nekad....tiba-tiba...

*saje nk bt citer bodo...nk mnnjkkn kt nn blog ak msh bernyawa...haha. Selagi cek belum smppai...kene bt update...dah dpt cek nnt...ak smbg citer bodo ak ni

Friday, December 4, 2009

ini betul-btul last post

Tadi aku g klinik nk amik mc...sbb tengkuk aku sakit benau..biasela bila pegi klinik mestila serius je kan...sakitla katakan ...tiba-tiba
tengah aku pegang2 tengkuk aku yg sakit tu...btw...aku duk kat kusi paling hampir ngan pintu masuk sbb ramai orang...aku dengar pintu klinik dibuka...masukla sorang budak laki dalam darjah 3 ke 4 pakai kain pelekat pegang kat depan diikuti rapat maknyer...baru kene sunat la tu...ntah kenapa aku terus gelak...budak tu muka innocent jer ...langsung takde perasaan malu ke...segan ker...aper ker...muka selamba gila sebijik mcm aku dulu...
terus aku gelak tak bole nak henti...aku pulak yg malu...haha...tak boleh tahan aku terus g toilet konon2 nak redakn perasaan gelihati aku...baru aku nak stabil skit...nama aku pulak dipanggil....
sambil gelak2 aku p jumpa doktor...ye encik mario...kamu kenapa gelak2 ni?doktor tu tanya aku...ntahla doktor...saya kene sakit tak bole henti gelak ni...hahaha...dah cramp dah ni mulut saya doktor...aku kt sambil gelak2...takpe...takpe...cuba kamu tarik nafas...tahan....lepas...masuk 3 kali tersembur aku gelak ...tempias kene kat doktor tu...hahaha aku terus gelak...sorry dok...sorry...doktor tu terus p basuh muka dia, aku pulak terus tarik...tahan ...hembus...ikut kiraan aku sendiri...
Bila dah reda...yela ...aku dah malu la kan...sy sebenarnya dok...sakit tengkuk ni...dr pagi td tp lepas urut2 skit dah ok skit...ada la rasa sengal-sengal sikit...
ooo...lepas dia check lebih kurang aku pun kata...dok...sy ptt keje aaa...ok ok sy bg rehat ari ni......trimas dok....assalammualaikum...w'salam...aku pun salam dok tu...sblm aku kuar...aaa...en mario...lain kali kalu sengal2...jgn datang sini lg yer...aaa....tu jela...ak tutup pintu...terus ckp...abih...kalu aku sengal lagi aku nk pegi mana?klinik lu plg dekat...sengal punya doktor...

ini betul2 last punya post...
aku masih lg tarik...tahan..hembus...jgn kacau aku lagi...haha kang aku sembur kat muka korang...

Post last aku

Api terjadi bila terdapatnya rantaian kimia di antara 3 unsur iaitu ...
heat, fuel and oxigen...bla...bla...bla
We can put off the fire by...bla...bla...bla
smothering, starvation, break chemical chain reaction...bla...bla...bla
we can use....bla...bla...bla
water, foam, dry powder...bla...bla...bla
sand...fire bitter...bla....bla...bla
to be a good fire watcher,you have to be alert at all times...
fire spread by...
conduction...convection...

meh ko kat belakang tu...aaa...yang badan besar tu...aaa...ko la...sapa lagi...
aa ko...sini jap...ok sekarang ko pegang tangan dia....ok...sapa nama ko?loqs... ok loqs....badan ko ni lebih panas dr badan dia...sapa nama ko...jijan....ko jan badan ko lebh sejuk dr loqs ni...sekarang pengaliran haba adalah dari panas ke sejuk ...so..pengaliran ni kita namakan apa?
dorang pun jawabla....conductionla...convectionla...bukan...bukan...ni kalu dua org manusia kalu berpegang tangan,pengaliran ni kita namakan pengaliran cinta...muahahaha semua mesti gelak kt budak dorang ni...mmg kalu aku bt camni segar jela budak-budak tu...biasa aku buat kalu ada budak tido ke...lorat semacam ker...mmg kene la...hahaha tapi lepas abis kelas....

Saya bg pihak diri sendiri dan kawan2 saya...memohon maaf la kat tuan2 kalau ada kata2...perbuatan atau apa2 je yg menyinggung perasaan tuan-tuan...
biase budak2 yg kene ngan aku tu la...baik ngan aku bila jumpa kat mana2...haha... mmg sporting budak2 rock ni kan...

Ok,yela...ni adalah post last aku untuk thn ni sampaila feb thn depan or maybe sampai bila-bila...mgkin aku akan stop memblog...bukan sbb kecewa or apa...tapi sebab makin lama aku memblog ni...aku rasa macam ini bukanla game aku untuk bersama2 korang yang terpelajar...malu pun ye jugak..haha. Bila aku pegi blog sorang-sorang aku rasa malu ya amat...korang nyer post matang-matang...dan ada pengajaran...tak macam aku nyer blog...sampai ada pulak yang tanye aku...ko ni dah keje ek?pelik agaknya dorang tgk aku yg dah keje ni memblog macam budak2...haha

Yaa...aku pun tak sangka sebenarnya start bulan oktober bila aku aktif balik tu...aku akan jumpa blog2 korang...mula2 rasa seronok bangat main klik-klik...tp lama2 aku rasa ... malu sgt bila baca n3n3 korang yang dpt memberi pengajaran pada yg membacanya...aku rasa korang mmg layak untuk dapat klik2 tu dari aku....tapi aku rasa tak adil untuk aku dapat klik2 dr korang tapi kalu korang klik...takan aku nak marah pulak kan...muahahaha

Anyway...aku nak tulis panjang lagi tapi rasa cam malas pulak...you all know what i am trying to say kan...so...i am sorry la kalu ada yg tersinggung bila aku kutuk2 gurau tu ek...kalu ada post aku yg mcm bodo tu...abaikan jela yer...aku mmg camtu...

Kepada loqs yg sll bt bolloqs tu...bro...stakat nan tandoori no prob la...ko cakap je kat mane...tapi aku kalu kt kl...area hartamas, selayang...segambut...bole lagi...tmpt2 lain tu...ko kene guide skit la...hehe

So...adik-adik semua...belajar rajin2 yer,,,jgn jadi macam abang mario...hehe

eh lupa pulak...aku tutup contest aku dan tunggu yer apa aku nk buat ngan contest ni...sbnrnya aku nak tutup mggu lepas dan pilih pemenang tp sebb ada yg nak masuk lagi aku pun bukak blk...so bt masa ni aku stickykanla sampai aku tau apa nak buat...

Thanks kepada semua yang masuk...walau tau takde hadiah...korang mmg sporting dan aku kagum ngan korang...Sorry yek semua...

regards,


Wednesday, December 2, 2009

earning aku ciput

dulu dulu masa nuff aku sikit aku ada jugak buat n3 tp sekrg bila dah byk aku takut pulak nk buat n3... takla byk mane sebnrnye tp dah bole cash outla...takla smpai boleh beli handphone cino tp bole la tahan utk org yg macm aku ni...yang blog, visitors pun tak seramai otai...tu...hahaha geli ak nak panggil dorng otai...
tp semenjak aku aktif balik memblog ni..ak puas hatila ngan usaha promosi aku.Aku ni tak pandai menulis...mengutuk bolela sikit2...dulu2 aku cuba promote blog aku kat innit tp tak bole pegi...buat malu ...bolela...tp kalu isi blog mantap...ok kot promosi kt situ...tp pengajaran yg paling penting bila buat promosi adalah...kenela rajin pegi blog orang...dan puji2 la skit bila dorg tulis n3 yg baik...dan kutuk2 skit kalu nak lbh mesra...ini ada budak tu ajar aku ...ngeee...
Kalau korang tu artis ke,leader ke, bolela tak datang blog org...or kalu nk lbh nmpk terror...buat ntry yg kontroversi skit mcm sesetengah orang tu...tak payah org suruh pun...berdedai org datang termasuk aku....
dan yg paling penting...aku pun dapat ramai kawan...yang faham game nie...yg sedia mambantu bila diperlukan terutma dlm bidang it ni......dulu masa ak ada 5 org follower termasuk diri sendiri...aku rasa mcm down jer tp sebnrnye bila dah ramai ni bukan rasa up tp rasa mcm malu pulak...walaupun yg msk tu mgkin kwn2 nuff tp sbnrnye ramai yg takde nuff tu...mgkin dorng nk aku jadi follower dorng...abih...kalu ak follow ko...ko follow ak...sapa nk jadi leader?muahahaha tp aku jd jgk la...tp yg mana follower diA sikitla...yg femes2 tu mmg aku tak jadi sbb dorng bkn ada masa nk layan aku...
Jadi...kalu nk org datang blog korang...perkara pertama adalah dtg dulu blog org...tu pengajaran pertama yer...

aku malas

aku nak upate tapi
aku malas...

Tuesday, December 1, 2009

otai?

muahahahaha otai?dia cakap dia otai?blogger otai....muahahaha
otainyer dia muahahaha